kayıt

Corona nedeniyle taksit erteleme

  1. 1
    Ülkemizde pek de anlaşılmayan bir konu.

    Ufacık bir özetle devlet bu karari almamıştır. Sadece BDDK tavsiyesi ve maliye bakanı damadin açıklamalari vardir.

    Devlet bankaları hemen geçmiştir. İş Bankası ardından Akbank yapı kredi ve garanti gibi özel bankaların çoğu da talep toplamaya başlamıştır.

    İslemlerle ilgili bilgi şöyle:
    Hiçbir banka otomatik erteleme yapmaz dolayısıyla başvuru gereklidir. Sizin borcunuzun süresi ne kadar geriden geldigi ya da ilk hangi aya denk geldiğine göre bir erteleme yapılmakta. Erteleme sırasında bir faiz tutarı çıkmakta zaten banka bunu söylüyor yaparken.

    Birkaç banka uygulamadan internet sitesinden (iş Bankası Akbank) birkaci müşteri hizmetlerinden (yapı kredi) birkaçı (garanti) ise sadece şubeden erteleme yapmakta.

    Sonuç olarak ödeyemeyecek olanlar için gayet uygun bir hizmet. Çıkan faiz elbette ödenecek ama hiç odeyemeyip bankacılık faaliyetlerini bozmaya gerek yok. 3 aya bakalım neler olacak deyip işlemi halletmek para kazanamayan kesim için ideal olanı.

    Not: isim özel bankaların en meşhurları ile olduğu için onları yazdım sadece sizin bankanızin mobil uygulamasını guncelleyin eğer gelmedi ise müşteri hizmetlerini arayın oradan öğrenin nasıl yapılıyor.