kayıt

19 yaşında olmak

  1. 1
    olması gereken anlamından çok uzak olduğum yaş.

    her şey 4 kasım 2013 ile başladı. o gün 19 yaşıma girmiştim evet. üniversiteyi kazanamamış ve tekrar dershaneye başlamıştım. üstelik yalnız. bütün arkadaşlarım kazanıp gitmişti bi ben kalmıştım. kimse yoktu. öğrencimiyim, işsizmiyim hiç bi fikrim yoktu. ne bok olduğum belli değildi. elimde öküz gibi kitaplarla her gün otobüste. birde öğrenci değil tam basıyorum anasını satayım.

    neyse 19 yaşıma girdiğim pazartesi günü siktiğimin zaman denemesi vardı. ilk kez o gün yapılacaktı. sabah 10 da falan kalkmışımdır heralde. evdekiler- annem ve ablam yani- kutladı doğum günümü kahvaltı ettim giyindim. morelim bozuktu. niye bozuk olduğunu da bilmiyordum. gece de 2 arkadaşım mesaj çekmişti. sonra binip otobüse gittim sınav olup geldim.

    çok canım sıkılıyordu. kimse kalmamıştı artık bu şehirde. neyse akşam pasta falan kesti evdekiler. babam her zaman olduğu gibi gavur icadı bunlar diye söylendi mi hiç hatırlamıyorum ama genelde söylenir. üstelik onun doğum günüde dündü. ablam aceleyle mutfakta bi tane mum üflettirdi adet yerini bulsun diye. ne dileyeceğimi şaşırdım sonra kesip biçti. herkes aldı tabağını köşeye çekildi aynı odalarda bile yemedik amk. tamam bizim evimizde doğum günleri çok şatafatlı geçmezdi ama gene de kutlanırdı ne bileyim şimdi şu olaya bak ne biçim doğum günü anlamadım. ayrıca en yakın arkadaşlarımdan biri saat 10 olmasına rağmen daha doğum günümü kutlamamıştı. kısacası her şey bok gibiydi. neyse 11 e doğru hatırladı(nasıl hatırladı bilmiyorum) kutladı. bu arada facebookta doğum günüm yazmama rağmen o kadar insan içinden bir kişi bile doğum günümü kutlamamıştı. acaba yazmadım mı diye düşünüyorum şimdi. hala inanmıyorum çünkü. 1 allahın kuluda mı kutlamaz be. hal böyle olunca ben iyice tirplere girdim.

    o gün öyle geçip gitti. ama insan 19 yaşındayken aşık falan olur, gezip tozar bu devirde selfile çektir. bilmiyorum şu sıralar herkes her boku yiyiyor. ama ben de hiç biri yok bunların. ne bir fotoğraf çektirecek arkadaşım var ne de sevgilim. faceyi açınca hergün insanlar bi yerlerde, herkese hava atma çabasında. tabi bütün herkes üniversiteye gidince böyle oluyor heralde. 2 hafta sonra sınava giricem ve şu an tek dileği kalan 19 yaşımın -ki o da üniversiteye gidip yeni hayatıma eylülde başlarsam 2 ay oluyor biraz daha normal geçmesi.
  2. 2
    20 olmaktan korkmaktir.
    19seksi yastir.
  3. 3
    fıs bir yaşın içinde bulunmaktır. 19. yaş da ömrün geri kalanı gibi tırtlıklar içinde geçecektir.
  4. 4
    (bkz: hep yaşın 19)
  5. 5
    (bkz: onyedi )
  6. 6
    özlenendir. 19 yaş güzeldir çünkü. 18 değil, 20 de değil ama ayrı bir havası var.
  7. 7
    2 ile baslayan sayIlara 1 kalmasIdIr bunun haricinde de bir numarasI yoktur.
  8. 8
    Ömrün belki de üçte birlik kısmı. İşin en çok zoruma giden tarafı: bu yaşa kadar neredeyse her şeyden habersiz olmak. Bir şeylerin farkına henüz varıyorum. Yolu yarılamışım... koşmak istiyorum içten içe ama heves bırakmamışlar. Her insana yaşadığı çok gelir, bense iliklerime, ruhumun en latif noktasına değin hissediyorum.
  9. 9
    hayatımın en işsiz olduğum dönemi.

    net.
  10. 10
    18 kadar çocuk, 20 gibi de sorumluluğu olmayan yaşta olmaktır.
  11. 11
    Küçük müyüm büyük müyüm anlamadım ben şimdi