kayıt

koronavirüs

  1. 1
    *
    Çin'in wuhan kentinde ortaya çıktığı için wuhan virüsü olarak da adlandırılmakta olup üst solunum yolu hastalıklarına neden olan ve hayvanlardan insanlara bulaşan virüs türüdür.

    Virüs Ateş, Öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı gibi belirtiler ile kendini göstererek ilerlemesi halinde nefes darlığı, ishal, Bulantı ve Kusmaya neden olmaktadır.
    Ayrıca Gribe benzer şekilde, öksürme ve hapşırma sonucu havaya saçılarak kolayca bulaşabilmektedir.

    Tedavisi ise henüz mümkün değildir.
    • virüs demeyelim.
  2. 2
    twitter'da yer alan @baskebabiko adlı kullanıcının detaylarıyla gelişmeleri anlattığı dünya salgını. umarım başımıza bela olmaz. ilgili floodu tek oturuşta şöyle okuyabilirsiniz.
  3. 3
    #1725341

    ilgili floodda bahsedildiği gibi fransa'daki vakalar doğrulanmıştır.
  4. 4
    En çok etkilenen kesim yaşlı ve immün sistemi zayıf insanlar olduğu için biyolojik silah olabileceğini düşünüyorum. malum, overpopulation gerçeği var yani dünya çok kalabalık. Emeklilik sistemi global olarak çöküşe geçti. Birileri düğmeye bastı da şu yaşlılardan kurtulalım falan mı dedi nedir...
  5. 5
    bir bu eksikti dediğim virüs türü.

    şaka bir yana toplu taşıma araçlarında kesinlikle maske takmalı.
  6. 6
    maske falan kullanmıyorsanız en azından şunları yapın zira iran'da hızla vaka sayısı artıyor. türkiye'ye belki geldi ya da gelecek:

    - bir şey yemeden içmeden önce mutlaka ellerinizi yıkayın.
    - toplu taşımada ağzınızı açmayın. hasta insanları gördüğünüzde ağzınızı atkı vb. bir şeyle sarabilirsiniz. virüs dışarıda fazla süre canlı kalamadığı için havadan teması kısmen kesmiş olursunuz en azından.
    - tanımadığınız insanlarla tokalaşmayın, öpüşmeyin. zira her virüsü taşıyan kişi hasta olmuyor ya da ağır şekilde geçirmiyormuş. soğuk algınlığı var sandığınız kişi bu virüsü taşıyor olabilir.
  7. 7
    Laboratuar ortamında hazırlandığına kesin ikna olduğum virüstür. Dünyanın en güçlü ülkelerinin ekonomik kaygılarla hazırladıkları biyolojik savasinin bir yönüdür.Yüzyıllar boyunca çıkmamış bir virüsün bir anda ortaya çıkması hic mantıklı gelmiyor. Ayrıca virüs yayıldıktan sonra kazanç sağlayan kesim sürekli göz önünde bulundurmalıdır.
  8. 8
    dünya çapında etkisini artırmaya devam eden corona virüs milyarderleri vurdu
    (link: (bkz: ) : (bkz:) ieconomy.io/...)
  9. 9
    sosyal medyadaki gereksiz panik havasından sonra şu sözlüğe gelmek, ormanlık bir alana yürüyüşe çıkmak gibi... 50 yaş öncesi binde 2-4 civarında öldürücülüğü olan bir virüsün (ki bu ölenler muhtemelen halihazırda başka sağlık sorunları yaşayan, bağışıklığı zayıf olanlar) insanlarda makarna,yumurta, çamaşır suyu, tuvalet kağıdı vb. stoklayacak kadar panik yaratması artık canımı sıkıyor sözlük.

