kayıt

devlet memuru olmanın kötü yanları

  1. 1
    Eğer sıradan bir hayat mutlu edecekse pek kötü yanı yoktur. Ancak luksleriniz varsa maaşı size yetersiz gelebilir.
  2. 2
    Memleket aç, ipsiz, sapsız, cezaevinde yatması gerekirken hür gezen zartlarla dolu. Böyle yavşaklar gelir size artistlik satar, ana-avrat küfreder. Yasalar sizi korumaz, siz de ekmeğinizin hatrına geri çekilirsiniz ve susarsınız.

    İyi ki memur değilim anasını satayım.
  3. 3
    Cevabı sorunun içinde. Adı üstünde devlet amk. Sen birde onun mesaici kuklası olacaksın. Çok Ağır itham bu.
  4. 4
    Dar bir alan sunması. Başka iş yapamazsın, büyüyeyemezsin dolayısıyla. belli bir surette takılman gerekir. (bkz: Tüm polislerin aynı olması)
    Şu ekonomik durumda bu parayla anca yaşanılır olması.
  5. 5
    Boş işlerle uğraşmak. Çoğu bürokrasi. Arkadaşım evlilik başvurusu yaparken yanında gittim. Memurlardan biri bize form verdi ve forma kaşe bastı. Zaten gün tadında bir ortam var. Oturuyorlar. Yüce devletimiz bir kişilik işi 7 kişiye böldüğü için böyle oluyor tabi.

    Çocukken üst komşumuz ayda iki saat çalışıyorum derdi. adamın tek görevi maaş bordrosu hazırlamaktı. Bir ay boyunca. Bir ay. İş yeri bilgisayarina mortal kombat kurmuş herif paso onu oynuyordu.

    Başkasını bilemem. Ama ben uçuk bir para almadıkça öyle bir şey istemem. Sıkılırsın yav.

    Not: devlet memuru olduktan sonra 4. Gün istifa eden bir adamın oğluyum. Genler çekmiş herhalde. Pedere sordum niye istifa ettin diye ? 4 günde iki imza attım sadece otur otur sıkıldım dedi.
  6. 6
    memurluğun kötü yanların dan biri var sa memur olmanın ağlırlığı olur en başta.