kayıt

Sosyal medyadaki çin tepkisi

  1. 5
    Haklı bir tepki bence.
    Şöyle bir şey var ki bu bir virüs yani gözle görülmüyor ve her ne kadar fazla önlem alınsa bile eninde sonunda buluşacaktır.
    O aminakodugum Çinlileri insan gibi beslenseler şu an şu aminakodugumun şeylerini yaşamayacaktık.
  2. 4
    haklı tepkidir. hatta şu illet def olduktan sonra hür dünya milletlerinin çin'e karşı tazminat talebinde bulunmasını, aksi durumda yaptırım uygulaması gerektiği fikrine sahibim. yaptırım da yetersiz kalırsa çin halk cumhuriyetini pasifize etmek için cebir de kullanılabilir.

    şimdi, önlem alamayanlara hesap sorarız, ayrı. ancak bu işin nedenselliğine inmekte fayda var.

    2019'un son aylarında çin halk cumhuriyeti'nin wuhan kentinde ortaya çıkan bu illet, dünkü verileri baz aldığımızda, kaynağını hariç tutarsak şu an dünyada 23 bin kadar kişinin ölümüne sebebiyet verdi yarım milyon insan da bu illeti kaptı. bir çığ gibi büyüyor. italya'da her gün büyük bir köy nüfusu yok oluyor. insanlar ailelerini, sevdiklerini yitiriyor. ekonomik faaliyetler çökme noktasına geldi. toplumların psikolojisi bozuldu. ilerleyen süreçte kamu barışı ve güvenliği de zedelenecek gibi görünüyor.

    şimdi, bu çin virüsünün sebebi, çin halk cumhuriyeti ve onun orospu çocuğu vatandaşlarının bir kısmı. nasıl ki ispanyol gribi diye bir grip varsa nasıl ki kırım-kongo kanamalı ateşi hastalığı olduysa, bu illetin adı da covid-19 falan değildir, çin virüsüdür.

    kadim kültürlerini siktiklerim. sizden biteviye nefret ediyorum...
  3. 3
    bir noktaya kadar desteklediğim, bir noktadan sonra üzüldüğüm tepkidir.

    tüm millete , ırka mal olmuştur.
  4. 2
    abartIlIdIr. baslarda biraz da komik seyler cIktIydI ortaya, gulduk eglendik ama sIkIldIk da artIk.
  5. 1
    Gerçekten anlamadığım bir olay. Mizah kısmı komik ancak gerçekten böyle bir olayda kendini korumayan devletlerini onları korumayan hükümetleri yerine çin'i suçlamak yarasa yedi diye Çinlilere laf etmek şaka gibi geliyor bana.
    • Bak bi twt atmıştım görebiliyor olsaydın tam da düşmanca bi bakış açısı vardı
    • Niye göremiyorum :(