kayıt

Doğum günlerine önem vermeyen insan tipi

  1. 1
    Var olan bir tiptir.
    Ama doğum günü bu yahu başka hiçbir özel gün umurumda değil. Ben o gün doğmuşum. Yani herkesin doğduğu günün kutlanması çok daha önemlidir. Başka özel günlere benzemez.
    Gereken önemin verilmemesi beni üzer.
  2. 2
    Benimdir. ailecek bi pasta kesiyoruz o kadar. Hatırlanmasını tabii ki isterim ama sürprizmiş hediyeymiş falan takmıyorum hiç.
  3. 3
    canımdır. annemle pasta emükleyüp yanında çay gömerek geçirsem kafidir. evet.
  4. 4
    dünyanın güneşin etrafındaki konumu altı üstü yeaa diye düşünen tipitip olabilir.
  5. 5
    Benimdir.

    Bir kişi bile hatırlamasa doğum günümdü demem. Annem babam hatırlayınca yetiyor. Üçümüz dışındakileri ilgilendiren bir durum değil bence.

    Tabi bazen ufak tefek sürprizler oluyor. Kimi zaman kuzenlerim, kimi zaman abim pasta alıp geliyor.
    Bu yüzden o gün gelince insan ister istemez ufak bir beklentiye de giriyor hani.

    Geçtiğimiz doğum gününde de annem "akşama halanlar gelecek" dedi. Sırıtarak "Aa doğum günüm için mi?" Dedim.
    Sonra kapıyı açınca halamın elindeki pasta sandığım poşetten çiğ köfte çıktı.

    O yüzden çok da şeapmamak lazım.
  6. 6
    (bkz: mal)
    müsliman doğum günü kutlamaz diyip mevlit kandili kutlayanları da var bunların.
  7. 7
    (bkz: beni tanıdılar siz kaçın)
  8. 8
    Sorsan sözlükte hiç kimse doğum günlerine önem vermez. Sol framede 7/24 doğum günü kutlayanlar zaten vadan hayini fedoncular hep.
  9. 9
    "benimdir doğdumda noldu evrenimi kurtarcam amk mal mal yaşıyorum bunun neyini kulayayım
  10. 10
    benim. yapabildigim her yerde dogum gunumu gizlerim. o zaman kimse hatIrlayIp kutlamaz zaten. gercek onem vermeme budur.
  11. 11
    Ben vermiyorum ama böyle candan kandan birileri hediye alınca da acayip mutlu oluyorum. Bendeki de psikolojide ayrı bir durum.
  12. 12
    bir zamanlar bendim. peki neden bugün bir doğum günlerine önem vermeyen insan değilim? çünkü farkettim ki oturduğumuz yerden önemsizlik atfetmekte özgür olduğumuz tek doğum günü kendimizinkiymiş, eğer bir başkası kendi doğum gününe önem veriyorsa bunu görmezden gelmek nezaketsizlikmiş. yani kısacası, ben önem vermesem de sevdiklerim önem verdiğinden insanların doğum günlerini kutlamaya çalışıyorum. kendiminkini kutlamamaya devam ediyorum ama yine de.
    • kendi doğum gününe önem veren ve bunu görmezden gelemeyeceğim yaklaşık 15 insan var. Bu da bi bünye bu da bir insan sabrı.
  13. 13
    her zaman doğum günlerine önem veririm. yılda 1 kere oluyorlar...
  14. 14
    2 yıldır ne kendiminkinin kutlanmasına ne de başkalarınınkini kutlamaya tahammülüm yok. Benim için bir yas olması gereken dünyaya geldiğim günün kutlanması hoşuma gitmiyor. Sevdiklerim dahi kimsenin doğum gününü kutlamıyor olmamın sebebi de, beklenti oluşmaması. Bir kere kutladın mı her sene kutlamak zorundasın. Ben hediye alacaksam zaten özel gün olmasına gerek yok.
  15. 15
    arkadaşlarımın kutlarım ama kendiminkini pek kutlamam, genelde doğum günlerimi kendime evime gidip yatma hediyesi vererek geçiriyorum...
  16. 16
    Kesinlikle bu benim. Ben ben. Yaşar usta.
    Bak beyim koskoca insanız. Paramız var pulumuz var herşeyimiz var. Yakışır mı ölüme bir adım daha yaklaştığımızı kutlamak, yakışır mı bunca çoluk çocuğu günahsızı etrafımızda dikip pasta geldiğinde şaşırma takilidi yapmak..
    Etme. Kutlama doğum günümü.