kayıt

bebeği kreşe göndermek

  1. 1
    gem çalışıp hem de çocuk bakılamayacağı için uygun bir yöntem. bence okullar da yatılı olmalı. senede iki defa sömestırda görüşsek yeter.
    • 2
      yapmayacağım şey. muhtemelen böyle dedim diye de yaparım. çünkü yapmam dediğim ne varsa yapıyorum.

      tercih edeceğim durum değil. belli bir zamana kadar kendim bakarım. yasal izinler, ücretsiz izinler hakkında çok bilgim yok şimdi ama sonuna kadar kullanırım. sonrasında eğer istanbul'da yaşamaya devam ediyorsam anneme bırakırım işe giderken. sonuçta aile ile durmasıyla okulda durması bir değil. çocuğun evde öğrenecekleri de oldukça fazla.
    • 3
      Düşünüyorum..evde 2 tane bebek var büyüğü seneye veririm kreşe..ben zaten akşama kadar işteyim..annesi düşünsün..
    • 4
      Çalışan ve etrafında güvenilir kimseyi bulamayan ebeveynlerin tercih ettiği bir durum. Birçok açıdan da oldukça mantıklı ancak ben çok kreş taraftarı değilim. Yaklaşık bir yıl kadar kreş ortamında bulundum ve etrafımda gördüğüm çalışan ebeveynlere dediğim tek şey; Dedesi olur, babaannesi olur, anneannesi, teyzesi filan birisi olur. onlara bırakın ama kreş son tercih olsun hep. Bebek veya çocuk, yaş grubu fark etmez çok üzülüyorum hallerine. Kreşler belki bazı becerilerini geliştirmeleri için yararlı olabilir, sosyal, motor, dil vb. İnanılmaz güzel gelişime katkı sağlayabilir, buna hiçbir şey söyleyemem ancak o yaşlarda sabahın köründe zorla kaldırılıp geliyorlar, yabancı oldukları bir yere ve insanlara adapte olmaya çalışıyorlar. uyku saatleri, yemek saatleri ve etkinlik saatleri zulüm gibi. Hadi 4-5 yaş için tamam, yarı zamanlı şekilde kreşte olmak çok güzel olabilir ancak 0-3 yaş ve tam zamanlı olarak bırakılanlar ciddi anlamda üzücü. Çocuklar şaşırıp öğretmenlere anne diyor, görseniz içiniz gider. etkinlik saatinde uyumak istiyor, uyku saatinde kalkmak... Birçok çocuk olduğu için şımarma imtiyazı da kullanamıyorlar üstelik. Kreşe gelmesinin gereklilikleri açıklanmazsa ya da iyi bir öğretmene denk gelmezse çocukta cezalandırıldığına ya da sevilmediğine yönelik bir algı da oluşuyor maalesef. Kreşlerde Bir sürü çocuk, annesi babası istediği her şeyi yapmasına rağmen mutlu değil. Çünkü çocuk için babasının oyuncak alması değil, oturup onunla vakit geçirmesi, ona kendini değerli hissettirmesi daha güzel ve anlamlı, çok daha önemli. Çocuklar sırf anneleri gelip 1-2 saat erken alsın diye karnım ağrıyor numaraları yapıyor ya da altını ıslatıyor. O çocukların psikolojisi ister istemez çok kötü etkileniyor. Ben olabildiğince çocukların sevgi ihtiyacını doyurduktan sonra ve yarı zamanlı olarak kreşe gönderilmeleri taraftarıyım. Aksi hiç hoş değil.
      • Ben ikna oldum..vermeyecek kreşe..
    • 5
      benim icimi acItan bir durum. dusunulenin aksine sadece calIsan,caresiz anneler yapmIyor bunu. ev hanImI olup da birkac saat nefes alayIm diye bIrakan o kadar cok anne var ki. her zaman soyledigimi yine soyluyorum bazI insanlar cocuk yapamamalI.
    • 6
      olur olmaz bilmem de beni tercih etmem. kreş de sonuçta bir okul ve bizim okul hayatımız çok uzun ve sıkıcı ne kadar geç girerse o ortama o kadar iyidir diye düşünüyorum. bakıcıya bırakmak bile soru işareti ama kreşe göndereceğime bakıcıya bırakırım. ama en doğrusu çocuk planlarken iş hayatınızı da bir yandan ayarlamak. bebeklik çok özel bir dönem bebek ve ebeveynler için yani sırf kendi çıkarlarınız yüzünden bebekte yada çocukta ve sonrasında bir bireyde kalıcı hasarlar bırakmak ne kadar doğru tartışılır... bana kalsa babaya bile bir süre doğum izni verilmeli bir şeyleri güçlendirir mutlaka
    • 7
      baska caresi olmayanlara diyecek bir sozum yok lakin yazIk, gunah. zaten ileride daha cok okula gittigi zamanlar olacak. daha simdiden zorlamanIn ne anlamI var. hele pandemi doneminde iyice anlamsIz.
    • 8
      Ebeveynlerden ikisi de çalışiyorsa,bebeyi bırakacak kimse yoksa bulunan bir çare. Okulda bakıyorum 3 yaşında bebeler iki saat ağlıyorlar annemi özledim diye. İçim acıyor söslük.
    • 9
      1 yaşında zatıhalimle anneciğimin yaptığıdır. bırakın haftaiçlerini, haftasonları ve bayramlarda da çalışan bir insan yavrusu olarak başka seçeneği yokmuş. açıkçası sosyal olmamın sebeplerinden biri erken kreşe gitmek galiba.

      gerçi o kadar makasla bir şeyler kese kese motor becerilerimin gelişmesi gerekirdi, dünyanın en beceriksiz insanı olmayı nasıl başardım, orası bende de muamma.