kayıt

20 kasım 2019 sabah ezanı güncellemesi

  1. 1
    Güldürmüştür. Saati değiştirmiyoruz ama namaz saatiyle oynayabiliriz açıklaması.

    istanbul müftülüğü : "vatandaşlarımızdan gelen yoğun taleplere binaen 20 kasım çarşamba gününden itibaren sabah ezanı imsak vaktinde okunacak, namaz ezandan yarım saat sonra kılınacaktır. kamuoyuna saygıyla duyurulur."
  2. 2
    ya ben bu isten hicbir sey anlamadim, gercekten.

    yuzyillardir sure gelen namazin gunde kac kez oldugu, neye gore vaktin geldigi, neye gore ezanin okundugu, neye gore namazin kilinmasi gerektigi belli degil miydi? got zora geldiginde nasil oluyor da "diyanet" namaz saatiyle oynayabiliyor? namaz saatinin bu zamana kadar belli bir standardi yok muydu? namaz saatinin degistirilebiliyor olmasi kutsal kitapta yaziyor mu? kitapta yazmiyorsa yazmayan seyi nasil kendi istek ve zorlanmalarimiza karsin degistirebiliyoruz? madem boyle degisiklikler yapilabiliyor ben sabah ne zaman kalkarsam o zaman kilayim sabah namazimi. olmuyor mu boyle?

    cidden akil alir gibi degil ya. hazir el atmisken su islamin ve imanin sartlarina da el atsalarmis. bazilari cok zor cunku.
  3. 3
    Şey demişlerdi bir ara sanki İslam güncellenen bir dindir tarzında bir şeyler. Hakketen dini güncellemişler. Asdfghjklşi
    (bkz: hassiktir be rıfat abi)
  4. 4
    Yapılabilir. Fıkıh bunu onaylar. Namaz vakti girdikten çıkana dek istediğiniz vakitte namazı kılabilirsiniz. Müslümanlar biraz daha geç kılalım sabah uyanamıyoruz derlerse bir saat sonra kılarlar namazlarını. Sabah kalkıp camiye gitmeyenlere bok yemek düşer, siz erkenden kalkıp ezandan önce kılın namazınızı.