kayıt

bir ailenin çocuğuna yapabileceği en büyük kötülük

  1. 2
    Her zaman aklıma ilk gelen şey ; Korkuları hayallerinden büyük olan bir çocuk yetiştirmek.
    Bir çocuğun hayallerinden evvel korkuları geliyorsa, yaşantısıyla yanlış bir insan olması için ilk adım atılmış demektir.
    • İnsan hayatında bazen hiç beklemediği bir yerden, hiç beklemediği bir şey duyar. Diğerlerinde etki yapmaz ama, doğru anda, doğru kişiye etki gösterir. Aslında içinde ne olduğunu bildiğin ama göremediğin bir kasanın kilidini açan şifre gibi.
  2. 3
    Ona her istediğini vermek.
    Ve ona her istediğini verdiğinde sorunların çözüleceğini sanmak...
    Çocuk ağlayıp sızlanarak bir şeylerin sahibi olduğunu gördüğünde bunu bir ödül mekanizması olarak kullanmaya başlıyor. Sen verdikçe istiyor, sen vermedikçe ağlıyor ve yine istediğini alıyor. Sırf sussun diye eline tutuşturduklarınla bir canavar büyütüyorsun. Yoktan anlamıyor, hayır bilmiyor.
    Geleceğin arsız, doyumsuz ve memnuniyetsiz insanlarını böyle yetiştiriyoruz.

    -ciddi
  3. 4
    -hatalarıyla yüzleşmesi gerektiği zamanlarda bile çocuğunun hatalarını örtbas etmesi
    -çocuğuna sorumluluk vermemesi veya fazla sorumluluk vermesi
    -fikirlerini aşağılaması veya her fikrini koşulsuzca kabul etmesi
    -oğluşum/prensesim sendromu (adını ben koydum. aşırı şımarık, itici veletler var ya, çocuğunu o şekilde yetiştirmek.)
    Yazdıkça sinirleniyorum, yeter bu kadar.
  4. 5
    aşı yaptırmamak yaa. son dönemde garip çomar bi ekip türedi. aşı karşıtı. korkunç gerçekten. menenjit aşısı falan nasıl yaptırmazlar anlamıyorum. bir de bu konuda kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar. başıma ağrı girdi yine. bulaşıcı hastalıklarla toplum sağlığını da büyük tehlikeye sokuyorlar. okuldan çocuk felci bulaştığını düşünsenize. felaket.
  5. 6
    dünyaya getirmeyi saymazsak, dünyanın güzel, hayatın ise yaşamaya değer olduğuna inandırmaktır. ara sıra çocuk yapma meselesini düşünüyorum, inanın kafayı yiyecek gibi oluyorum. birini hiçbir şeyden haberi yokken kalkıp dünyaya getiriyorsun, oğlum bu ne cüret lan? ne hakkınız var yav ne? he?

    dünyaya getirmeyeceğim bütün çocuklar bana ne kadar teşekkür etseler azdır. benim gibi bir baba zor bulunur.
  6. 7
    Aldığı kararlar karşısında set olmaları. Kaç yaşında olursa olsun desteklemek bir insanı pozitif yönde çok etkiliyor. Ama ülkemizde genelde bem büyüğüm sen nerden bileceksin hakim olunca sorunlu bir duruma dönüşüyor.
  7. 8
    (bkz: Malatyalı olmasına neden olmak)

    Bundan daha kötüsü Malatya'da yaşayan bir suri falan olmaktır.
  8. 9
    18 yaşından sonra hayatına karışması. evlatları en küçükten büyüğe bir sorunla karşılaştığında "her sikte gelip bana ağlama, sktir git bir şeyi de kendin çöz" dememeleri.

    özellikle evli çocuklarına çok yapıyorlar bunu. evlatlarına artık onun da bağımsız bir ailesi olduğunu anlamamaları için tüm gayreti gösteriyorlar.
  9. 10
    Çocuk kelimesinin anlamını ve çocuğun ihtiyaçlarını bilmemek.
    Ilgilenmicekseniz yapmayın kardeşim.
  10. 11
    Aile tam olarak aile kavramını tamamlayamıyorsa zaten çocuğa her türlü zararı isteyerek veya istemeyerek verir. Annede sıkıntı olmasa babada sıkıntı oluyor veya tam tersi. Benim ailem yüzünden çocukluğum sokakta geçti amk orada büyüdüm ben. Kendi yatağımda uyuduğum zamanlar çok nadirdir.