kayıt

25 mart 2019 ayk duyurusu

  1. 1
    son günlerde gelen aktif yazarlık olayıyla ilgili açıklamaların yapıldığı duyurudur. okunması şiddetle tavsiye edilir.

    www.exkutupsozluk.com/...

    tek taşımı kendim aldım notuyla bitmiş duyurudur ayrıca.
  2. 2
    (bkz: ben ikna oldum)
  3. 3
    Girdiğiniz girdilere el koyduk, silmenize ve taşımanıza izin vermiyoruz, bunun yanında girdilerinizi -emeklerinizi- kaybetmekle sizi tehdit ediyoruz ki burada yazmaya devam edin duyurusu.

    Buraya emek verenleri arada bakanlardan ayırma yöntemi olarak arada bakanları Robin hood saçmalığına devretmeyi kullandık cümlesini keşke kendileri kursalardı da saçmalığı fark etselerdi.

    Yönetim saçmaladı, bu kendilerine bildirildiğinde "yooo çok da güzel oldu tek taşımı kendim aldım tek başıma kendim taktım" havasına girdi. Zararın neresinden dönülse kardır. Doğru bir duyuru için beklemedeyiz.

    • Merhaba ben ayk

      En büyük özelliğim olmayan bir şeyi söylememek :)) kim size yazarlar Robin hood olacak dedi sevgili müsavi taşan bu kısmı çok merak ediyorum :)
    • Kalıcı olarak kapandığında ismimiz kalacak yani? Ne zaman Robin hood oluyor bir hesap peki?
    • Sözlükte Robin hood sadece silme talebi iletilirse oluyor. Hesap kapanması demek girdilerin ilgili nickte kalması sözlüğümüzde. Yani hiçbir duyuruda biz Robin hood ya da hesabı silinecektir demedik. Hesabı kapanacak dedim özellikle.
    • Pekala, girdiyi okuyanlar buradan doğrusunu görsünler öyleyse. Sözlüğü mahvetmeden çöküyorsunuz yani girdilere, o da güzel.
    • Son cümleniz pek hoş olmadı sevgili müsavi taşan

      Biz girdiyi düşünsek yazarların kalmasını ve geleceği o günü beklemeyi tercih ederdik. Biz yazarın kendisine ait her şeyi burada bırakıp emekleriyle hatırlamayı tercih ettik. Şayet burada olmayı istiyorsa yine gelebilir süreci var ancak istemiyorsa kimseyi tutamayiz.

      İyi geceler
  4. 4
    Bu ayk bu ara çok boş yapıyor.
  5. 5
    5 ay aktif olmazsan banlarım haa. bu nasıl bir düşünce ayk zamanında linkleri görmek için üye olun cinsi forumlardan kurup tutunamayanlardan mı diye düşünüyorum. 2014 yılından beri 5 aydan fazla aktif olmadığımda olmuştur şimdi yine öyle olur da hesap uçar diye yazma hevesim baltalandı. zaten sağ frame kalktığından beri gıcığım. küstüm oynamıyorum.

    ayk'ın ruh hali ifşa
  6. 6
    Bakın ben yeni katıldım bu ortama. interaktif sözlük aylık istatistiklerinde görünce geldim, ondan önce haberim bile yoktu ki ben yıllardır yazarım sözlüklerde. Son açıklamaları doğru bulmuyorum nedenini de söyleyeyim, bunun hiç bir örneği yok çünkü. Bir insan bir siteye üye olup bir şeyler yazabilir ve ardından uzun süre kaybolabilir. İnterneti yoktur, hayatında sorunları olur, aklına gelmez, vs vs. Yıllar sonra bile olsa dönüp girebilir ve tekrar aktif olabilir.

    Burası iş çıkışı düzenli uğranılan bir kafe ve arkadaş ortamı değil sonuçta bir sosyal medya mecrası. Bunu yapmak aynı zamanda sözlüğün elinde biriken kullanıcı datasını da kaybetmesi anlamına geliyor ki aklım almıyor kim niye böyle bir tercih yapsın. Burada okuyucu az, yazan çok ve kankacılık yoğun. Bu da şu demek ki kalabalık kuru ve okuyan değil yazan, dönemsel. Ayda yılda bir ciler emek vermiyor muydu buraya? Adam 5 ay aktif olmuştur dolu dolu yazmıştır okunası yazmıştır sonra kaybolmuştur. Şimdi bu adam her gün sözlüğe girip kankacılık oynayan genç ten daha az mı kıymetli yani? Böyle bir kıstas olamaz. ayda yılda bir bile girdiyse ki kimse burada üyesinin siteye girme sıklığına göre muamele etme de kendisini haklı görmemeli, bu etik değil çünkü, sen burada tamamen tanıdığın tanımadığın insanların girileriyle var oluyorsun. Kitlen olmasa hareketliliğin de kalmaz.

