kayıt

süper lig 2019-2020 cemil usta sezonu

  1. 1
    16 Ağustos 2019 tarihinde başlayıp, 17 Mayıs 2020 tarihinde sona ereceği açıklanan sezondur.

    www.tff.org.tr/...
  2. 2
    Gençlerbirliği ve ankaragücü'nden güzel bir başarı beklediğim sezondur.
  3. 3
    galatasaray
    trabzonspor
    malatyaspor
    beşiktaş

    ilk dördü sıralaması ile son bulacaktır.
  4. 4
    Galatasaray'ın en az 8 puan farkla şampiyon olacağı sezondur.

    1- Galatasaray
    2- Beşiktaş
    3- Fenerbahçe

    At fava bekle.
  5. 5
    daha fazla beşiktaş aldı başını gidiyor bildirimiyle karşılaşacağımız sezon.

    şampiyon mu? şampiyon belli...
  6. 6
    türk futbolunun içindeki pisliklerle beraber artık içine doğru çökmesine sebebiyet verecek olan sezondur. iki hafta oldu daha başlayalı. daha iki haftada iğrenç şeyler yaşandı.

    ilki ve en önemlisi süper lig'in yayıncı kuruluşunun artık maç özetlerini başka kanallara vermiyor oluşu. maçların görüntülerini kamuoyundan saklıyorlar ve sadece para verenlere izletiyorlar. bu izletiş sırasında da kendi yorumcularına yorumlatıyorlar olanları. önümüze sadece bu konuyor. az evvel a spor'da erman toroğlu bu konu hakkında bağırıyordu. görüntüleri bilerek sakladıklarını söylüyordu. öküz heriftir, pek zeki değildir falan ama yalan söyleyecek kabiliyeti de bulundurmaz. aynı şeyi düşündüğüm için sonuna kadar katılıyorum.

    iki senedir galatasaray'ın nasıl son haftalarda şampiyon yapıldığını tvlerde artık galatasaraylı olmayan takımların yorumcuları korkmadan anlatıyordu. buna galatasaraylı yorumcular da kulüplerinden gelen ahlaksızlığa sığınarak geçiştirme yoluna gitmeye çalışıyorlardı ama yemiyordu. evren turhan olsun, ahmet diye yaşlı bir amca var o olsun birçok programda insanlarla kavga etmeye başlayarak moderatörü konuyu değiştirmek zorunda bıraktığını gördüm. bu sene başında da ne hikmetse bu programlar ''pozisyonlar değerlendirildiği'' için futbolun marka değerini düşürür oldu ve maç özetlerini artık televizyonda istediğimiz gibi izleyemiyoruz. bein sportsun sitesine girip 41 reklamı geçerek kasıtlı biçimde bazı pozisyonların anlaşılmayacağı açılar konularak hazırlanmış özetlere ulaşmamız yahut para verip ''bu ligte her şey muhteşem sakın ters bir şey söylemeyin'' diye emir alan adamlardan dinleyerek izlememiz isteniyor.

    bugün daha ligin ikinci haftası. galatasaray şampiyonluğun en büyük adayıdır geçen senenin şampiyonu olduğu ve kadrosunda travma yaşatacak ayrılıklar olmadığı için. futbolun bir gerçeğidir bu. onun en büyük rakibiyse şu an ligin en güzel futbolunu oynayan ve oyuncu performansları bazında da en iyi durumda olan trabzonspor. bugün galatasaray konyaspor maçında konyaspor'un bir penaltısı verilmedi, var da hakemi penaltı var diye çağırmadı. hakemin bir metre önünde olan kırmızı kartlık pozisyon sarı kart olarak değerlendirildi, var niye var denmesin diye belki de bu sefer o kararı düzelttiler. olan konyaspor'un iki puanına oldu, adamların iki puanı galatasaray için bugün gasp edildi. karadenizdeyse şampiyonlukta galatasaray'ın en önemli rakibinin maçında ilk yarıda trabzonspor'un verilmeyen ve var'ın umurunda olmayan bir penaltı var ki inanılmaz. biri bana öyle omuz atsa darp raporu alırım. sosa'ya çıkan kartın aynısı yapıldıktan sonra kart çıkmayan malatyalı topçuları da gördük. trabzonspor 3 puanını kurtardı taraftarı önünde ama o üç puanı almasın diye bugün sahada her şeyi yapan bir hakem topluluğu vardı. var hakemi de hakemliği galatasaray maçında galatasaray'a ters yaptığı için o sene bitirilen iki hakemden birisiydi.

    ya ne diyeyim keşke allah olsa da belanızı verse. bizi geri zekalı yerine koyup bunlardan saklarız diyerek yaptığınız her şeyi yine de görüyoruz. keşke görmesem, ilgilenmesem. benim de bir tutkum buydu işte.

    edit: trt spor özetleri hala alıyor mu bilmiyorum ama büyük ihtimalle alıyordur devlet kanalı olduğu için. yine de o kanalı değerlendirmeye almıyorum, her şeyin çok doğru ilerlediği mesajını vermek isteyen ''türkiye harika'' propagandasını hükümetin hali yüzünden kılavuz edinmiş bir kanaldan eleştiri beklemek gülünç olur.
  7. 7
    Tamamlanmaması gereken sezondur en azından oynanarak. Lig olduğu şekilde tescil edilsin ve sıralama kabul edilsin bence. İnsanların canlarından önemli değil amk ligi.
  8. 8
    tff'nin hala oynatma inadında olduğu sezon.

