kayıt

insanın içinden geleni yapması

  1. 9
    Zorunlu bir durum olmadığı sürece olması gereken bu. Tünelin ucu kanalizasyona da çıksa kendi isteğinle yaptın, birinin söylemesiyle değil.

    Tabii kendi düşen ağlamaz o ayrı bir şey.
  2. 8
    içinden geleni yap en azından kendi içinin sorumluluğunu alırsın. Sonuç iyi de olsa kötü de olsa senin sonucundur, kabullenmesi kolaydır.
    İçinden gelmeyen ne seri gelir ne de verimli.

    (bkz: olmuyorsa zorlamayacaksın)
  3. 7
    bazen mutlu etmediği halde ısrarla yapılandır.

    için içini yememesi>mutluluk

    çok ikilemde kaldığım bir konu. mutlu mu kalayım yoksa içimden geleni yapayım ne olacaksa olsun mu diye bi beş on saniye düşünür sonra içimden geleni yaparım. yüzde elli yüzde elli ihtimal de var tabi sonunda mutlu da olunabilir ama hiç iyi ki yapmışım dediğime şahit olmadım.

    haaa bi kere şahit oldum onda da sonrasında mutsuz olacağımı hissediyordum gerçi. Koalamsı sağolsun dedi ki en azından şimdi mutlu ol. mutsuz olursan da mutlu olduklarına sayarsın. yazarken mantıklı gelmedi ama o an çok tatmin olmuştum.
    • Bana hala mantıklı geliyor ben akıllanmam galiba
  4. 6
    ya büyük bir boşvermişlik ya da çok büyük bir mutluluğun simgesidir
  5. 5
    Bazen özgürlüğün tam karşılığıdır. İçinden geleni yapamadığında yani.
  6. 4
    iç rahatlığı ve psikoloji için de çok önemli bir şey. insan içinden geleni yapabildiği ortama kapak atmalı bence gerginlik sıkıntıdan başka bir şey getirmiyor insana
  7. 3
    pragmatizm'in öncülerinden jeremy bentham'ın mutluluksal kalkülüs ile sembolize ettiği davranış biçimi.
  8. 2
    yaş ilerledikçe daha bir zorlaşan mesele. zordan kasıt, aynı kişideki iki uç tutum arasındaki mesafenin daralması. derse giderken kırmızı pantolon giyemeyen bir profesör örneği verilir hep... istisnalar var tabi, orta çağ insanı gibi stille gezen. ne istediğini tam çözemeden, akıntıya kapılıp gidiyoruz tabi, ayrı konu...

    aynı zamanda oldukça insani bir istek. dayatmalara aldırmadan, kendin olabilmek. kim ne der diye düşünmeden. çoğunluktan, kurallardan sıyrılarak. samimi' ve deli' ufuklar açması da muhtemel.
  9. 1
    belli çerçevede serbesttir. onun dışında toplumsal yaşama ve düzene aykırı olma ihtimali ve insanların da buna meyilli olması nedeniyle sınırlandırılmıştır. sınırlandırılması da yerindedir.