kayıt

3-4-3

  1. 1
    sağ ve sol beksiz üçlü markaj defans hattı, önlerinde ikisi merkezde, ikisi ise sağ ve sol kanatta olmak üzere dört defansif orta saha, en önde ise sürekli yer değiştirerek oynayan, çalımları iyi, dar alanda süratli miroslav stoch, ricardo quaresma ve tabii lionel messi tipinde oyuncularla oynanan diziliş.

    pek tercih edilen bir diziliş olmamakla birlikte, 3-7-0 gibi bir türevi messi'nin en üst düzey performans gösterdiği zamanlarda pep guardiola tarafından fc barcelona'ya oynattırılıyordu.

    oynatmak için bir messi veya en azından ona yakın bir şeyler illa ki gerek.
  2. 2
    antonio conte'nin chelsea ile premier league 2016-17 sezonuna damgasını vurduğu özellikle victor moses'ı parlattığı diziliştir.

    ben en çok 4-3-3'le dönüşümlü oynanan versiyonunu severim. 4-3-3'teki 3'lü orta sahanın en gerisinde, savunmanın önünde yer alan oynucu stoperlerin arasına girerek defansı üçler ve kanat beklerini ileriye çıkartır; al sana 3-4-3. bunu barcelona'nın guardiola döneminde busquets, 2013-14 fenerbahçe'sinde mehmet topal, tudor'lu galatasaray'da zaman zaman fernando yapıyordu. tabii bunu yaparken aynı zamanda fişek gibi beklere ve iki çift yönlü orta sahalara, golcü kanat oyuncularına ve de en önemlisi bu sistemle oynamayı öğrenen bir takıma ihtiyaç var.