kayıt

Emine bulut

  1. 1
    Bu gece izlediğimiz videoda hemcinslerime insanlığa dünyaya her şeye sovmeme neden olan masum bir anne. Keşke görmeseydim o anları keşke yaşanmasaydı keşke o orospu çocuğu anasından cikmasaydi hiç keskeler bitmiyor.
  2. 2
    o kadar içler acısı bir durum ki bu. tamamen rezillik insanlık adına.

    bir de "insan izliyor görüntüleri paylaşmayın" diyenler var. arkadaşlar insan dedikleriniz yapıyor bunu. 18 yaş üstü herkes 1 defa izlesin isterim o saniyeleri ki anlasın bir şeyleri. buna direkt veya dolaylı sebep olan toplumun her bir ferdi acıyı hissetsin. gözünü açsın.
  3. 3
    Orul orul orospunun kundakladığı bir orospu çocuğu tarafından, kızının gözü önünde saldırıya uğradığı, kızının “ anne lütfen ölme” cümlesiyle dağ gibi beni hüngür hüngür ağlatan rahmetli ablamız.

    Ben artık ümitli değilim bu ülkeden, bu insan müsveddelerinden.. yahu amına koyduğumun bebesi, nasıl yapabiliyorsun bunu? Lan bu kadar basit mi ya? Niye bitmiyor bu aq kadına şiddeti? Daha kaç tane gencecik kadının ölmesi gerekiyor? Kelimeler boğazımda düğümleniyor.. mekanın cennet olsun emine abla..
  4. 4
    kızının önünde cinayete kurban giden anne. videoyu izlemeyin bence. ben izledim, izlemez olaydım. herkesin kaldıracağı bir video değil. kanım dondu. video çekmek yerine keşke ilkyardım yapsaydınız da belki kurtulurdu emine bulut.

    korkaklık ve cehalet bu coğrafyanın gerçeği. bu memleket açık hava hapishanemiz bizim, dikenli telleri de kötülük. hapsolmuşuz milim kıpırdayamıyoruz. vah bizim gençliğimize.

    yani ergenekon/balyoz oldu, insanlar onuru için intihar etti kimse bir ses çıkarmadı. çocuklara yurtlarda tecavüz ettiler, ihmalden(!) yandılar yine ses yok. yav boğazı kesilen bir anne ya empati yapmak hiç zor değil herkesin annesi var. şu olay, yeri yerinden oynatmalı artık.

    her kadın öldüğünde 2 saat, 2 gün, 2 hafta neyse artık protesto ediyoruz. Ya sonrası? Korkağız biz, ses çıkarmaya, adalet istemeye korkar haldeyiz. Kadın, çocuk, orman, hayvanlarımızı koruyamıyoruz. Utanmalıyız.

