kayıt

mucize doktor

  1. 1
    fox tv'nin bu sezon yayInlanmaya baslayan ve cok konusulan dizisi. elbette bu da uyarlama... dizi ve oyuncularI hakkInda daha cok bilgi burada bulunabilir.
  2. 2
    uyarlama diye kendimize benzetme hastalığımızın yeni eseri. Sıçıp sıvamak terimi bu kadar yakışır.
  3. 3
    Sıçıp sıvayamamak desek daha doğru olabilirdi belki,

    Artık düzgün diziler üretmeliyiz.Uyduruk yaz dizileri değil.
  4. 4
    Sanırım otizm spektrum bozukluğu olan bir insanın topluma kazandırılması ile ilgili yabancı bir diziden uyarlanan dizi. Ufak bir kısmına denk gelmiştim; osb'li bireylerde genel olarak görülen stereotip hareketler, göz teması kuramama ve belirli bir alanda üst düzey bilgi sahibi olabilme gibi özelliklerin ve bu kişilerin topluma kazandırılmasının öneminin vurgulandığını gördüm. Dizi izleme huyum yoktur ama belki köşesinden kıyısından izleyenlere farkındalık kazandırabilir diye olumlu bir yaklaşımım var şu anlık.
  5. 5
    Doktorlar dizisinden bu yana tutan ilk doktor dizisi. Gereksiz şovlar var dizide kesin tutar.
  6. 6
    yarak gibi rol yapan oyuncuların doluştuğu dizi. bir şeyin de bokunu çıkarmayın ya.
  7. 7
    görsel efektleri saçma sapan olan dizi, izlenecekse de mavi gözler için izlenir. o da zaman kaybı tabi.
  8. 8
    Diziyle alakalı şöyle bir abartı var. Otizmli insanlar tanımış onlarla bir arada yaşayan biri olarak kimse Durup Durup ben otizmliyim demez. Tedavi süreci tamamlanmadan zaten insan içinde sorun yaşarlar.
  9. 9
    Bir ara gözlemlemek istediğim dizi.
    Dizinin Baş karakteri gördüğüm kadarıyla sadece otizm spektrum bozukluğu değil aynı zamanda savant sendromuna da sahip. Yani karakterde bulunan üst düzey yetenekler toplum içerisinde bulunan otizmli bireylerin büyük bir çoğunluğunda görülemeyecek türden. Yani bu demek oluyor ki dizide otizm kadar bu bireyin savant sendromuna da sahip olduğu vurgulanmazsa insanlar otizm ile ilgili yanlış bir algı oluşturacak ve kirlilik oluşacak. Bu dizi aklımın bir köşesinde. Halk tarafından ilgi görüyor, insanlar "otizm" ile bir yerden tanışmış oldu ancak bu doğru bir tanışma mı yoksa yanlış mı? Otizmin belki de sadece %10'luk bir kesimi ile bağdaşan özellikler var. Evet, karakter eğitim, erken tanı ve gerekli ilgi ile ne kadar problemlerinin azaltılabileceğine dair düzgün oturtulmuş ama dediğim gibi, bir gün muhakkak izleyip tekrar fikir belirtmek isterim.
    • Çoğu otistik insanın bir yandan da dahilik seviyesinde bir yeteneği oluyor. Tıbbi karşılığı tam nedir bilemem ama bu müzik de olabilir sanat da olabilir spor da olabilir vb. Sadece eklemek istedim xd
    • Tıbbi karşılığı "savant otizm" oluyor xd
    • Tamamdır doğru şeyi anlamışım o zaman xd tşk xd
  10. 10
    Bu aralar nöroloji derslerinde otizmden bahsederken hocaların izliyor musunuz diye sorduğu dizi. Vakit mi bırakıyorsunuz aq hocaları diye iç geçiriyorum her seferinde
  11. 11
    galiba bu gelecek bolumde coronavirus'e deginecekler. gundemi de takip ediyolar.

    ha ben izlemiyorum sadece fragmanInI gordum. bu arada izzet altInmese'yi severim oglu da normal hayatInda fena durmuyor ama dizideki goruntusu cok itici.
  12. 12
    farkındalık yaratması bakımından son derece yararlı bulduğum bir dizidir
  13. 13
    Bu akşam için alanlardayiz. Bakalım hangi inanılmaz sorunlara çözüm bulacak xd.
  14. 14
    Dizide ferman hoca karakteri sürekli mucize doktor Ali ile sıkıntı yaşıyor çünkü görünen ferman hoca da Ali'nin sevgilisine bir şeyler hissediyor. Aynı zamanda bence Ali'nin önü açık belki de ferman'dan iyi olacak bunun da korkusu olabilir.
  15. 15
    türk işi the good doctor. evde bir bu dizi bir de hekimoğlu kaçırılmadan seyrediliyor.
  16. 16
    Çok değişik bir bölüm var. Tekrar ama izlerken çok acayip etti beni. Arkadaş sen ne ara saydin kaç adım var nereden nereye xd.
  17. 17
    Keşke otizm bilinci dizilerde değil de, gerçek dünyada olsa dediğim, otizmli bir gencin yaşadıklarını/yaşayabileceklerini aktarmaya çalışan klasik uyarlama dizi.
  18. 18
    İlk bölümünden itibaren Fox Tv'de yayınlanmaya başlayan dizi. Başlamak için iyi bir fırsat.
  19. 19
    Altın kelebek ödül töreninde yılın dizisi secilmiştir. Gerçekten çok iyi dizi izledik oradan biliyoruz.
  20. 20
    taner ölmez'i sevmeme rağmen sevemediğim dizi.
    dizide yer alan kadın karakterlerin etkisi büyük bence. nazlı karakterini canlandıran oyuncuyu sevemedim.
    • Seyrediyorum ama o kızı gördükçe sinir basıyor. Aşırı yapay bir karakter bence de.
  21. 21
    20. Bölümde sars yüzünden ferman'ın ölümden döndüğü dizi. İlginç detay ise bu olaylar başlamadan önce sabah girişte ferman beliz'e ben olmasam ne yapacaksın der. Resmen bölümle ilgili spoiler veriyor xd.
  22. 22
    Yeni sezon öncesi bir trailer yayınlamış dizi.

    Ferman, Ali'nin başarılarını anlatmış falan filan.

    youtu.be/...
  23. 23
    başarısız bir kopya olan dizi. 3 bölüm dayanabilmiştim.
  24. 24
    Trailerden anladığım Ali’nin babalık serüvenini izleyeceğiz bu sezon. Düşünmem lazım seyretmek istiyor muyum diye ama Taner ölmez’i seyretmek mutlu ediyor. Seyrederim herhalde.
  25. 25
    ben bu diziye çok feci kurulduğumdan izleyemedim. bari ileri derece otistiğin aklına sikiş sokmayın lan, böyle otistik mi olur? kahrolsun türk dizileri.