kayıt

depremden korkmayacak olgunluğa erişmek

  1. 1
    Hayatta korkacak ve kaybedecek az şeyi olan birinin eriştiği olgunluktur.
  2. 2
    beton bloklar altında olası bir preslenmeyi olağan karşılayacak olgunluğa erişmektir.

    sanmıyorum o yüksek mertebeye erişebileyim. hayatta kaybedecek hiçbir şeyim olmasa bile 'canım kendim' var. bazen ne kadar şikayet etsem de seviyorum ben bu hayatı.
  3. 3
    Birkaç büyük depremi atlatınca alışıyorsunuz gölcük depreminden sonra bu depremler bana normal geliyor.
  4. 4
    En kötü ölüm şekillerinden biriyle yüzleşildiğinde kaybolacak olan, icat edilmiş olgunluktur.

    Di tvin tağvııs av di vuorld treyd senır değil kanka kafana çöken, tarhana apt. Son anlarını romantik romantik slow motion yaşayıp 5-10 saniyeye kemik tozu olmazsın.
  5. 5
    Deprem değil binalar öldürür.

    Örnek vermek gerekirse; Japonya deprem konusunda tecrübeli bir ülke. Binaları da depreme karşı dayanıklı yapıyorlar. Peki Türkiye? 1999 depreminden ders almadan bilinçsiz bir şekilde çarpık kentleşme ve de depreme karşı dayanıksız binalar yapmaya devam ediyor. Mezardan farkı yok bu evlerin. Toplanma yerlerine bakıldığında ise çoğu park ve otopark yapılmış durumda. Kısacası ders almamız gereken çok şey var.
  6. 6
    Aileden alınan eğitimle ilgilidir. Deprem dedenin öğütlerini okulda boş ders, tvde çizgi film arası reklam olarak gören 30 yaş altı zibidiler de sağda solda koşuşturur en ufak sallantıda.
  7. 7
    umursamazlık seviyesine ulaşılmaması gereken erişimdir. soğukkanlılık yeterli...
  8. 8
    Korktuğum şeylerin sayısı çok azdır. Bunlardan biri depremdi. Ancak üniversitedeyken okuduğum şehirde birkaç şiddetli deprem yaşamıştım. İlk ikisinde korkup üçüncüde "Hee yine sallanıyoruz, hadi bakalım" moduna geçmiştim. Şimdi depremden değil, tedbirsizlikten yana tek korkum, o kadar.