kayıt

Yaprak'ın sarhoşken yazdıkları

  1. 26
    Lan bu yaprak da neymiş? Yazmadığı bi rahmetli dedem kaldı.

    (bkz: silkelen ve kendine gel)
    • Dedenle arkadaştık, ben arkadaşlarıma yan gözle bakmam
    • Valla çok çapkındı o sana yan gözle bakmıştır
    • O zaman gözleri açık gitmiş olmalı, üzüldüm
    • Boşver her şeye doyup gitti dedem.
    • O halde umarım onunki gibi bir hayat yaşarız
  2. 27
    (bkz: sikimizde değildir)
    • lan bu entry sanki birkaç gün önce girilmiş gibi geldi. ne uzun günmüş aq.
    • 12yü gectikten sonra girmis aw
  3. 28
    youtu.be/...

    Şu kıvamdadır.
    • Baba, sensen komik değil. Bu videoya alınışımı hatırlamıyorum. Recep dayıyla olan kavgamın da kaydı var mı?
    • olmaz mı ali kırca'nın pornosu bile var arşivimde.
    • Yalnız sarhoşken recep dayıyla gerçekten kavga ettim
    • yaramıyorsa içme şu mereti yaprakcım.
    • Bana göz kulak olacak biri yok, olsa asıl o zaman içicem
  4. 29
    onlarca kişi akıllarda tek soru (bkz: yaprak kim la)
  5. 30
    bi şarkı yazıp "bu şarkıyla şunu şunu dedim" laflarını etmeyi bende isterdim. ama beylik laflar etmeyi bilmez söze gelince dilim. Ya da "bu şarkıyı şuna yazdım" diyesi gelir bazen insanın da kim olduğunu dan diye açık eder adı gizlinin. bekleyişler içinde bekler bazen o şarkının ihtimal olmasını insan. yazılmamış olan o beste o güfte.. kimleri atmosferine köle etse?? kimleri köle etse hepsi ayan, kimleri köle etse hepsi aymaz... kapına köleyim dese biri inanır mıyım? ya vurup kapıyı çıkarken aklı neredeydi? işte aynı ağızdan farklı ağızlara dağılan bu ikilem beni bitirdi. burayı okusa anlayacak çok az insan olduğu aleni. kelimeler sarf ediyorum haybeden heybeden heybetle, heybetli bir hediye harman olsun diye. hay hayrı şerri bir olası günler, bir olasılık bir olursa sözüm olsun. bundan daha uzun boylu lafları hak ediyorsun. kendim için yazıyorum sana, elimde belimde kuvvet olduğunca yazacağım da
  6. 31
    dadaizmin mensur şiirvari metinlerle uygulandığı, nevi şahsına münhasır, yürekten damıtılmış satırlardır. okurken balasagun semalarında dolaştığımız doğrudur. neden balasagun, bilmiyorum.
  7. 32
    "çile kokladım karanfil niyetine" diye başlayan geceler "çile bülbülüm, Allah" diye sürüyor. Sabrı zorladım her halde sen diye. Ama sen nasıl başa çıkacaksın benle? Arkadaşlarım hep erkek diye mi oğlan çocuğu gibiyim. Benden hala nefret eder miydin yakın Arkadaşıma darbukayla serenat yaptığımı bilseydin. Ben senin kapına da gelirdim evin spr'nin karşısında. Sen çıkmazsın, nickelback'in solisti çıkar şansıma cama.
    Nesrin teyze dedi ki 'işin düşerse Çiğli'ye beklerim' Allah düşürmesin ne diyeyim.
    Lan Türk, en Türk, ey türk. Oy benum sevdiceğum. Allah'ın Sincanlısı! Benim lakabım niye Sincanlı? Silah arkadaşım hatunu bulduğu gibi benden uzak. Çünkü hatun bana aşık olmasın diye. Biz senle neden vuruşuyoruz hala sağ Cenah!
    Al bu şehirde ben yokken gez toz, mavi gözlüme gidiyorum. Geldiğimde buralarda olma, mezun ol
  8. 33
    Geceleri kimin kimle yattığı iş tanımıma girse pezevenk olurdum
  9. 34
    "telefon numaranı versene
    Şey yapıcam
    Şey
    Ar8cam
    Telefonumda para yok ama"

