kayıt

anne with an e

  1. 1
    netflix'te yayınlanan kanada yapımı çok tatlı, wholesome bir dizi. anne of green gables * aslında bir çocuk kitabı serisi ve kanadalılar için bir milli hazine. hatta prince edward island'da hikayenin geçtiği kurgusal avonlea kasabası diye turistik bir yer bile varmış sanırım. kitabın yazarı ise lucy maud montgomery.

    -- spoiler için tıkla --


    1800'lü yılların sonlarına doğru iki kardeş marilla ve matthew cuthbert kendilerine çiftlikte yani green gables'ta yardım edecek bir evlatlık ararlar. ikisi de evlenmediği ve çocuk sahibi olmadıkları için miraslarını da bu evlatlığa bırakmak isterler. ama bir yanlış anlaşılma sonucu bu evlatlık bir kızdır, yani bizim kızıl saçlı, çilli, o zamanlar bu özelliklerle çirkin kabul edilen anne shirley. anne çok hayalperest bir kızdır, kitaplara, doğaya hayrandır, ovalarla sohbet eder, ağaçlarla dans eder, çiçeklere şarkı söyler. bu yüzden de çok dışlanır, insanlara tuhaf gelir. ama sorun değildir çünkü artık kendisini çok seven bir aileye yani cuthbertlere kavuşmuştur. avonlea kasabasında okula gider, arkadaşları olur, şahsımca özenilecek bir hayatı olur.


    -- spoiler --


    harika manzaralar, dönem dizileri, kanada düşkünüyseniz izlemenizi şiddetle tavsiye ederim. kanada milli hazinesi olduğu için yıllarca yayınlanmış bir sürü versiyonu da bulunmakta.

    şuradan da üçüncü sezon fragmanını izleyebilirsiniz: *

    youtu.be/...
  2. 2
    içimdeki ölü baharları Dirilten naif dizi. umarım yeni sezonu gelir.
    • kötü haber, gelmeyecek.
  3. 3
    Muayyen döneme denk gelince hüngür hüngür salya sümük ağlatabilen dizi.
    Sevgili anne, senin gibi bir kızım olsun isterim.
  4. 4
    hayatımda bu dizi kadar insanı bayan bir dizi izlemedim. ecnebilerin yaprak dökümü, o derece. hele o başroldeki kız (bkz: anne) kızım bir sus, aaa. bir insan hiç susmadan konuşabilir mi? bu kız konuşuyor. bir gün harika bir kahvaltı hazırlamışım kendime ve rastgele listemden bu diziyi açtım açmaz olaydım. taratumar etti tüm keyfimi. diziyi öyle unutmak istedim ki son izlenilenlerden bile sildim ahaha.

    kısacası: başroldeki kız çok konuşuyor. çok.
  5. 5
    netflix'in kullanıcılarının baygınlık seviyesini tespit etmek için piyasaya sürdüğü polyanna parodisinden hallice dizisi.

    flört tavsiyesini yerine getirmek için 13 dakika bu işkenceyi çekmiştim.

    tabi yine de zevk meselesi.
  6. 6
    bu başlığa nasıl uğramamışım hiçbir fikrim yok. açıkçası durgun kaoslu, yavaş akan hareketli zamanlarda izlenildiğinde sıkması muhtemel olan dizi.

    3. sezonun ilk bölümünü izlemiş bir insan yavrusu olarak yazıyorum:

    -- spoiler için tıkla --


    atmosferini çok özlemişim. insanı baktıkça rahatlatan, şapşal şapşal güldüren bir bölüm olmuş yine. şahsen ayrı kaldığımız süre zarfında anne'i çok özlemiştim. 16 yaşındaki halimi düşündükçe hem de..

    özellikle kızılderelilerin yaşam alanındaki sahneler çok güzeldi. insanları yaftalamadan da arkadaş olabilmek..
    ama bölümün geri kalanı biraz tedirgin ediciydi. ailesinden geri kalan birkaç insan bulup matthew'u terk edeceğini sanmıyorum ama, marilla ile kafa kafaya verip ateş başında ya giderse temalı konuşmaları tribe sokmaya yetti.

    sıkılıp izlemeyeni çok olacağı gibi ilk iki sezonunu severek izleyeni de çok. bu sezonun çok da iyi olmadığını duysam da ben ümitliyim.

    ps. gilbertspor.

    -- spoiler --
    • aferin dediklerimi böyle yap.......
    • hangi dediğinizi sevgili modum?.....
    • dizi izlemek..
    • Kızılderililerin yaşam alanlarını, birbirlerine karşı olan tutumlarını izlemek benim de hoşuma gitmişti. kurtlarla dans filmi de bu yönüyle ilgini çekebilir diye düşünüyorum.
    • teşekkür ederim mono, bakacağım. ^^
  7. 7
    çok özlediğim bir arkadaşımın zamanında önerdiği diziydi. Önerdiği kitapları okudum ama bunu henüz izlemedim.
  8. 8
    Anne’i en kısa biçimde tanımlamam istenseydi hiç düşünmeden hayal gücü derdim. Diziyi izlerken anne'nin pozitif yönü kendimi iyi, pozitif ve huzurlu hissetmemi sağlamıştı. Diziyle ilgili beni tek üzen şey 3. sezon sonrası final yapmış olması. Hâlâ bir umut 4. Sezonun gelmesini bekliyorum. Ya da en kötü ihtimalle anne'nin daha ileriki yaşlarını baz alan bir film de olabilir.