kayıt

netflix dizilerindeki eşcinselliğin bıktırması

  1. 19
    bu evre gibi bir şey ya.
    mesela ben önceden bu evredeydim artık değilim. eşcinsel görünce taşşak geçme evresine geldim. "hee bak burada da bunu yapmışlar ama bunun ten rengi o kadar da koyu değil ehuehuehe." tarzında işte. yani artık bıkkınlıktan gelen bir rahatsız olma durumum yok. zaten bir süreden sonra insanların cinsel tercihini önemsememeye başlıyorum film veya dizi izlerken. o sahneleri kafamdan silmişim benim için ve muhtemelen dizinin gidişatı için bir önemi yok. o yüzden başka şeylerde oluyor odağım.

    git gide sinefil olacakmış gibi hisseden beeblebrox söyledi.
  2. 18
    senaryo derinliğinin genelde karakterlerin cinsel yönelimlerinde bitmesinden kaynaklı bir durum. şöyle örnekleyelim; (bkz: adım jack jones dünyayı kurtarmak için beş dakikamız var ve ben vurduruyorum)
  3. 17
    Sorun kişilerin cinsel yönelimi değil aslında. Sorun bu adamın bağıra bağıra ben gayim taaaam mı diye gözünüze sokulması. Yani ortada bi aşk varsa aşkı anlatın gösterin kiminle olduğunun bi önemi yok. Bi sancı varsa onu gösterin. İlle gayliğinden bahsedilmesi ve sürekli altını çizmesi içindeki tüm duyguları kapatıyor. Adamın ya da kadının tek özelliği gay olması mı yani. Aga aşk ihtiras şehvet kimde olursa olsun zaten çekici kılınması gereken nokta bu. Aa bu filmde dizide ne kadar gay car olayı değil. Eskiden daha sancılı zamanlarda gösterimeye ya da olayın kişinin durumunu anlatmaya yönelik olmasını anlıyorum. Ama artık zamanı değişti. Yani anlatma yönünün değişmesi gerekiyor. Amma yazdım lan.
  4. 16
    liberal ülkelerin uygulamış olduğu yasaların ve izlediği cinsetyetsizlik politikalarını halka dayatmaları için netflix üzerinden cinsiyetsizlik propaganları yapılmasıdır.
  5. 15
    artık netflix'ten alienst bile izlesem gider mavi istiridye barda izlerim. tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bakmak lazım. hasssiktir ya cinsiyetçi şaka. :/
  6. 14
    yoo bıktırmadı, gayet hoşuma gidiyor sevişen erkekleri, kadınları izlemek. iki saatlik filmde bi dakka öbüşüyolar diye zırlamayın, zorlan izletmiolar kimseye.
  7. 13
    O.ç Yahudi üst akıl üyelerinin amacı

    Dinler kalk
    Ulusdevlet kalk
    İnsan popülasyonu azalt
    Komünizm getir tek devlet
    Herkesi robota bağla
    Cinsiyetsizleştirme Chuck

    Tanrıyı kıyamete zorla.

    Hepsi tek tek olacak. Ve siz ne olduğunu bile anlamayacaksınız
  8. 12
    Atlanılan husus şu: netflix yapımlarındaki bu sunilik insanı bıktırıyor. Yani hayatın içinde ve her alanında, eşcinsellik yaygınmış gibi bir hava estirmek saçma geliyor bana. Böyle değil çünkü. Bunu dar çevreme bakarak söylemiyorum ki hanginiz aksini iddia edebilir? Yani bu doğru/yanlış saptaması değil var olanla olmayanın belirtilmesi.

    Eşcinselliğin, homofobi karşıtlığı üzerinden veya doğrudan Normalleştirilmesi çabası ise bambaşka bir tartışma konusudur.
  9. 11
    Sadece eşcinsellik değil yüzyıllar boyunca 2. sınıf insan olarak görülen tüm topluluklar artık biz buradayız diye bağırıyor adeta. Dozunda bırakılsa bıktırmayacak ama bu şekilde hikayenin önüne geçtiği bile oluyor.
  10. 10
    Dünyayı toz pembe gören insanları bıktırır. Yiaaa niye hep koyuyorsunuz tamam varlar ama neden hep var:/// Siz sanıyorsunuz ki herkes siz gibi, dünyada eşcinsellerin uğradığı hiçbir baskı yok her şey kusursuz. siz nasıl bir dünyada yaşadığınızın farkında değilsiniz bence, eşcinselliğin görünür hale gelmesi ve insanları bu durumun rahatsız etmemesi için daha çok böyle dizi film çekilmeli.
    Bu durumdan rahatsız oluyorsunuz çünkü homofobiksiniz. gözünüze batması da bundandır. Çok basit. Yani bu durum neden gözünüze batıyor hayatın her yerinde eşcinseller var, filmler ve diziler de hayattan kopuk değil. Alıştınız tabi siz tüm kadro heterolardan oluşan dizilere, garipsiyorsunuz. Her ne kadar homofobik değiliz deseler de büyük ihtimalle içten içe homofobiktirler. Lezbiyenlere ohhh yeah diyip gaylere öykkk diyen tayfadan da olmaları muhtemeldir.

