kayıt

derry girls

  1. 1
    iki gün önce “ya bu dizi de sürekli karşıma çıkıyor, bir bakayım hele,” deyip izlemeye başladığım ve an itibariyle iki sezonunu da bitirdiğim netflix dizisi.

    dizi 90’larda geçiyormuş ve ben bunu diziyi izlerken “lan niye kimsenin cep telefonu yok? kadının saçları niye annemin eski saçları gibi? tamam cranberries kullanmaları irlanda olduğundandır ama çok fazla 90’laaaar” diye düşünürken fark ettim.

    -- spoiler için tıkla --


    dizi adı üzerinde derry’de ve 90’larda geçiyor ve o çalkantılı zamanlarda kendi dünyalarındaki dertlerle daha çok boğuşan 5 kız arkadaşı anlatıyor. 5 dedim evet çünkü james de kendi tabiriyle derry girl artık.

    en tatlı bulduğum olaylardan birisi: 1. sezon finalinde clare “dolaptan çıktıktan” sonra ikinci sezonda kızların hepsinin ceketinde gökkuşağı rozeti vardı. okul üniformasında bile giyiyorlardı.

    ayrıca karakterlerin içi yünlü kot ceket giymeleri beni benden aldı zira bir gün ölürsem o kot ceketimin de benimle birlikte gömülmesini isteyebilirim. hani çok eski mezarlarda olurmuş ya yaşarken çok değer verdiği eşyalarla gömülürmüş insanlar, o hesap.

    3. sezonu çıkacak mı, çıkacaksa ne zaman çıkacak bilmiyorum. umarım çıkar, lütfen çıksın çünkü.


    -- spoiler --