kayıt

Long runner

  1. 1
    3 yaşlı İngiliz atı.
    Yarış kariyerinde 3 yarış koştu ve 3'ünü de birincilikle bitirdi. Bu yarışların birisi grup 2, birisi de grup 1 koşusu.
    Özellikle grup 1 yarışı olan çaldıran koşusu'nda öyle bir yarış koştu ki, Gazi koşusu'nun sonucu belli oldu demişti herkes. Hatta Bold pilot'ın rekorunu bile kırabileceği söyleniyordu long runner için.
    Fakat o yarıştan sonra 5 aydır hiçbir yarışa katılmadı. Acaba saklıyorlar mi sahipleri, yoksa sakat mı bilmiyorum ama dezavantaj yaratacak bence Gazi koşusu için bu durum.
  2. 2
    Harika sezon geçiren İngiliz atı. İsmiyle de uyumlu ilerliyor kariyeri. Tam bir uzun mesafe canavarı.

    Kariyerinin başında Gazi koşusu'nu kesin kazanır gözüyle bakılıyordu aslında. Fakat o sezon uzun süre yarışamadı. Döndüğünde de adapte olamadı sanıyorum. Bütün büyük yarışları kaybetti gazi öncesi dönemde. Hem erkek tay deneme, hem Sait akson koşusu'nu kaybetti. Devamında da gazi koşusu'nda oldukça kötü bir yarış koştu.

    Bu yıl ise neredeyse rakipsizim diyor. 5 yarıştır geçilmiyor. Bu 5 yarışın 4'ü grup-1 yarışı (en iyi atların koştuğu yarışa verilen isim).
    Kariyerinde de şu ana kadar 5 tane grup-1 birinciliği bulunuyor.
    Bold pilot ve grand ekinoks'un 7 adet grup-1 galibiyeti olduğunu düşününce, hiç de fena gitmiyor şu an kariyeri. Tabii artık çok daha fazla yarış var. Tam olarak karşılaştırmak doğru olmaz ama muazzam başarı yine de.

    Neredeyse tüm yarışlarda geride saklanıyor uzun süre boyunca. "bu sefer olmayacak galiba" algısı oluşuyor insanda ama bir şekilde öldürücü sprintiyle kazanıyor yarışları.

    Aşağıdaki linkte son yarışı var mesela. Ne demek istediğim daha net anlaşılacaktır. 15 boy geride yarışın ortalarında.

    www.tjk.org/...

    2 yıllık yarış kariyerinde 3 milyon 600 bin lira civarı ikramiye kazandırmış sahiplerine. Para basıyor kısacası ve devam edecek gibi.
  3. 3
    Bugün kazandığı Haliç koşusu ile Peş peşe beşinci grup-1 yarışını kazanan at. otomatiğe bağladı resmen. Her girdiği yarışta 400 bin lirayı atıyor cebe.

    Özellikle uluslararası koşularda da etkili olursa çok güzel hikaye bırakacak gibi gözüküyor.
    Belki kariyer olarak bakılırsa long runner'a yakın birçok at sayılabilir ama yarış stili açısından çok farklı bir at long runner.
  4. 4
    At yarışlarının yeni starı.

    Hakkında ara ara entry giriyorum ama son yaptıkları ile başlıktaki bilgileri de tazelemek gerekiyor.

    Son kırdığı rekor ile başlayalım öncelikle. En son kazandığı Akdeniz derbisi koşusuyla 10. Grup-1 galibiyetini kazandı. 10 galibiyete ulaşan ilk at unvanını kazandı. Bu başarıyı da henüz 5 yaşına bile girmeden başardı. Bir sakatlık yaşamazsa bu sayıyı çok daha yukarılara taşıyacaktır.

    10 grup galibiyetinin 7'sini tek bir takvim yılında elde etti ki, bu da inanılmaz bir şey.
    Bunun anlamı şu: Hangi yarışa sokarsanız sokun ben bu yarışı kazanacağım demek bu. Zira atı 1600 metrelik yarışa sokuyorsun kazanıyor, 2400 metrelik yarışa sokuyorsun kazanıyor. Çimde kazanıyor, kumda kazanıyor. Zaten bir takvim yılında böyle bir başarı elde etmek için atın farklı koşularda iyi performans gösterebilmesi gerekiyor.

    Ayrıca şu ana kadar 7.6 milyon lira ikramiye kazandırdı sahiplerine. Muhtemelen 1 yıl içerisinde sahibine en çok para kazandıran at unvanını da kazanacaktır. Şu ana kadar en çok kazandıran at 8.7 milyon lira ile karaüzüm isimli at.

    Call to victory'nin bu rekorları kırma potansiyeli vardı aslında ama triple crown koşusundan önce sakatlandı maalesef. Şu an tamamen rakipsiz durumda long runner kısaca.
  5. 5
    Güzel ingiliz safkan. Gökhan kocakaya ile iyi uyum sağladılar. 6'lı için tüyo isteyen kızlar eklesin.