kayıt

erkeklerin terk etme nedenleri

  1. 1
    özgürlüğüne düşkünlük, çapkınlık, başka birinden hoşlanmak, gözü dışarıda adi bir şrfsz olmak vb nedenleri bir kenara bırakıp mantıklı ve akılcı nedenleri derlemek gerektiğini düşünüyorum. yani daha çok; aklı başında, kadınını gerçekten sevip ilişkiyi ciddiye alan, karakteri sağlam bir erkeğin terk etme sebepleri diyebiliriz buna. özetle: kadın kaynaklı problemlerin oluşturduğu sebepler diyelim. (hatta bu sebepleri tek bir entry'de dile getirip destan yazmak yerine zamanla tek tek ekleyerek daha bütünsel ve katılımcı bir yaklaşım anlayışı gütmek daha mantıklı olabilir )

    eğer ilişki içerisinde olunan kadın bu davranışlardan birini gösteriyorsa anında terk etmek biraz acımasız ve ölçüsüzce olacaktır. fakat sağlıklı şekilde iletişim kurulup, sergilediği kabul edilemez davranışları sergilemeye devam ediyor ve gelişim göstermiyorsa, siz de takdir edersiniz ki terk etmek acımasızca olmayacaktır.

    böylesi bir girizgahın ardından sebeplerimize başlayalım:

    -eğer kafasında sizinle tanışmadan çok önce belirlediği "ideal erkek şablonu"na sizi sokmaya çalışıyorsa. sürekli babası ve yetişkin aile fertleriyle sizi acımasızca kıyaslayıp olduğunuzdan farklı davranmanızı istiyorsa. yahut nefret ettiğinizi bildiği halde sizi hoşlanmayacağınız şeyleri yapmak zorunda bırakıp bu yönde taleplerde bulunuyorsa. bence buradaki kilit nokta sürekli sevgiyi öne sürmesi, örneğin "beni seviyorsan şunu yaparsın, beni seviyorsan bunu yapmazsın" benzeri. kadınlar genellikle mantıklı ve akılcı bir argüman bulamadıklarında sevgi başta olmak üzere ilişkiye dair var olan değerleri kullanmaktan yahut duygu sömürüsü yapmaktan çekinmezler. çocukluğunda prenses olarak pamuklara sarılarak büyütülürken gözyaşının iyi prim yaptığını öğrenmiştir bir kere. bu değerleri kullandıkça azaltıp yok ettiklerini de unuturlar tabii. özetle siz yurtsuz john kardeşlerime magna carta'yı dayatıp bunu bir demokrasi zaferi olarak ilan eden bir derebeyiyle birlikteyseniz ilişkinizi gözden geçirmelisiniz. unutmadan altın bir tavsiye daha: yurtsuz john esprisini anlamayıp yüzünüze bön bön bakan kadınlar zaman kaybıdır. bir uyarı daha: asla ama asla -davranışınızın yanlış olduğunu düşünmüyorsanız eğer- bu konuda taviz verip onun istediği kalıplara girmeye çalışmayın, bu konuda yalan söyleyip değişebileceğinizi de söylemeyin elbette. olmadığınız biri gibi olmaya çalışmayın.

    -ardı arkası gelmeyen istekler. kadınlar ilişkide sizden ardı arkası gelmeyen isteklerde bulunurken, bu isteklerin aslında sizin onu etkilemeye çalışma arzunuzu istismar etmek olduğunu asla unutmamanız gerekir.

  2. 2
    tuvalette telefonda oyalanırken neden terk etmiyorum diye düşünür ve terk eder.
  3. 3
    (bkz: erkeklerin aslında bal arısı olduğu gerçeği)
  4. 4
    Başka birini bulma olasılığı
  5. 5
    sorumluluk sahibi olmak istememesi. sevgililik zor iş insan hayatını derinden değiştiriyor. bir de asıl sorumluluklarını yerine getiremiyorsun ders çalışmak gibi. en iyisi hiç uzun süreli ilişkiye başlamamak.
  6. 6
    evlilik konusunu açınca hemen soğuyorlar.
    • ömür boyu nafaka ödemek ya da dırdır çekmemek için olabilir mi?
  7. 7
    genelde mantıksız nedenlerdir.

    çünkü olayın gerçek mantığını aktardığında şerefsiz bir orospu çocuğu olacağından kısa yolu seçer.