kayıt

Ysk'nin istanbul seçimlerine ilişkin 200 sayfalık gerekçeli kararı

  1. 1
    karara muhalif olan üyelerin muhalefet şerhlerini yazmalarının ardından kararın kamuoyu ile paylaşılacağı açıklanan karardır.
    Bkz

    Satır arası boşluk bırak mı yazdılar acaba? Ben tezimde denemiştim o yöntemi ama olmadı.
    • ahahahahahahahahahahahahhaa..

      sana bir de tez mi yazdırdılar??

      ahahahahahahhahahahahahahahahaaa..

      sağlam espri anlayışı olan hocaların varmış.. *-*
    • aahahahhahahahahahahahaa.. bunu.. ahahahahahahahaa.. bu.. ahahahahahahahahaa bunu hocalarına da söylediğhn miiasdadhfddgahdgafhjfdahahahahahahahaha..

      yeter sus.. ahahahahahahahahahahahaha..
    • bak hala ahahahahahahahahahahahahahahahahaaa..
  2. 2
    200 sayfa. ne gerek var aq. 200 sayfa yazacak kadar ne gerekceniz var? reis istedi yaptik desenize ya.

    maksat kafa bulandirmak olsun.
  3. 3
    Orduyu boşaltırken odalarca belge hazırlayan itlerin zihniyeti ile hazırlanmıştır.
  4. 4
    200 sayfa boyunca kesin bir şeyler oldu yazmak da ne bileyim.., saçma
  5. 5
    (bkz: slm çukulatam)
  6. 6
    bugun de aciklanmamistir.
    ve aciklanma ihtimali de yok gibi.
    twitter.com/...
  7. 7
    Açıklanmıştır.
    Fakat gerekçeler diğer üç pusula için geçerli değil xd.

    6 sandıkta ölülerin yerine oy kullanılmış, 377 kısıtlı seçmen oy kullanmış, 3 kurul üyesi khklıymış, miş miş de muş muş muş.

    Edit: link
    • büyükşehir'de il genel meclisi olmaz.
    • şey o şey. mesela sınavda kopya çektin 5'li sistemde 5 aldın. kopya çektiğin ortaya çıktı. sınav kağıdın incelendi, kopya çektiğin sorular geçersiz sayılınca baktılar ki yine 5 alıyosun. aferim çok güzel kopya çekmişsin ama ne gerek vardı yani diyerek sınavını iptal etmiyorlar. öyle işte. :p
    • Gerekçeli kararda, "İstanbul genelinde, sayım döküm cetveli olmayan veya imzasız olmakla esasen yok hükmünde 108 sandıktaki oy kullanan seçmen sayısının 30 bin 281 olduğuna" işaret edilerek, "seçim sonucunun belirlenmesinde en önemli unsurlardan biri olan sayım döküm cetvellerinin 108 sandıkta düzenlenmemiş olmasının, bu sandıklardaki seçim sonucunun güvenilirliğini ciddi biçimde zedelediği" belirtildi.

      Kararda, "754 sandıkta sandık kurulu başkanlarının yasal zorunluluğa uyulmaksızın kamu görevlisi olmayan kişiler arasından belirlendiğinin görüldüğü" bildirilerek, "Kanuna aykırılık oluşturan bu belirlemenin neden yapıldığı ilçe seçim kurulları tarafından izah edilememiştir" ifadesine yer verildi.

