kayıt

darksiders 3

  1. 1
    darksiders serisinin 3. oyunu.

    az önce bitirdim. bir inceleme yapayım.

    öncelikle oyunu korsan oynadım. steam fiyatı kesinlikle etmez. bence meh denecek bir oyun. eksiği çok. içerdiği evren bu kadar sevilmiş olmasa çok daha fazla gömülürdü ya da kimsenin oyundan haberi bile olmazdı.

    hikaye fena değil ama anlatımı bence zayıf. fury'nin seven deadly sins'i avlamasıyla geçiyor. her yeni günahla karşılaştığında onlarla baş edebilmek için bir karakter gelişimi geçiriyor. ama bu kısımlar sadece boss fightlar öncesi ve oyun içinde neredeyse hiç diyalog yok. oyunun sonundaki karakter ile başındaki karakter çok farklı ama bunu daha fazla görmek isterdim.

    mekanikler fena değil ama büyük eksiklikler var. souls serisine benzediğine dair çok eleştiri mevcut. ben souls serisi oynamadım ve bilmem ama bu oyundaki sistem zayıf. öncelikle checkpointler arası çok uzak. moblar çok vuruyor ve kamera kötü. kendi hatanızdan ve oyunun hatasından çok sık ölüyorsunuz. üstüne bir de 15 dakika tekrar oynuyorsunuz. bir noktadan sonra bayıyor baya. mob kes, karambole öl, mob kes kendin öl, mobları kes, boss seni öldürsün. eeh ne anladım bu işten. bosstan önce save yok mesela çoğu yerde. ölürsen allaha emanet baştan oyna dur. allahtan boss fightlar görece adil. tek bir düşman olunca etrafınıza hakimiyetiniz artıyor. saldırılardan kaçınmak daha kola yoluyor. bu durum moblarla dövüşlerde çok zor.

    bazen bir dövüş oluyor, etrafta 8 kişi var. 4'ü arkamda. kamera da bir yere kitleniyor sağ olsun, tam bir kör dövüşü. çoğunlukla ölüyorsunuz zaten. dodge mekaniği güzel ama yapamazsanız cezası büyük. 2 vuruş yersin. 3-4 vuruş yemek zaten ölmek demek. kamera yüzünden ölüp de tekrar 10 dakika harcamak yorucu. bu bahsettiğim zorluk üst seviye değil. baya balanced'da oynadım bir de. daha zorlar akıl karı değil, zira adil değil. adil ve zor olsun derseniz god of war'ın son oyununa alalım sizi.

    grafikler güzel. çizgi roman havasını korumuşlar. kullanılan renk paletini de beğendim. çok çeşitli canavarlar da var, tasarıma vakit ayırmışlar. mekan tasarımları da iyi. harita olmaması büyük eksiklik.

    rpg ögelerinin çoğu kaldırılmış. basit olması bence iyi. açıkçası war'ın özel bir kılıcının olması benim çok hoşuma gitmişti ve death'in çorap değiştirir gibi scythe değiştirmesini garipsemiştim. oyuna çeşitlilik kattığı doğru tabi ama bunu silaha takılan tılsım vs ile de yapabilirlerdi. neyse 3. oyun ilk oyuna bu açıdan daha yakın. silaha takılan tılsım var. bir de seviye atlayınca can,hasar ve büyü hasarı seçeneklerinden birini artırabiliyorsunuz. çeşitliliği büyük oranda azaltıyor.

    diğer silahlar da var ama böyle bariz etkisini hissettiğim silahlar olmadı hiç. mesela force moddaki silahın ağırlığını hissedemedim. o kadar yavaş vurunca öküz gibi hasar bekliyor insan ama yok. full kamçı ile gittim ben de. arada alevli modu kullandım. az vuruyor ama en azından seri.

    hollow güçleri fena olmamış ama mıknatısla topa dönüşmek gördüğüm en zorlama güç olabilir ki infamous second son oynamış ve videoya dönüşme gücü görmüş biri olarak söylüyorum bunu.

    execution yok, çok çok büyük eksiklik. 2. oyunda execution şansı artıran build yapmıştım ben, o sayede crucible bitirmiştim.fury'nin zinciri var, acayip hareketler koyabilirlerdi. adamı dikine 2'ye bölme, zinciri kullanarak kendi silahını adama saplama, bir yeri sarıp uzuv koparma gibi bir çok seçenekleri vardı. düşündüklerimden kat kat iyilerini yapabilirlerdi. çok yanlış tercih. eksikliği bariz hissediliyor.

    fps dropları yaşadım ama bilgisayar kaynaklı olabilir. ekran kartım evga 1070 sc ama işlemci i5 2500k. 8. yılında kendisi. droplar darboğaz kaynaklı olabilir.

    özetle, soulsa benzemeye çalışırken bazı şeyleri eline yüzüne bulaştırmış bir oyun var elimizde. mantık olarak 1. veya 2. oyunun aynısını koysalar bile çok laf işiteceğini sanmıyordum, niye böyle zorladılar bilmem. tavsiyem, indirimde alın, easy'de veya balanced'da oynayın, hikayeyi görün, sonraki oyunu bekleyin.
  2. 2
    şu sıralar indirimde olan oyun,steam yüzde 75lik indirim yapmış ve 67,25 tlye alabilirsiniz..

    değer mi bilemedim.
    • (bkz: değmez)

      20-30 lira bandında olsa alınabilir ama, 70 liraya değecek kalitede değil gibi geldi bana denediğimde. dümdüz, lineer hack'n slash.