    edit: imla.
  5. 5
    Söylenilecek söz bulamıyor insan. Gün geçtikçe daha da geriye gidiyor bu millet. Hangi zihniyetle böyle bir şey yapılır ki . Yazık cidden çok yazık. Kadınlara sahip çıkamayan bir ülke olarak hala devam ediyoruz . Hak hukuk adalet bunlar işe yaramıyor artık. Ve yine yaramayacaktır. Dün de bugün de bu işleri yapanların allah belasını versin.
  6. 6
    Erkek terörünün kendi evladını bile hiçe sayan bir örmeği.
    Kadınlara her fırsatta iblis yaftası yapıştırılan, kadın cinayetlerinde her fırsatta tahrik vs gibi unsurlarla indirime tabii tutulan, erkekler daha tohumken üstün yetiştirilmeye başlanan şu virüs ülkede bi boka şaşırılmıyor artık.
  7. 7
    Kadın cinayetine kurban giden bir kadın. Son sözü "ölmek istemiyorum" oldu. Ülkemizde öldürülen son kadın değil ve olmayacak. Şimdi sosyal medyada, sözlükte binlerce şey söyleyecek yarın unutup gideceğiz. Diğer kadınlar gibi. Ateş düştüğü yeri yakıyor. O video yayınlanmaya devam ediyor, bir an önce yayından kaldırılması gerektiği halde, ısrarla paylaşılmaya devam ediyor. Bir an önce internet ortamından kaldırılmalı, internet derin bir çöplük, yarın bir gün o küçük kızın bu videoyu tekrar görüp aynı günü tekrar yaşamaması gerekiyor. Zaten hiç unutmayacaktır ama tekrar tekrar karşısına çıkmasına da engel olunması gerektiğini düşünüyorum.
    Katile söyleyecek hiçbir şeyim yok, beddua etsem ne etmesem ne, yazık. Koskocaman bir yazık. Başka söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum.
  8. 8
    her kadın cinayetinden sonra aynı şeyler oluyor. suçlu cezasını çeksin kadınlar ölmesin diyoruz. binbir bela okuyoruz. insanlığımızdan utandığımızı belirtiyoruz. sosyal medyada siyahın üstüne kocaman beyaz puntolarla ismini yazıyoruz sonra da söylediği son acı sözü. hiç sekmiyor hep aynı şeyler yapıyoruz. ama hep yapıyoruz işte bir şeyler hep oluyor biz de bunu yapıyoruz yani bir şeyleri engelleyemiyoruz. mesela ben eminim dün geceden beri konuştuğumuz videoyu çeken insan evladı bundan bir önceki kadın cinayetinde kesinlikle yukarda bahsettiğim şeyleri yapmıştır. bunu yapınca insan sanki büyük bir görevin üstesinden gelmiş gibi mi hissediyor ne oluyor anlamıyorum pek. şu güne kadar yapılan şeyler bir işe yaramış olsaydı yan farkındalık yaratılabilseydi böyle şeylerle o insanlar ordan kaçmayıp olaya engel olurlardı o adam videoya çekmek yerine gider yardım ederdi. o adam böyle bir işe kalkışmaya cesaret bile edemezdi. ama bunların hiçbiri olamadı. ses çıkarmak önemli ama doğru yerde doğru zamanda bir şeyler söylemek lazım. ciddi anlamda bir şeyler yapılmadığı sürece isterseniz çok üzüldük diyin isterseniz bela okuyun hiçbir şeye fayda etmeyecek.

    dostoyevski özetlemiş durumumuzu; önce biraz ağladılar ama alıştılar şimdi. aşağılık insanoğlu her şeye alışır.
  9. 9
    kadın cinayetleri politiktir sözünün hiç de boş bir slogan olmadığının ispatıdır. geleneksel bir ortadoğu ailesinde anne birey, baba bireyin ve hatta bütün ailenin kölesidir. baba onu istediği zaman fiziki şiddetle cezalandırabilir. fiziki şiddetle cezalandırmaya üşendiği hallerde cinsel gücünü bir tahakküm aracı olarak kullandığı küfürlerle hakaret eder.

    ailede erkek çocukları masadan tabağını bile mutfağa götürmezken, kız çocukları bütün evin temizliğiyle mükelleftir. ortadoğu ailelerinde erkek çocukları babalarından da aldıkları güçle büyüyünce kadın üzerinde her türlü hakkı olduğunu düşünür. tecavüzden fiziki şiddete kadar kadına yapılan her şey normaldir. kadın bunu hakketmiştir.

    ortadoğu'da devlet baba da toplumu bu şekilde idare eder. devlet idarecilerinin her türlü hırsızlığı yapmaya hakları vardır. devlet baba kutsaldır işine akıl sır ermez sual olunmaz. hak isteyen çocuklarının en demokratik hak arama eylemlerinde bile kafasını kopartabilir. kafası kopartılmayan ''ohh iyi oluyor, neden benim kafamı kopartmıyorlar durduk yere'' diyerekten iğrenç bir kirle vicdanını temizler.

    yani mesele sadece emine bulut meselesi değil sen hala anlamadın mı? bu başlık altında bile şiddet uygulayan erkek bireyin, en iğrenç şekillerde kadın akrabalarına cinsel şiddet dolu küfürler var.
    demek ki hiç bir şey anlamamışız.
  10. 10
    Ne kadar mal milletiz amk ya

    Yardım etmek yerine telefonla çekmek nedir, yardım etmek yerine kaçmak nedir aklım almıyor ya gerçekten acınacak haldeyiz o çocuk ne olacak şimdi, o çocuğun çığlıkları acaba kulaklarımızdan nasıl çıkacak o annenin son bakışını nasıl unutacağız nasıl ya?

