kayıt

Google Stadia

  1. 1
    Googleın yeni oyun platformu.
  2. 2
    öncülüğü daha önceden yapılmış olan bir platform ancak google gibi bir dev ile devrim diyebileceğimiz bir şey olacağına inanıyorum. öncelikle milyarlar verdiğimiz o e.kartları işlemciler vs. artık eski önemini kaybedecek gibi ancak google ile işbirliği yaparak google'ın serverlarına malzeme saplayabilir ama bu yine de büyük bir zarara uğramayacakları anlamına gelmez. tabi pat diye de oldu bitti olmayacak zamanla platforma uygun oyunlar geliştirilecek hatalar buglar vs. giderilecek ama bu süreç içerisinde tabi diğer donanım üreticileri de(intel, nvidia vs.) bu platformdan yararlanamayan internet bağlantısı yeterli olmayan veya servisin kullanımına sunulmayan ülkelere malzeme satabilir. youtube game service in yükseleceği gözüküyor. ama bu demek olmuyor ki twitch yayıncılarının sonu gelecek. ancak google, youtube üzerinden oyunların yayınını yapabileceğimizi söylüyor böyle olursa tabii twitch de büyük zarara uğrayacağa benziyor. maksimum 24 mbps internet alabilen bir insanım bu hız ile benim bu sistemi kullanabilmem imkansız gibi olur zira 4k ve 8k dan bahsedilmekte. google'ın boş projeleri gibi olmaz inşallah. sabırsızlıkla bütün dünya da hızla yayılmasını bekleyeceğim.
  3. 3
    download ve upload'ın uçtuğu, stabil internet sunulabilen ülkeler için oyun düzenini değiştirebilecek bir yatırım. böyle diyorum çünkü bu işe el atanın google olmasından kaynaklı. yoksa benzerleri zaten şuan piyasada mevcut.
  4. 4
    kaliteli internet yalnızca 1. dünya'nın ayrıcalığı olarak kaldığı sürece dünya'nın nüfus olarak yarısından fazlasını daha en baştan kapının dışında bırakacak teknolojidir. veya belki de büyük miktarda veriyi çok daha etkili ve ucuz iletmek için yeni bir teknoloji geliştirmiş de olabilirler.