kayıt

mehmet ada öztekin

  1. 1
    koyu beşiktaşlı, motor tutkunu, senaristliği de yönetmenliği de oldukça geçerli bir beyaz perdeli.

    dizi ve filmlerindeki oyuncu seçimleri de başarılı buluyorum; ''ben kimsenin peşinde koşmam, yönetmen tarafından ikna edilmiş oyuncuyla çalışmam, senaryonun ikna ettiği oyuncular arasından seçim yaparım'' diyor kral... ve bunu götü kalkmış bir yönetmen edasıyla değil doğru olduğuna inandığı için söylediği çok net. zaten sanırım bu tavrından dolayı da martıların efendisinde olduğu gibi ışığın etrafındaki kelebekler misali oyuncu topluyor.

    müzik seçimlerini de ayrıca beğeniyorum. oyuncular elbette kurguya göre ama müzik konusunda toygar ışıklı vazgeçemediği isim.

    kaybedenler kulübünün senaristi, kaybedenler kulübü yoldanın hem senaristi hem yönetmeni... kaybedenler kulübünde rıza kocaoğlu'nun canlandırdığı karakter gerçek hayatta kendisi imiş, ve belgesel izleyerek hiç kalkmadığı o koltuktan ev arkadaşlarının hayatlarını gözlemlemesi senaryonun çıkış noktası olmuş.

    kuzey güney dizisinin yönetmenliğini bıraktığında dizinin boka sarmaya başlamasından da yönetmenliğinin kalitesini anlamak mümkün.

    ortağı olduğu altıkırkbeş yayınevinden çıkmış, henüz başlayamadığım ve okuyanların genel yorumu ''6:45 tribi bir roman'' şeklinde olan veronica pompa istiyor isimli bir kitabı da var.
  2. 2
    (bkz: altıkırkbeş yayın)ın vasat çevirmeni. Kendisi mahvettiği Philip k. dick kitaplarıyla tanınır.