    Anlamıyorum açıkçası umurumuzda değil "sizin cinsel yönelimizin" diyip durumdan rahatsızlık duymak da ayrı ironi. Unutmayın ki hetero olmak da bir cinsel yönelim. Heterolar çoğunluk diye "sizin cinsel yönelimizin" tabirini kullanmak da tamemen dışlayıcıdır.
    • Yazık kafana
    • Boş yapma
    • dmye gel
    • Kdkflglglglglglv
    • Aynı şey değil ki bence, film eleştirmek farklıdır, filmde siyahi oyuncu var diye eleştirmek farklıdır. Bana sorarsan insanlar hala eşcinsellik olayını benimsemedi, bu da doğal olarak filmlerde hala garipsemelerine neden oluyor ve bir süre sonra bıktırıyor onları, yiaa neden eşcinsel var demeye başlıyorlar halbuki eğer benimsemiş olsalar bu batmayacak gözlerine. Ha şöyle bir eleştiri getirilebilir, "ya bu eşcinsel çiftler duyguyu geçirmedi" bu bir eleştirilir ve kabul edilir ama bahsedilen eşcinsellik kavramı ve bıktırma olayı. Umarım anlatabildim.
  11. 9
    hayatın her yerinde, her alanında eşcinsellerin var olduğu gibi dizilerde de yer alması sıkmamalı ya da göze batmamalı. belki de şu an birlikte çalıştığın sedat abi akşam eve gidince adnan adında biriyle "aman sabahlar olmasın" dercesine sevişiyordur. belki eve gittikten sonra tanga giyip odada dolaşıyor. ya da en yakın arkadaşın dün gece bir eşcinselle birlikte oldu ama senin haberin yok.
  12. 8
    götveren zenci achilles gördüğümde film koptu bende.
  13. 7
    Eşcinselliğin değil de bu durumun göze sokulması bıktırmaktadır. Bu tarz yapımları izleyen çoğu kişi zaten ırkçılıktır, eşcinselliktir, kadın erkek eşitliğidir aşmış durumda. Beyaz karakterleri siyahi yapmak, erkek karakterleri kadın yapmak, bir sürü eşcinsel karakter koymak bu işlere fayda da sağlamıyor.

    Umrumuzda değil kardeşim insanların cinsel yönelimi.. Anlayın artık.
  14. 6
    Yine de Netflix'in 'üye kazanmak için' eşcinselleri ve düşünce destekçilerini kullanma politikasını zayıflatmayacak bıktırmadır.
  15. 5
    Şu eşcinsel işleri bi bırakın abi ya dedirtir en liberal adama illallah dedirtir homofobik yapar bunlar.
  16. 4
    şu mevzuya elinde bir damgalama, etiket makinesi varmışcasına homofobik insan işidir/derdidir demek cehaletin başka bir boyutu.

    heteroseksüel yapımlardan yaka silken, bıkan eşcinseller/biseksüeller/transseksüeller vs gibi, eşcinsel yapımlardan bıkan heteroseksüeller de olabilir? ''yanımızda olmayan karşımızdadır'' bakış açısından şikayet edip bu bakış açısına benzer bir yaklaşım ile davranmak ise bir ironi.

    (bkz: bir günahkarın cezası cezalandırılan günahı taklit ediyor)
  17. 3
    kimin kime yürüdüğünü karıştırıyorum.
    hetero sandığımı bi bakıyorum homoseksüel ilişkide buluyorum.
    tüm düzeni bozan biseksüellerdir.
  18. 2
    izlemiyorum, ama bence turkiye'deki dizilerde escinsellik olmamasIndan dolayI turk izleyicilere abartIlI gelmis ve bIktIrmIs olabilir.
  19. 1
    Homofobik insanların derdidir.

    Şimdiye kadar izlediğim sadece bir dizide dikkatimi çekmişti. O da zaten bir bölümdü. Çok fazla dizi izlemediğim için görmemiş de olabilirim ama xd.