kayıt

4 yıl mühendislik okuyup satış pazarlama yapmak

  1. 4
    Bu konuda çok kinliyim, ama şuan bunu açıklayacak durumda da değilim. Daha sonra gelip editleyeceğim.
  2. 3
    Bir de satış mühendisliği diyorlar ona. Diyen yerler var yani. Satış mühendisliği ne lan? Satış elemanı olur. Satış işleminin argesini yapıp satışları artıran metotlar geliştiriyor ise amenna ama hiç sanmıyorum. Bilen varsa beri gelsin.

    Eli yüzü düzgün bir okuldan mezun mühendis birini çoğu mesleğe koyabilirsin. Biraz öğrendikten sonra Cayır cayır yapar. mühendis prezentabl(daha iyi bir alternatifi yok mu bu kelimenin) olur, vizyon sahibi olur. bir işte yapılan yanlışları sistematik olarak tespit edebilir, alternatif çözüm üretip bunu doküman halinde sunabilir. İletişim sıkıntısı da yoksa satışta da iyi iş yaparlar. Şimdi burada 4 yıl mühendislik okuma kısmının tamamı boşa gitmiş olmuyor. Teknik eğitim için bunu soylebiliriz. Ama mühendislikte teknikle beraber nasıl araştırma yapılır, nasıl problem çözülür gibi vizyon katacak bilgiler veriliyor. Bunlar o iş için kullanilabilir gayet.

    Ben şahsen tercih etmiyorum. Şimdilik donanım tasarliyorum. Böyle de devam etmeyi düşünüyorum. Çaresiz kalırsam ve seçeneklerimden biri satış olursa bir el atabilirim.

    Edit: imla. Presentabl değil prezentabl. Onun da amına koyim zaten, bok gibi kelime. Sunulabilir, sunuma uygun, sunuşgah falan diyelim. Sunumgaçlı göstergeç mesela.
    • Sensin presentable!!
  3. 2
    muhendislik de artIk isletme gibi olma yolunda oldugundan, bu hale getirildiginden turkiye'de normal bir olay.
  4. 1
    Ülkenin yanlış stratejilerinin sonucudur. Bu ülkede her üniversiteye mühendislik fakültesi koydular peki bu kadar muhendise ihtiyaç var mı? Yok tabii ki.