    Son bi karakter daha lazımmış
  10. 35
    zaman zaman maruz kaldığım, bir süre sonra kusma seviyesine getirse de seviyorum keratayı ve yazdıklarını.
  11. 36
    Boyu 187. Götçü bir arkadaşım ikimizin götünü çekmiş, öyle arkadan tek kare bir fotoğrafımız var. Bu sonradan yanıma geldi, kilo da verdim. Bi kere öpsem kesin sevişcez, bi kereden bir şey olmaz. Sırf bi kereden bir şey olmaz diye bir şey olmadı aramızda. Gençliğimizde makina gibiydik bee. Şimdilerde duygusalız, o yükü kaldıramayız. Bi de annesi sarışın, ama çok güzel. Annesine benzer ondan çocuk yapsan
    • Arkadaşın götçülüğü acilen bırakmalı.
    • Götünü çok beğendiği biriyle sevgili, sıfır şaka
  12. 37
    Sana "salonda git yat" demek istiyorum, cezalandırmak istiyorum seni. Şu an ben bir başkasının salonunda yatıyorum, cezalandırıyor hayat beni. Babana duyduğun sevginin yarısı kadar sevseydin beni, ömrüm babanı kıskanmakla geçecekti. Bense elli sevgilili bir hayat yaşıyorum, patates kızartmasını yanık yanık seviyorum, krep yaparken peynir rendelemiyorum içine. Krepte peynir olur mu be. Domates soslu makarnaya soğan koymamaları yaralıyor beni. Bozkırlıların hiç biri ben gibi patlıcan yapamaz.
    • lilili'den sonrasını okumadım, halaya durdum zira..
    • Birlikte çekelim mi?
    • ben yalnız çalışırım.. yıllar önce ortağımı kaybettim.. pazarda.. mandalina seçerken kasadan.. bir daha bulamadım onu.. ve o zamandan beridir yalnız çekiyorum halayımı.. bir köşede.. buruk..
  13. 38
    sarhoştan ziyade (bkz: bir şizofrenin anıları)
  14. 39
    Benim ayıkken okumayı sevdiklerimdir, hep yaz yaprağım hep okuyalım.
  15. 40
    uzun süredir mahrum kaldığımız külliyat. devamını şedid bir arzu ile bekliyoruz.
  16. 41
    Bundan seneler senelerce önce, daha Anadolu'ya ilk insanın gelmesinden evvel, mezopotamya en kıvrımlı ve işveli suretindeyken; Anadolu ve dünya o gün bile hazırmış buna. Denize nazırmış da henüz havlu atan yokmuş kıyılarına. Kuzey bu günden daha yalçın daha hırçınmış, bakmayın bu günkü hali sanki süt dökmüş kedi o güne nazarla. Tam da böyle bir zamanda gelir ya kırılma, inceldiği yerden kopası tutmuş levha bağlantılarının. Hakim mavi iç savaşa girmiş, içinde isyan çıkmış gibi bozunma yoluna girdi. Mavilikten öte yeşiller türedi. Maviyi yenmesi, kendini var etmesinden daha ileri olay değil. Mavi hala mavi bilindiği gibi.
    Bu topoğrafya dedikleri yeni yeni oluşumunun başlarında o zaman, eskiler bilmez. Ototrof, heterofrot teorileri; yaradılış ve big bang'i takip ediyor. Flora camiası sözde sırayı savmış, fanuna mecrasında ilk hücre "nasıl oluşsam da, nasıl oluşsam?" derdine düşmüş. Efendim bunun arkesi, parkesi, fayansı, pankreası... Klanpesiamusu ayağa dayandı, borç gırtlakta... İlk insan nereden bilecek on binlerin ardından kol gibi hesaplar verecek. Paylaşılacak olan hâlâ aynı; lejyonerlerin keyfi hep yerinde, yine maşallah. Aslan payını her zaman ensesi kalınlar alır. Geniş yapılan yapılar vardır, haşmetli adamlar girer oralardan; ay ne de güzel anladın anlattığımı.
  17. 42
    Bu hafta covid-19'dan sonra dünyada en fazla konuşulan konu. Otoriteler şaşkın, otoriteler biçare.
  18. 43
    www.exkutupsozluk.com/...
  19. 44
    (bkz: kafana yazık )

