kayıt

doktorların dayağı hak etmesi

  1. 8
    doktor denilen ama yuruyen egodan farkI olmayanlar bile dayagI hak etmiyor. begenmiyosan $ikayet et geregi ustleri tarafIndan yapIlsIn. ne bu siddet bu celal?
  2. 7
    boş bir cümle.
    yıl bundan 5 yıl önceydi sanırım. aylardan yazdı. gece yine 3 4 gibi penguen belgeseli izleyip uyumuştum. en son 9 10 gibi meyve yemiştim. sabah 5 buçuk gibi mide bulantısıyla uyandım. kendim hallederim düşüncesiyle kimseye haber vermedim ama yarım saatte bir aynı durum tekrarlıyordu. sabah durumu belli etmemek için ev halkı gidene kadar uyuyor numarası yapmaya çalıştım. öğlen 12ye kadar yarım saatte bir bu durum devam etti. su bile içemiyordum ayağa kalkamıyorum kalktığımda başım dönüyordu anında düşüyordum. şeker hastasıyım 6 saatte bir iğne yapmam gerekiyor ve yaptığım iğneye karşılık karbonhidrat almam lazım ama su bile içemiyorum iğnemi almaya bile gidemiyorum. 12den sonra durum saatte bir olmaya başladı rahatladım periyot uzuyor diye. gereksiz gurur( şurda sabahtan akşama kadar onlarsız duracaksın bu kadar mı muhtaçsın falan diye düşünüyordum) ve telaş yaptırtmamak isteğimden dolayı ailemi aramadım gerçi aramak istesem de telefonuma ulaşana kadar 10 kere düşerdim sanırım. öğlen 3 gibi telefonla ulaşamadıkları için telaşla gelip halimi gördüler. ilk başta hastaneye gitmemek için direndim çünkü hayatım hastanede geçti ve ne zaman gitsem en az 3 gün kitliyorlar bana. akşam 6 ya doğru zorla götürdüler. acile gittik olay burdan sonra başlıyor yukarda boş yaptım sanırım. acildeki doktor beni tanıyor asıl doktorumun asistanıydı bir ara ordan biliyordu. direkt doktorumu aradı koalamsı is here kral dedi doktorum da tatilde imiş. geceye kadar sürekli acil tahlil yapıp onun sonucuna hocaya bildirim sonra serum takarak geçti süre. saat 12 oldu ben kaçar moduna girdim. hoca yemek yiyebiliyorsa gitsin demiş. hastane yemeği yemez o dışarda şu yemeği yaptır falan demiş hatta. ömer abi yemeği getirdi kokusuna bile dayanamadım. çıkartmadılar. gece 3 gibi uyudum tekrar sanırım 9. serumum takılıyordu.
    sabah 8 civarı uyandım hoca bu sefer benimle konuştu telefondan. kahvaltı yapabilirsen çıkartırım dedi. çok yapamadım ama yine de yaptım sayılır. aradan bir saat gerçi polikliniğe gel orda bir göreyim dedi( tatilde diye beni kandırdılar diye düşünmüştüm) küfür ede ede polikliniğe gittim çünkü leş gibiydim kendimden tiksinir haldeyken insan içine çıkmak hoş değildi. tıklım tıklım doluydu kapının önüne gittim gördü beni ama bekletti baya en son sıra al araya alamayacağım dedi yine bir tur küfür olayına giriştim içimden. her yere hepinizden nefret ediyorum bakışı atarken yakalandım en son bir odaya çekti ve burda senin iyiliğin için uğraşıyorum en temel ihtiyacını gerçekleştirir hale sokmadan mı bırakayım seni falan dedi. bir şeyler dedi en son bağırış çağırış ayrıldım yanından.

    çok sonradan tesadüfen öğrendim o gün tatilini bırakıp benim için gece yola çıkmış. 4 gibi hastaneye gelmiş tahlilleri tek tek incelemiş birkaç şeye de baktırtmış. bu arada beni gece 12 gibi ayrı bir yere almışlardı çünkü acil çok garip bir yerdi korkuyordum yanımda bıçaklanıp gelen çocuk vardı ağlayan insanlar vardı sürekli kaza olayları falan filan. ayrı bir yere alma olayını genel bir şey sanıyordum ama onu da hoca ayarlatmış hatta baya uğraşmış. neyse saat dörtten sabah yedi civarına kadar başımda beklemiş sonra yukarı uyumaya çıkmış hastaneye gelmişken hastalara da bakayım diyip polikliniğe geçmiş sonra. ertesi gün de tekrar dönmüş tatile.
    bu iyi insan olmanın ötesinde bir hareket bence evet yıllardır hastasıydım ama bunu yapmak zorunda değildi. telefonla halledebilirdi hatta telefonunu açmayabilirdi ama bunu tercih etti.ve buna rağmen gidip adama saçma sapan şeyler yaptım sanki benim hasta olmamdan o sorumluymuş gibi bir kızgınlığa büründüm. ben olsam bunca uğraştan sonra böyle yapan insana bir daha bakmam. ama hala doktorum hem de ondan çıkmış olmama rağmen yani o zaman pediatrideydim şimdi dahiliyedeyim ama hala bana bakmaya devam ediyor(burada işin maddi hiçbir durumu olmadığını belirtmeye çalıştım) doktorluk kutsal bir şey bence. şiddet hiçbir yerde iyi güzel bir şey değil ama hele hastanede hiç hoş olmayan bir şey.
    bence doktorlara değil sisteme edin lafınızı. sağlık sistemi yüzünden bu sorunlar ortaya çıkıyor. bir insana 15 dakika süre veriliyor sadece 15 dakikada muayene et iletişim kur hastayı rahatlat tanı koy ve neler olabileceğini düşün ve her gün yüzlerce hasta görüyorlar nasıl siz insansanız onlar da insan. biraz da böyle düşünmek lazım.
    • okumadım allah affetsin
  3. 6
    (bkz: insanların dayağı hak etmesi)

    bence bu şekilde doğru. lan insanlar hangi mesleğe sahip olursanız olun şu işinizi layıkıyla yapın.
  4. 5
    şu başlığı açan arkadaşı sağlam avukatla biri şikayet etse ceza alacak suçu ve suçluyu övmekten. gerçekten eğitilmezsin.
  5. 4
    Hiçbir şey söylemeyeceğim böyle saçma sapan bir zihniyete. Dr Dodo'nun linkini bırakıyorum. Bu adam bu konuyla ve doktorlarla ilgili diğer pek çok konuda çok mantıklı konuşmuştu.
    youtu.be/...
  6. 3
    (bkz: Hastasına ilaç yazan hadsiz doktor)

    Sağlık ocağında başka ne bekledin kurban?
  7. 2
    ananızın dayağı hak etmesi kadar gerekli olan durumdur.

    beğenmedin mi gardaşım? git başka doktor seç. bu işin matematiği bu. her hizmetini gerçekleştirmeyeni dövecek olsaydık işin içinden çıkılmazdı.

    ah şu zihniyetteki barzolardan birini şöyle eli kolu sağlam sporcu bi doktor ibret olsun diye bi güzel dövse de akılları başlarına gelse. gerçi bunlar döve döve bitmez de işte insan temenni ediyor.
  8. 1
    bazı doktorlar için geçerli olan durum. hastayım diyorsun, ilaç yazıp gönderiyor. bulaşır diye muayene bile etmiyorlar. hele bir de hastayı azarlayanı var ki tam burnunu kırmalık.