    Zavallıyız amk zavallı midem almıyor artık.
    • Videoya çeken kişi disaridan sesleri duymus kavga var sanip videoya almak istemis. Ancak kadini görünce teli kapatip yardima kosmus. Ekşide yazmış biri bunu.
    • mal sensin hitapın sana girsin şeytan defol.
    • kimseye mal diye hitap edemezsin şeytan.
  11. 11
    emine bulut. 10 saniyede 10 yıl büyüyen bir kız çocuğunun annesi.

    bu cümle bu kanı bozuğun gerçekleştirdiği olayı özetlemeye yetiyor.
  12. 12
    Videoyu izlemedim. İzlemek de istemiyorum. Keşke yaşanmasaydı. Keşfe zamanı geri çevirme imkanı olsaydı.
  13. 13
    katiller her kimseler bıçaklanan emine bulutun canına kıyan ayı adamları ateşle yakıp iple asalım vay ayı adamlar var elleriniz kopsun öleceksiniz.
  14. 14
    anneler öldürülmesin artık. çocuklar annesiz kalmasın. canavarlara gereken ceza fazlasıyla verilsin. adalet istiyoruz! kısas istiyoruz! bedel istiyoruz!

    biz susuyoruz, öfkemizi siz anlayın!
  15. 15
    vefat etmeden kısa süre önce çekilen videosunu izledim, çok kötü oldum. bir insana bir insana bunu nasıl yapar diyemiyorum. zira artık her türlü rezilliğe, kötülüğe şahit olduk... maalesef kanıksıyoruz. nasıl ki artık şehit haberleri o kadar tepki almıyorsa, kadına, çocuğa, hayvanlara hülasa tüm canlılara karşı şiddet eylemleri de öylesine saman alevivari tepkilere maruz kalıyor. kimseyi bu konuda suçlayamayız. biz insan olarak yapabildiğimizi yapıp, gerisini "adalet üzre olan" devletimize bırakmalıyız ve devletimiz de devletliğini hissettirmelidir.

    istediğiniz kanuni düzenlemeyi getirin, toplumsal olarak bu ahlaki çöküntünün karşısında illaki fire verecektir. bize düşen sesimizim yettiği, elimizin ulaştığı mazlumlara sahip çıkmaktır. adalet denilen meşru daire içerisinde tepkilerimizi göstermektir.
  16. 16
    ben bir filmde veya dizide böyle bir sahne izlesem kaldıramayacakken yaşanmış bir olayı izlemeye elim varmadı.

    ama izlemesem bile aklımdan çıkmıyor ve gözümün önünde canlanıyor.
  17. 17
    Videoyu izlediğimde kalbim göğüs kafesime ağırlık yaptı, yutkunamadım, buz kestim.
    Vahşeti o kadına reva gören s*rkan in*i denen yağlı saçlı Habeş maymunu ve tayfası hakkında suç duyurusunda bulunulması gerekiyor.
    Bu görüntülerden sonra insanlık öldü..
  18. 18
    kendisine çocuğunu göstermediği için eski karısını öldürdüğünü söylemiş kadın çocuğu göstermemekte ve bundan boşanmada çok haklıymış al çocuğu gördün ve gözü önünde annesini öldürdün şimdi o çocuğu bırak hapiste rahat gün yüzü göremeyip tek başına bir hücrede çıldırarak geberecek sonunu düşünmeden hareket etmek, ya benimsin ya toprağın zihniyeti bu olayları tetikliyor bu arabesk ve aşırı sahiplenici, baskıcı kültür acilen yok edilmelidir ve bu iş bu kültürü savunanları yok etmekle başlar idam geri gelmeli.
  19. 19
    Her zamanki gibi anlık tepki ile milleti abuk sabuk fikirleri kabul etmeye iten, akıl almaz ve asla normalleştirilmemesi gereken bir cinayete kurban giden kadın.
    Cinsiyet ve ırk gibi doğuştan gelen, kişinin seçme özgürlüğü olmayan özellikler terör ile birlikte anılamaz!. Erkek, kürt, türk, arap, ingiliz terörü diye bir yoktur ve olamaz.
    İdam telafisi olmayan bir cezadır. İnsan yapımı olan ve/veya insanın uyguladığı her şeyde hata payı vardır. Bu yüzden idam asla uygulanmamalıdır.
    Tabii ki tepki gösterelim, tabii ki gerekli cezalar verilsin. Ama anlık tepkiler, mümkün olmayan kesin kabuller bizi hiçbir yere götürmez.
  20. 20
    Beni derinden yaralayan isim. o yakarışlar "anne ne olur ölme" deyişi 10 yaşındaki küçücük bedenin aklımdan çıkmıyor, çıkmayacak. bu konu hakkında konuşmayacağım diye kendime söz vermiştim ama olmaycak.

