kayıt

Özel üniversitede okumak

  1. 1
    Yoksa özel üniversiteye verilecek para ile iş kurmak mı? Uzun uzun düşündüğüm fakat bir türlü işin içinden çıkamadığım karar vermekte zorlandığım ikilem
  2. 2
    Devlet üniversitelerindeki kadroların boşaltılması ve imkanların daha az olması sonrası son yıllarda tercih edilmektedir. Devlet okullarında iyi bölümlerin puanlarının düşmesine sebep olmuştur.
  3. 3
    Özel üniversiteye verilecek para ile iş kurmak pek mümkün gelmiyor ama elektronik sektörü pahalı olduğu için de olabilir. Diğer sektörler bu kadar tutmuyor olabilir.

    Üniversiteye çok bağlı bu durum. Ufuk da özel TOBB da özel Bilkent de özel. Hepsi farklı skalada. Hepsinin ücretleri de farklı.

    İşin maliyetini araştırıp, devlette yönetim ile ilgili bir bölüm okuyup, birkaç tane de vizyonu olan iş adamıyla görüşerek bir iş kurulabilir. Ama Türkiye'de iş kurmak ekmek parası için zorunlu kumar oynamak gibidir. Vergiler ebenizi siker. Devlet destek olmadığı gibi köstek olur, bir şey kazanmasaniz da vergi ödersiniz. O yüzden yasal olarak mümkünse yurtdışında şirket kurmayı deneyebilirsiniz.
  4. 4
    zamanında yediğim bir laf yüzünden, gururuma yediremediğimdir.