kayıt

boşanmaların artmasının asıl sebebi

  1. 5
    Evlilik değil de evcilik olmasındandır.
    Hayat arkadaşı değil de ev arkadaşı gibi görülmesindendir.
    Normalde bir ömür birlikte yaşamayacak insanların sırf toplum ayıplamasın diye bir deftere imza atmasındandır.
    Sebep çok yani.

    -ciddi
  2. 6
    İnsanların evlilik için değil düğün için hazırlanması. Hâliyle bir süre sonra boşanıyor insanlar. Biz önümüzdeki yıllarda ne yapacağız, nasıl iletişim kuracağız, sorun yaşarsak nasıl çözeceğiz gibi konuları tartışmak yerine düğünde hangi çiçekler olsun, davetiye nasıl olsun gibi sik-sok işleri aylarca planlıyor. Kadınlar söyleyin bana neden düğün istiyorsunuz? Oğlum çok merak ediyorum lan. Valla bak. Kendimi özel hissediyorum dışında tek bir neden istiyorum.

    Not: yazar burada tanıdığı hiç bir (istisnası yok) erkeğin düğün istediğine hatta düğün hakkında olumlu görüşe sahip olduğuna tanık olmadığı için kadınlara sesleniyor.

    Bir diğeri de beraber yaşamadan evlenmek. Bu illa sorun yaratır diye bir şey yok ama evlenmeden evvel ev hayatına başlamak burada çıkan sorunları çözmek için iyi bir adım.

    Boşanmak da o kadar kötü değil zaten. Mutsuz olacağına boşan gitsin. Boşanmak yerine mutsuz evlilik sürdürmek daha tehlikeli. Bizim nesil bunu anlıyor en azından. Eskiler yarrak varmış gibi bosanmiyordu. Sayı ondan artmıştır.
    Hayır bir de evliliğini kurtarmak için çocuk yapan var onun ben amına koyayım.
    • bazı şeylerin çocuktan önce değil sonra sorun olması/edilmesi durumu var bir de. kadın tarafının değişim geçirmesi diye bir şey. çocuk=sigorta algısı çok tehlikeli, ahlak dışı ve zararlı. ama kadınların çoğu kullanır bunu. yeni yasal düzenlemede de fark etmeyecek, çocuk=ömürlük nafakanın sigortası olacak.
    • Aynen o işin çok başka bir boyutu. O konuda sıkıntı çeken bir tanıdığım olmadığı için aklıma gelmedi entry yazarken. Ama unutulmaması gereken bir konu.
  3. 7
    oyundan tanışıp evlenmek olabilir. oyunda tanıştığın adama kaçmak nedir ya. adam iyi pozisyon aldı savaşta, demek ki beni taşır. vay anasını.