kayıt

dinin giderek hayatımızdan çıkması

  1. 1
    Ulan cidden var ya her geçen gün dahada kopuyoruz, kopuyorum. Bunda galiba teknolojinin ve çevrenin önemi büyük.
  2. 2
    islam, hristiyanlık, musevilik gider, yerine kapitalizm, komünizm, liberalizm gelir. aslında dinler hayatınızdan çıkmıyor, din değiştiriyorsunuz.
  3. 3
    "din ile bilim rakip değildir. Bu dünyada ikisine de yer var." der dan Brown. Ancak bilim ilerledikçe açıklanamayan birçok şey açığa çıkarılmaya başladı. insanlar bu çağda dogma değil, daha çok mantık arıyor. Böyle bir durumun ortaya çıkmış olması da normalleşiyor haliyle.
  4. 4
    orospu çocukları yüzünden.
    kendi anladıkları şekilde anlatıyorlar millete.
    lan amcık seni benim aklımla seninki bir mi?

    herkesin belli bir akıl seviyesine geldikten sonra kendi kendine anlaması/ulaşması gerek bir şey bu.
    tabi akıl seviyesini geliştirme zahmetinde bulumayan ve kör kütük anlamaya çalışanlar yüzünden büssürü bokluk çıkıyor ortaya.

    herkes kimsenin bi şeyine karışamaz kardeşim.
    • Kendini şeyh hz. Eline bırakan müridi geldi aklıma ahaha. (bkz: badelemek)
  5. 5
    Olması gerekendir. Çünkü tarih tekerrürden ibarettir. Tarih boyunca bir çok din ve tanrı toplumun bir kısmı tarafından kabul görmüş ve yüzyıllar geçtikçe mit halini almıştır. Günümüz inançları da bu masal ya da mit halini alma sürecinin başındadır.

    Unutmayın ki horus, zeus, Jüpiter, mars, odin, thor vs tanrılar da zamanında gerçek tanrılar olarak görülüyor ve belli ibadetler ile tapınılıyorlardı.
  6. 6
    yoo çıkmaması.

    ülke bazında ele almak yerine dünya bazında bakarsak yapılan araştırma sonuçlarına göre 2050 yılına kadar artış gösterecek. ondan sonrasını allah bilir*
    yalnızca genç nüfus için konuşacak olursak o zaman azalma eğiliminde olduğunu söylenebilir belki. teknoloji, sosyal medya, baskı, muhafazakarlık, istismar derken inanan genç nufüsta azalma olması normal.

    bu arada kötü bir de haberim var müslümanlık hala yükselişte agdfgfd

    dinler sömürülmeye bu kadar müsait iken hiçbir zaman hayatımızdan çıkmayacak üzgünüm ://
  7. 7
    Dinler bilgisizlikten beslenir. Devir de bilginin her an pazara çıktığı bir zaman olduğuna göre artık bunlar prim etmeyecektir.
    İnanılsa bile biliniyor ki artık bir işe yaramaz laf salatası.