kayıt

sözlük yazarlarının çocuğu olunca yapılacakları

  1. 1
    gece gece -uykusuzluk kafama vurduğundan olsa gerek. sen git gece 4 saat uykuyla gün boyu it gibi koştur. hala ayakta olmama da şaşıyorum- aklıma gelen gelecek planlamasının bir türü olsa gerek. bakalım neler çıkacak.
    *bir kere çok eskiden beri aklıma koyduğum bir şey olarak dil eğitimi var. dil öğrenmenin en kolay yolu doğduğundan itibaren o dile aşina olmak olduğu için eşimin dil bilgisine göre ben aile ortamında ingilizce -tabi o zaman hala genel dil ingilizce olursa- o da türkçe konuşacak. bundan eşimin haberi yok. muhtemelen benden bile haberi yok. neyse canım acelemiz yok.
    *okul eğitimine kesinlikle karşıyım. öğrencilerin sabahın köründe kalkıp okula gitmeleri, okulda da saçma sapan vakit öldürüp gençliklerini çöpe atmaları ve zihinlerini bir ton gereksiz bilgiyle doldurmaları gibi saçma bir şeyi katiyen kabul etmem zaten.
    onun için benim kafamda kurduğum senaryoya göre ilkokulu okulda okusa devamını açıktan okusa sosyal becerilerini ve toplum bilgisini kazanabilir. bundan sonra açıktan okuyup tamamen spor ve sanata yönelmesinin en faydalısı olduğunu düşünüyorum.
    *televizyon, telefon, tablet gibi bok çukurlarına düşmesi ihtimali en büyük korkum. bu öyle bir illet gibi bir zaman sonra telefon, internet, televizyon olmadan yaşayamayacağınızı düşünüyorsunuz. ama işin aslı bu değil. bal gibi de yaşayabilirsiniz. ki bi süredir benim yapmaya çalıştığım da bu. he başarılı olabiliyor muyum? eh hala sözlükte yazıyor olduğuma göre pek de başarılı değilim.
    *eğer illaki televizyon izleyecekse de hayao miyazaki gibi kaliteli ve içinde insani değerler bulunan sevgiyi ve saygıyı anlatan anime ya da çizgi filmler izlemelerini isterim.
    bu maddelerin neredeyse hepsinde etrafımda gördüğüm ebeveynlerden aldığım geri dönüşlerin etkisi büyük. daha da genişletebileceğim bir liste aslında.
    okunsun diye yazmadım bu entryi, ama bi kenarda şöyle dursa da fena olmaz hani.
  2. 2
    büyük ihtimalle olmayacak ama yine de yazayım. çok zor bir şey değil aslında arkadaşların çocuklarını bir tur alıp yapabilirim. avmlerde dolanan pandalı yada başka hayvanlı tüm avmyi dolanan birinin sürdüğü trenimsi şeye binmek istiyorum bir çocukla
  3. 3
    canlı olan her şeyin bir yaşam hakkı olduğu, kendi dinini seçmek için özgür olduğu, eşcinsel olursa onu çok sevdiğim, onu kucağıma aldığımda hayatın benim için değiştiğini anlatmak.
  4. 4
    ben doğurdum yazıp fotoğrafını instagrama atmak ve her yaşına uygun ayı tulumu almak. canım yavrum annen sana ilerde yetişebilmek için sürekli dizi film peşinde...
  5. 5
    düzgün, sürekli, samimi bir bağ/iletişim kurarak çocuğu rahat bırakmak...
  6. 6
    Ben ben olsam yeter. Çocuğum oldu diye dünyanın tek annesi benmişim gibi davranmasam ve çocuğuma bu dünyadaki tek çocuk oymuş gibi davranmayıp birey olmayı öğretirsem ne mutlu.
  7. 7
    (bkz: kimin çocuğu olunca?)

    anlatım bozukluğu içeren başlık. ya da ne çocuğu olunca diye de sorulabilir ama pek yakışık almıyor.
    • hokus pokus.
  8. 8
    Çocuklarda kınadığım ne kadar özellik varsa hepsinin tek bir bünyede toplanışına gün gün şahitlik etmek olacaktır.

    Bittim gözüm aydın.