    Korkuyorum ailem, sevdiklerim için korkuyorum. korkuyorum çünkü canavarlar aramızdalar, buradalar, dolaşıyorlar. markete gittiğimizde görüyoruz bazen, bazen sadece yürürken. ben sadece sevdiklerimin zarar görmesinden korkuyorum, bıktım, usandım, yoruldum. Cezaların hiç biri caydırıcı değil, takım elbise giyen indirim aldı bu ülkede. biz yarattık o canavarı, yüz binlercesini, milyonlarcasını. şimdi sadece çaresizce 724 kadının ölümünü izledik sadece bu sene okuduk ama hiç tepki göstermedik, yazdık, konuştuk ama hiç belli etmedik ki... uyandırdık katilini, tecavüzcüsünü, pedofilisini... Kızalım onlara, sövelim, küfredelim ama çuvaldızı en çok kendimize batıralım. durdurmak için ne yaptık? dursunlar diye kaç gere kalktık ayağa kaç kere ellerindeki silahları alıp tokat attık onlara?

    şimdi gidip ailemize, sevdiklerimize sıkıca sarılalım .çünkü onlarda bir canavarı sevebilirler ama asıl önemlisi bu onları son görüşümüz olabilir... o 10 yaşında ki küçücük bedenin içindeki kocaman yürek gibi olmamak için artık içimizdeki canavarları susturalım, yok edelim.

    Son olarak bu sözlüğün, bu ülkenin değerli kadınlarına; korkmayın! sizin sesiniz yükseldikçe biz susarız susmuyor muyuz? yok edin bizleri. Her biriniz karnınıza bir dünyayı sığdırıyorsuz sırf bu yüzden neşet baba'nın dediği gibi siz insansınız, biz insanoğlu. insanlaştırın her birimizi...
  21. 21
    akıl sağlığım için bu ülkede yaşamıyormuş taklidi yapma fikrinin kafamda yer etmesine sebep olmuş, yaşadıklarını hak etmeyen bir insan. dahası, ''insan'' diyebildiğim...

    artık sorunlarınızı bensiz çözün, bana dinmez bir bıkkınlık geldi. kolay gelsin.
  22. 22
    Aklıma kazınmaması ve kaldıramayacağım için izlemediğim, izlemeyeceğim cinayetin kurbanı kadınlardan yalnızca biri.
    Konuyla ilgili halkla yapılan bir röportaj için tıklayınız
  23. 23
    Türkiye'de her gün gerçekleşen cinayetlerden birine kurban gitti.
    Öncekileri neden önemsemediniz?
    Bunu neden sadece tweet'lediniz?
    Midemi bulandırıyorsunuz
  24. 24
    yazık oldu yazık. gene masum bir kadını koruyamadık. onun kızına da yazık oldu. bu toplumun vicdanına da yazık oldu.

    yazık oldu...
  25. 25
    Kızına kayyum atanmıştır.
    “Türkiye'yi ayağa kaldıran ve toplumda infial uyandıran görüntüler sonrası ünlü sanatçıların da aralarında olduğu spor camiası, siyasi ve birçok kişinin düzenlediği organizasyonlardan elde edilen gelir ve bağışların güvence altına alınması için F.B.V.'nin reşit olacağı yaşa kadar kayyum olarak görevlendirilen avukat, banka hesabındaki parayı ve kızın kişisel haklarını koruyacak.“
    Sebebi duruma göre olumlu görünse de kayyum atamaya çok alıştılar.
    Kaynak sabah gazetesi