      "Oy farkının 13 bin 729 olması nedeniyle, 754 sandıkta sandık kurulu başkanlarının kanun hükmüne aykırı olarak belirlenmesi ve bu şekilde oluşan sandık kurullarının yaptıkları seçim iş ve işlemlerine itibar edilemeyecek olmasının, seçimin neticesine müessir görüldüğü" vurgulanan kararda, "Sandık kurulu başkanlarının kanuna aykırı belirlenmesiyle ilgili YSK'nin daha önceden vermiş olduğu emsal oluşturacak içtihadı bulunmadığı." ifade edildi.
    • burada sıkıntılar şunlar: ulan madem sayım döküm cetvelleri usulsüz..yahu senin müşahidin, sandık kurulu üyen, avukatın, gözlemcin...hepsi mi fark etmedi lan?? böyle bir şey olabilir mi?

      kamu görevlilerinden belirlenmemesi...adam gelmiyor. çağırıyorsun gelmiyor göreve. jandarma/polis nezaretinde çağırın diyorlar...bunu yapmak mümkün olmasa gerek...24 haziran seçimlerinde de birçok seçimde de banka görevlilleri görev yapmış.

      artı vatandaş kimin sandık kurulu üyesi olduğunu önceden bilemez. bunun seçime etkisinden bahsetmek için somut usulsüzlük olması gerekir. istanbul gibi keşmekeş bir yerde, sayım döküm cetvellerinde kaydırma yapmak mümkündür. ben bizatihi yaşadığım ilçede bunu fark ettim, itiraz ettik, düzeltildi. bazı sandık kurulu başkanları cidden usulü bilmiyor.
    • bakın yineliyorum, burada sıkıntı şudur: tamam, kanuna aykırı teşkil sağlanmış olsun. ancaaak sen, somut bir şekilde bir usulsüzlük belirleyip, bunu da itirazın olarak şerh düşerseydin derdim ki bak adam itiraz etmiş kardeşim. ama yok! böyle bir tespit yok! yahu bir tane mi olmaz? olsa söylerlerdi...hadi diyelim birkaç sandıkta var, bunu ilçe seçim kurulu değerlendirir, ile gidersin, ysk'ya gidersin.
  8. 8
    80lik hacI babannem bu konuyu cok guzel ozetledi: caldilar caldilar diyolar ama bu kararda hic calmaktan bahsedilmiyor.
    evet.
  9. 9
    Dünyanın en uzun komedi metni olabilir.
  10. 10
    Şöyle bir kısa özeti vardir.

    Gerekçeli karar sadece 12 sayfa 38 sayfa muhalefet şerhi yazılmış.

    Kararın 12 sayfası AKP'nin başvurusu, 86 sayfası ilçe secim kurullarına giden, 102 sayfası ilçe seçim kurullarından gelen yazılardan oluşuyor

    Bir de utanmadan bu kararı 18 gün bekletip, algı operasyonu yaptılar.
  11. 11
    kim okuyacak o kadar sayfayı
  12. 12
    toplam 250 sayfadır...isteyene pdf halini atabilirim.
  13. 13
    (bkz: uzun uzun yazayım da saçmaladığım anlaşılmasın)
  14. 14
    ya ben belki de çok yanlış düşünüyorumdur ama, önce karar verip sonra erteleye erteleye, uzata uzata gerekçe açıklamak biraz tuhaf değil mi?? karar varsa zaten gerekçesi hazır olmalı diye beklenmez mi??

    bu şuna benziyor..

    - böğürtlenli magnum alabilir miyim??
    +neden??
    -bana biraz zaman ver, neden böğürtlenli birazdan açıklayacağım..
  15. 15
    kararın içerğine dair basına yansıyanlardan ve karar hakkında yapılan değerlendirmelerden anlaşıldığı kadarıyla; sandık kurullarında kamu görevlisi olmayan başkan ve üyelerin bulunmasının, aynı zarfın içine yerleştirilen dört oy pusulasından sadece -ama sadece- birinin sonucuna etki edecek bir kanunsuzluğa nasıl yol açtığına ilişkin akla yatkın, somut olgularla delillendirilmiş hiçbir izaha yer veril(e)mediği; kararın açıklandığı tarihten düne kadar geçen 16 gün içerisinde ıkına ıkına ancak 10 sayfasının iptal gerekçelerine ayrılabildiği 255 sayfalık bir kağıt ve zaman israfından ötesi değildir.
  16. 16
    seçimin gasp edildiğinin göstergesi olan zırvadır.

    aynı gemideyiz brom.