    500 girili adam bir senedir girmiyor diye burada aktif takıldığı dönemi hiçe sayıp adamın üyeliğini silmek akıl işi değil. Bence bir an önce bu yanlışınızdan dönün, kim neden böyle bir karar aldı orasını da anlamış değilim ama Bu yapılan şu demek "düzenli sözlüğe gireceksiniz girmezseniz bizim için öneminiz yok" . Sözlük konseptinin artık oldies olduğu günümüz sosyal medyasında böyle ötekileştirici ve zaten bir avuç olan kitleyi üzecek hareketleri doğru bulmuyorum. yeni bir yazar olarak tavsiyem bu yanlıştan dönülmesi. kutup nickli arkadaşın bu yeni gelişmeye destek vermeyeceğini düşünüyorum kimse o nickten yazan arkadaş, onunla da tartışın bence bu olayı.
    • 7
      Bir türlü mantıklı açıklamasını bulamıyorum yahu yazma zorunluluğu kuralının. ayda yılda bir bakarızcıların sözlüğe ne zararı olduğunu da anlayamıyorum. Başka bir girdide de bahsettim tabldot mu çıkıyor fazladan bu arkadaşlarımıza?

      Bir de yeni gelen bir yazar, sözlük yazarlarının yüzde 90'ının yasaklı olduğunu gördüğünde nasıl bir tepki verecek? Böyle bir durumda da "ölmemiş burası" diyebilecek mi?

      Neyse yeni gelenleri de boş verelim. Mevcut yazarların kırgınlığını ne yapacağız? Başka girdilerde de değinilmişti. İnsanların hayatında talihsizlikler olabilir ve yazmasına mani olabilir bunlar. Bu insanlari da, hiçbir sebep yokken yazma şevki kalmayan insanları da bertaraf etmemeliyiz bence. burası tabii ki bir hayır kurumu değil ama realist düşünceniz gaddar davranmamalı yazarlara ve okurlara.
    • 8
      “şimdi de bu şekilde kalan ve burada emek vermeye devam edenleri ayda yılda bir bakarizcilardan ayirmamiz gerekiyordu ki bu hamleyi yaptık.”
      Fazla entry girmeyen / giremeyen yazarları değersizleştiren harikulade bir duyuru olmuş. Tebrikler ayk.
      (bkz: Bakarızcılardan selamlar)
      • Merhaba ben ayk

        Ayda yılda bir bakarizcilarin dışarıdan da sözlüğü takip edebileceğini bilen admin

        Hesap silme isteğiniz kabul edilmiştir :)))
    • 9
      (bkz: 26 mart 2019 kutup sözlük ayaklanması)
    • 10
      yazarları sözlüğe daha çok bağlamak amacıyla yola çıkmış fakat ne yazık ki amacına ulaşamamıştır.

      ne gerek vardı ki. en ufağından bir örnek.. askere giden bir yazar var. şimdiki askerlikte telefon her dakika yanında ama varsayalım öyle olmasın.. doğu'da sınırda görev yapıyor bu yazar.. bir süre sonra sözlüğe hevesle girdiğinde hesabının yok olduğunu görecek...

      şurda birkaç yazar haricinde çok hoş ortam var.. bozmayın be...
    • 11
      şu fani dünyada ölsek gitsek -ki arkamızdan kesin "kalp diyorlar" denecek- entry'lerimizi torunlarımız okuyamayacak demek ki? eyyyy ayk efendi senin benim doğmamış çocuklarımın mirasını gasp edip robin hood yapmaya ne hakkın var? hadi banlanan yazarlara "emeğiniz emanetimizdir" dedin de 2019 ekonomik krizinde internetini ödeyemecek cefakar emekçi yazar kardeşlerimi banlaman onlarla olan geçmişine ihanet değil de nedir? zaten yiğit muhtaç olmuş kuru soğana, zaten yiğit muhtaç olmuş patlıcana bir de sen akp ile işbirliği edercesine o yiğide tokat atıyorsun. bu necip millet kendisine bu yapılanları unutmaz, kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz, martın sonu bahar...

      kutup sözlüğün beka sorunu düşünüldüğünde yönetim açısından zaruri yönleri olabilir elbette fakat 3 ay bence kısa bir süre. tatile giden, uzunca bir süre yazmayıp sonra tekrar geri dönen bir çok yazar var. mesela buraya ocak ayında ilk kaydolduğumda bir kaç gün yazıp sonra kasım-aralık aylarına kadar hiç girmemiştim, aralıktan sonraki dönemde de nisan ayına kadar hiç girmemiştim diye hatırlıyorum. hesap 3 ay sonra inaktife düşse inaktif bildirimi takipçilerine gitse, takipçileri seferber olup onu geri döndürmek için ulaşsa daha işlevsel olabilir bu uygulama. inaktife düşünce 10 günün ardından yine silinebilir hesap. 3 aylık süreyi de 6 aya çıkartırsanız daha kullanıcı dostu bir uygulama olur diye düşünmekteyim.

      6 saat entry girmeyince ekmeği tuza banıp banıp yer gibi susayan yazar.