    www.youtube.com/...
  20. 45
    (bkz: ağam yeter ben iptalim)

    okurken beynimin akmış olması muhtemel...
  21. 46
    Sağa sola zarflar atıyorum, zarflar dağılıyor. Önlü arkalı amlara koyuyorum, amlar ufalanıyor. Hepimiz bi sperm değiliz, hepimiz bi yumurtayız ve ben o yumurtanın amına koyayım. Hepinizin annesi Melek değil beyler farkına varın. Ben aşiftenin önde gideni olmasam böyle konuşmam. Hayat bana hiç fırsat vermedi. Hep bi dayatma hep bi düz çizgi. Amına kodumun yerinde ben yunus emre miyim, yolum Eskişehir'de bitti. Kütahya yolundan şarampole yuvarlanmayı becerebilmeliydim. Olmadı. Saat beş. Hazırladığım yemeğin yarısını döktüm, kilo kaybediyorum. Çok güzel çikolatalı puding yaptım, bu şehrin girişine sürmek istiyorum. Hayatıma bir sürü giren çıkan oldu. Biri var, gir çık gir çık yalama etme peşinde herhalde. Ben öyle profesyonel tecavüzlere uğradım ki, şikayet edemedim kimseye. Küfür ettim. Kimse kusura bakmasın konuşacağım, bu şehirde sessiz olanı sikerler
  22. 47
    Ramazan dolayısıyla ayığız. Biraz da böyle kafa sikeceğim
    • Ben hiç okumuyorum, ne gerek var?
  23. 48
    Yoldayız, bi kere daha. Işıklar var, evler irili ufaklı... Bu anı o kadar çok yaşadım ki, neyin içinden geçtiğimi o kadar biliyorum ki... Tanıyorum, karşıma çıkan suretleri ve kendi suretimi. İlahi anlatıcının bakış açısıyla hakimim her cümleye, kelimeler detay. Paragrafta olay. Şöyle bir göz atmam kafi, ince eleyip sık dokuyan halim yok. Kulaklıkta dönmekten midesi bulanmış bir gerilimli şarkı eşlik ediyor bana. Bana verilen el geri alındığından kalem artık dönmüyor, biliyorum dönmeyecek. Ama ben böyle ara ara yazmadan yapamıyorum.

    Size demiş miydim? Demişimdir.
  24. 49
    Gerçekte, gerçekten gerçeğini de aslını da sikerim. Amma bulunduğum bi gerçeğin içi değil, dışı: gerçekdışı! Olağandışı bir kalburüstü rezaletim ben. Afilli ve Pespaye. Gerçekten dünyada rastladığıma en memnun olduğum şey suretim. 24 yıllık Girit savaşı boyunca düşman olduğum bana, hayran hayran bakarken buluyorum beni, Yirmi beşinci yaşımın ortasında. O kadar başkayım ki inancım eskisinden sağlam olsa tanrılığımı duyururdum, ilan etmemeyi seçiyorum. Kendimi kendime saklamayı seviyorum. Yenecek şeyler içinde seçimi kafamdan yana kullanıyorum, yarrağımın kafasından yana
  25. 50
    Bacaklarımın arasında sik olduğunu tahmin ettiğim bi şey var, meğer reglmişim. Değilsem daha kötüsü ama daha da çirkinleşmeyeceğim. Yeterince çirkin miyim, yeterince eskidi mi yüzüm, yıpranmış mıyım temelli? Eskiden yazması ne kolaymış, hayat keşke eski ritimle amıma koyaymış ben bu hıza alışamadım
    • Onlar şimdiki suratımı bilmiyor da ondan
    • Zaten sorun şu ki "aaa bu zaten milfmiş, o zamana mature olur" deme ihtimalleri
    • Ben biliyorum ve bekleyenler arasındayım...