    acı bir gerçek var ki; birilerinin canı yanmadan, birileri kurban edilmeden bu sezon ertelenmeyecek. bjk, fb, kasımpaşa ve erzurum örnekleri ortada. birilerinin canı yanacak ki bazılarının aklı yerine gelecek.
  9. 9
    Tıbbi gerçekler ışığında bir futbolcuya koronadan zarar gelmez. Çıksınlar oynasınlar romantizme gerek yok.
    • olay sadece futbolcu değil ki, malzemecisinden fotomuhabirine bir sürü insan var. onların ailesiyle teması var.
    • Sen de izlemeyiver.
    • Üretime ara bile vermeyen binlerce fabrikanin işçilerini kimse konuşmaz, futbolcu olunca wowowo insan canı. Onların malzemecisinden temizlik görevlisine kadar tüm çalışanlar, işlerine 1 gün bile ara vermeyen çalışanlardan farksız değil. Haftasonu ya da resmi tatil girince yasak ilan edip halkını düşünen devlet profili yaratmalari palyaçoluğuna kanmayın hemen öyle.
    • nasıl bir algıyla işi futbolcuya indirgiyorsun bilmiyorum, futbolcudan bahseden mi var sektör buradaki özne. bu sektör neden durup dururken daha çok yayılmasına sebep olsun ki? rasyonel bir dayanağı yok bunun. bunun neden konuşulduğunun sebebi ortada. guy debord - (bkz: gösteri toplumu). bu insanlar göz önünde olduğu için daha çok dillendiriliyor olabilir. işçiler, ücretsiz izine çıkaran şirketlerin fişlenmesi vs. hakkında takip edebileceğin yayın organlarını paylaşabilirim istersen. belki o zaman kimsenin halkını düşünen devlet imajıyla falan işi olmadığını fark edersin.
    • Tamam tamam ikna oldum
  10. 10
    Lig oynatılması saçmalıktır. Tescil edilme durumunu da en tepedeki takım dışında kimseye kabul ettiremezsiniz. Burada en mantıklı yol küme düşme olmadan şampiyon da olmadan sampiyona verilecek gelirin katsayılı olarak tepeden aşağıya doğru bölüştürülmesi. Başka türlü hiç bir takım tatmin olmayacaktır.
  11. 11
    Sosyal medyada ne kadar işsiz güçsüz salak holigan varsa kendi takımının çıkarlarını koruduğunu sanıp (üstüne vazifeymiş gibi) özellikle şu virüs sürecinde hangi takımda vaka olsa tiyatroydu, oynansındı oynanmasındı diye ortalığı velveleye veren bir güruh var ki iyice bıkkınlık getirdi. Bir kez daha anladım ki bize futbol denilen spor lüks. Şampiyonluğa oynayanlar oynansın diyor, iddiası olmayan oynanmasın diyor, lider olan tescil edilsin diyor tam tersi olsa bu sefer diğerleri başka şeyler söyleyecek anası sikildi ortalığın. Herkes duyar kasıyor ama yalandan. Kimsenin can falan düşündüğü yok hepsi boş muhabbet. Komple iptal edilmeli ligler hiç oynanmamalı artık bu ülkede futbol.
  12. 12
    daha önce belirlendiği gibi 12 Haziran'da başlayacak sezondur.

    twitter.com/...
  13. 13
    gram umrumda olmayan bir lig . derbiler haricinde maç izlemeyi düşünmüyorum. bekleyelim bakalım
  14. 14
    en son 36 sene önce şampiyonluk kutlaması yaşayabilmiş bir takımın taraftarı olarak finallerden sonraya denk gelmesi sebebiyle rahat bir şekilde takip edebileceğim lig.
  15. 15
    Trabzon'un aldığı men cezasının iptaliyle daha iyi bir finalin bizi beklediği sezon.

    Aslında hamsilerin men yemesine sevinmiştim ama dün anladım ki bunlar bir şekilde kendi ayaklarına sıkar. Başak şampiyon olsun, bunlar ikinci olunca zaten şampiyonlar ligi bileti falan alamaz.

    Beklediğimiz ve bizi sevindirecek sıralama

    1-başak
    2-ts
    3-sivas
    4-beşiktaş
    5-gs

    Gönül isterdi ki gs bitikken fenerbahçe de gelip geçsin ama biz daha da kötü durumdayız şu an. Ve Beşiktaş'ı bizi yenip bu gs' yi geçmesi daha büyük olasılık.

    K a ç a c a k
  16. 16
    Galatasaray'ın şampiyonu belirleyeceği bir sezon olacaktır. Şampiyonluk kadar değerlidir. İyi bilirler şampiyon belirlemeyi.
  17. 17
    Kimsenin 3. Olmak istemediği sezon olarak kayıtlara gecendir. Gsspor Sivas salaktan jk ve saldır kanarya hepsi 3. Olacakları maçlarda puan kaybediyor. Şaka gibi AMK.
  18. 18
    Başakşehir futbol kulübü'nün şampiyonluğu ile sonuçlanmıştır artık. Trabzonspor buradan dönemez.
  19. 19
    (bkz: #1812433)

    Hayallerimizden de iyi şekilde bitme ihtimali olan sezon.

    Bu hafta ankaragücünün son şansı. Gs'ye basarlar. Orgill falan gs mümkün değil tutamaz. Basar basar geçerler.
    Biz Sivas'a basalım, Beşiktaş da malatya'ya. Alanya da boş durmayıp antalya'ya bassın.
    Bu durumda son iki haftaya şu şekilde girilir:

    3-Beşiktaş 56
    4-Sivas 54
    5-Alanya 54
    6-Fenerbahçe 53
    7-Gs 52

    Ahahaha. Yedincisin gaalataaasaraaaay. Ahaha.
    • ilk yarı sonrası götüyle gülenler, sezon sonunda ağlar mı diyorsun : )