    dedelerinize, nenelerinize ve yaşlı ise anne-babanıza dışarıda dikkatli olmasını, fazla gezmemesini öğütleyin; bağışıklığı güçlü tutun ve temiz olun yeter. hastalığa ola ki yakalandınız; hemen hastaneye gidin ve tedavi sürecinizi başlatın. erken tedavi hızlı ve hasarsız sonuç almamızı sağlar. başka da verilebilecek bir bilgim yok elimde. who'nun bile verebilecek başka bir şeyi yok. er ya da geç aşı gelecek ve bu saçmalıklar bitecek.
    • sana gönderdiğim bilimsel görüşler içerisinde şöyle bir cümle vardı; geometrik artış öngörüsü... neyse
    • haklısın canım, çok şey değişti o günden bu güne.
    • ğüstad o nasıl öngörü :D
  10. 10
    Bir an önce ölmek istiyorum diyenleri marketlerde stok yaparken yakalamak aşırı komik. Bu kadar panik yapılması tuhaf gelse de normal de geliyor. Gerekli önlemler alındığı sürece durumu en az hasarla atlatacağımıza inanıyorum. Kimseye temas etmemeye çalışın, ellerinizi bol bol yıkayın.
  11. 11
    herkes maske takmalı arkadaşlar, çünkü daha virüs ülkemize gelmeden maske takan kişilere hasta muamelesi yapıp uzaklaştık. doğal olarak birey hasta ise ve dışlandığı için maske takmaz o zaman maske takmamızın bir anlamı olmaz. psikolojik açıdan bakın bu işe.
    herkes maske alır ve asıl alması gerekenler maske bulmazsa virüs yayılım göstermeye devam eder.sadece kendimizi ve yakın çevremizi düşünerek hastalıkla mücadele edemeyiz. şimdi herkesi düşünme vakti.
    genç kesimin daha çok umurunda olmalı, anne ve babalarımızı ve yaşlı kesimler için bunu yapmalıyız.
  12. 12
    ciddiye alınması gereken bir konu. maske, eldiven ve dezenfektan olmadan sokağa çıkılmamalı hatta sokağa hiç çıkılmamalıdır.
    www.istocsepeti.com/...
  13. 13
    Şu an beğenmediğimiz ingiltereyle aynı politikayı izliyoruz aslında. Bütün ülkeler aslında bu sürü olayını deniyor gibi. Çin hariç. Allah sonumuzu hayır etsin.
  14. 14
    Yegane keyif kaynağımız futbolun da içine turp sıkan maraz. Eski maç linki aramaktan ciğerim soldu.
  15. 15
    allahu tealanın izni ve inayetiyle ak partimizi iktidardan edebilecek bir hastalık. fetöcülerin, gezicilerin yapamadığını minik bir virüsün yapacağını kim bilebilirdi? yarabbim ne büyüksün.
    • Oha gelene bak xd.
    • Sizi sozlukte gordugum icin tir tir titriyorum su an. Hayir, bir hasmetli bir kürt beği ile karsi karsiya geldiginden korkan bir turko degilim. Heyecandan titriyorum...
  16. 16
    Bir adet sinir bozan virüstür. Kendisi ile ilgili ne söyleyeceğim bilemiyorum. Varlığından çok sıkıldım. Teşekkürler.
  17. 17
    kendisi hakkındaki öfkemi şu şekilde paylaştırdım:

    - yarasa yiyen turbo premium orospu çocuğu.
    - tedbir alma ve süreç yönetme konusunda kabiliyetsizlik rerkorları kıran yetkililer.
    - bi de 'vürüsü amariga çığarmış yeenim' dedikodusunu çıkaranlar.
  18. 18
    of bundan ölsem kalsam arada kaynarım etkileyici bir durum olmaz. anam cenazeme gelemez. bu sene 27. yaş senemdeyim en azından ölürsem süper star gibi gitti diyin arkamdan....
  19. 19
    2020'ye dair tüm planlarımı alt üst eden sinir bozucu lanet evleri yanasıca virüs.

    Bi git be kardeşim, sal yakamızı allasen.
  20. 20
    hali hazırda ciddi anlamda kariyerime güzel zarar veren virüs.

    aldığım pasaportu bardak altlığı olarak kullanıyorum sayende. neyse vardır bir hayır.
  21. 21
    Dışarı çıktım ve yağmura tutuldum.sonra ateşim çıktı.Dedim tamam ben bu virüsü kaptım.korku ve panik tekrardan terletiyor. Iste boyle psikolojimizi bozdun corona virüsü.
  22. 22
    bunu saadet zinciri'ne benzetebiliriz.

    bir kişiden çoğalarak topluma yayılıyor. 1 iken 10, 10 iken 100... o yüzden test konusunda biraz daha hızlı ve akılcı davranmalıyız.

    totalde 168 ölü nüfusa göre az görünebilir ama bu ciddi bir sayı.
  23. 23
    Amerika'da 3000 kişiyi öldürmüş olan virüs.

    twitter.com/...

    bernie dedemin dilinde tüy bitti medicare for all diye diye...
  24. 24
    Çin'in götünü kurtarmasından dolayı bir miktar şaşkınlığımı hala gizleyemiyorum. olan bize ona buna şuna oluyor. geçenlerde yarasayla cinsel ilişki yaşandığı için vb diye bir haber okudum. eğer bir onun bunun çocuğu yarasaya hallendi diye bunlar başımıza geliyorsa ben böyle işin içine sıçayım.

    ayrıca emekli ikramiyelerinin erken ödenmesi kararlaştırıldı. umarım devlet bu ödemeleri evlere servis niteliğinde yapar ve virüs yayılımını teşvik etmez. böyle bir hataya düşmemelerini umuyorum ve inanıyorum.
  25. 25
    Corona virüsü gelmeden bir hafta önce influanzaya yakalandım. Bir hafta karantinada kalıp atlattım, corona o hafta patlak verdi ilk iki haftasında çalışmaya gidip geldim. bir hafta uzaktan bir hafta evden çalışma sistemine döndük.bir hafta evde dinlendim bu hafta da işteyim. toplam süreçte edindiğim tecrübeler çok. ve çok şükür belirti yok henüz. çalışmak zorunda olanlar ve çarkı döndürmek için kendini ortaya koyanlar; en yüksek derecede tedbirleri elden bırakmamaya devam..