kayıt

suriyeli göçmenler vs türkiyeli göçmenler

  1. 1
    almanya'nın başınının belaları vs. türkiye'nin başının belalarıdır ama gerek entellektüel birikimleri gerekse insani gelişmişlik seviyeleriyle suriyeliler kazanır. istanbul'un orta yerinde suriyeli mahallesi kurup sağa sola bayrak asmamaları bile yeter aslında. 20 yıldır almanya'da yaşayıp 20 kelime almanca konuşamayan tipleri hesaba katmıyorum bile.
  2. 2
    Türkiyeli diye bir tabir, sıfat olmadığı için suriyelilerin rakibi olmayan başlıktır. Kolay vs.
  3. 3
    türkiye'de yaşayan, savaştan kaçan 4 milyon suri ile türkiyeli olup savaş çıkmamasına rağmen almanya'da yaşayan 4 milyon türki'nin karşılaştırmasıdır...
  4. 4
    türkler almanya'ya ilk gittiğinde çalışkanlıkları ile her ne kadar hiyerarşide aşağıda görülse de "konumuna göre" saygı duyulmuştur. (yeni nesillerde o çalışkanlıktan eser kalmadı. onlar iş aş için sevdiği yurdunu, tüm yakınlarını terk etmek nedir bilmiyor. üstüne birçok fırsata sahip)mesai saatleri dışında bile, ülkelerine erkenden dönme maksatıyla it gibi çalışmışlardır. suriyelilerde ise böyle bir durum söz konusu değil. suriyeli bok kaka demektense plan ve programsızlığımızla yüzleşmeye bakmalıyız yine de.