kayıt

15 mart 2019 yeni zelanda saldırısı

  1. 14
    sadece islam alemine değil, bütün insanlığa baş sağlığı diliyorum. orada yaşamını yitirenler öncelikle müslümanlar değil, masum insanlardır. katledilen insanlıktır.
    gayrı müslümler, müslümanları öldürmemiştir. bu saldırı, faşizmin masum insanlara saldırısıdır. aynı, son 5 yıldır ülkemizin de içinde bulunduğu ortadoğu'dan, fransa'ya kadar yayılan terörün müslüman terörün, müslümanlar tarafından yapılmadığı gibi.
    üzerlerine, islam, hrtistiyan, yahudi sosu döken bu terör, emperyalizmin hizmetindeki faşist terördür.

    kan kanla yıkanmaz, kan suyla yıkanır. eminim bugün gayrı müslüm vatandaşlarımız da herkes kadar üzgünler. bu saldırıların bir daha gerçekleşmemesinin tek yolu sol duyulu olmaktır. gerisi emperyalistlerin gazına gelip bağcı dövmektir.
  2. 13
    Vicdanım sızlıyor. İnsanlık ne kadar kötü olmuş, kötüymüş. Babasının elinden tutup cumaya giden o küçük çocuğun suçu neydi? Can almayı nasıl bu kadar normal gibi yapabilir bir insan. Detaylardan anlaşılan planlı da birilerine hizmet de edecek. Kim ne kadar kalacak ki şu dünyada can almayı kendine hak görek kadar, güç için dünyayı karartma da behis görmeyecek kadar vicdansız..
  3. 12
    Ya işin tuhafı kınama girdilerine birisi hatta birileri eksi vermiş. Ulan insan ölmüş insan. Hiç bir şeyden sorumlu olmayan birileri çok afedersiniz sinek öldürür gibi öldürüldüler.
  4. 11
    beni yaşamı ve insanları sevmekten bir adım daha uzaklaştıran olaydır. artık medeniyet denilen kuruluş çöptür ve iyileştirilemezdir. kıyamet bu işi kökünden çözecektir. bekliyoruz. dört gözle hem de...
  5. 10
    adam elini kolunu sallayarak pat pat pat herkese mermi yağdırıyor ne bir polis ne bir güvenlik kuvveti olay yerine geliyor. 16 dakikalık yayına göre 06:37 de giriyor 08:47 de çıkıyor. 2 dakika içeride kalıyor. 10:33'de tekrar girip, dışarı da 12:00'da son kişiyi vuruyor. saldırı dışında cami etrafında bulunma süresi de toplam da 2 küsür dakika. Toplam da 6 küsür dakikalık bir saldırı ve gelen giden kimse yok ortada. yemin ederim müthiş bir devlet güvenliği varmış.
  6. 9
    bunu yapan eski bir asker ve büyük ihtimalle PTSD (bkz: Post-traumatic stress disorder / Travma sonrası stres bozukluğu) hastası. Bu durum akıl hastalığı olarak açıklanıyor ama konu tam olarak böyle değil. Travma esnasındaki stres yüzünden hasta, çok ciddi psikolojik darbeye maruz kalıyor ve bunun sonucunda intikam ve şiddet duyguları ön plana çıkıyor. Bu o kadar kötü bir durum ki, çatışmaya bile girmemiş, sadece çatışma korkusu yaşamış kişilerde bile görülebiliyor. Burada bunu yapan kişi de muhtemelen bu motivasyonda ve aslında hasta bir insan. İnsanın aklını kaybettiğinde neler yapabileceğini, inanın normal insanlar bile anlayamaz. Savaşların ve kıyımların bittiği bir dünya olmalı artık. Bilinç düzeyimizi geliştirmeliyiz.
    • Dostum eksiği ben verdim. Adamın bu işi organize ve üzerine koya koya planlandırdığına dair veriler mevcut. Bu kişiyi bu kadar basit açıklamayamayız bence.
    • dogrudur, kesinlikle katılıyorum. erken bir veri oldu önceki olaylardan sonra. sanırım videolardaki görüntülerden sonra yanlışa düştüm. teşekkür ederim.
  7. 8
    bir tek benim mi ilgimi çekmediğini merak ettiğim saldırıdır. elbette vardır ancak yazmadıkları için haberdar olamayıp kendimi yalnız ve kötü hissediyorum. tabii en çok yalnız hissettmek beni üzüyor. çoğunluğun belirlediği bir "kötü"ye dahil olmak değil. yanlış anlaşılmasın, bu saldırıyı desteklemiyorum da, normal de bulmuyorum. aslında yanlış anlaşılmak da umursayacağım bir şey değil. sonuçta yanlış bir zihinden neden ben sorumlu olayım, değil mi? bir de gülünç buluyorum insanlık adına verilen savaşımı. herkes birden öfkeli birer küfürbaza dönüşüyor falan. anlamak istediğim tek şey neden sıradan bir an gibi gelip geçmiyor. yani, sadece bu olay için değil tabii, herhangi bir ölüm mesela, neden bir kitabın yere düşmesinden farksız oluyor? sanki tüm insanlar bunun olmasını bekliyormuş gibi. neyse, ne ilk ne de son, elbet bir başkası olacaktır, her zaman olmuştur. yapmam gereken sadece beklemek. bilmiyorum. bilmemek en iyisi.
  8. 7
    Counter Strike oynar gibi vurmuş insanları, hiç tereddüt etmemiş, hiç eli titrememiş bu nasıl bir şey yahu, bu nasıl bir hunharlık,

    www.haberturk.com/...
  9. 6
    terörist orospu çocuğu ancak silahsız masumlara saldırır. bu olaya sadece saldırı demek yetersizdir terör saldırısıdır.
  10. 5
    Korkunç.

    Hedeftekilerin Dini, milleti ne olursa olsun resmen canilik. Ölen insanlara bile ateş etmeye devam ediyor ruh hastası.
    Bunu yapan insan olamaz.
  11. 4
    Esefle kınıyoruz. Masum sivil halk a saldırmak uluslararsı hiç bir hukuta yer almaz
  12. 3
    bu olaydan tiksinmeyen kişinin insan olduğuna inanmak çok zor. dininiz, inancınız ne olursa olsun birilerinin ölmesi, acı çekmesi sizi mutlu ediyorsa hastasınız demektir. çok üzüldüm umarım hak ettiği cezanın kat ve katını alır.
  13. 2
    Alçakça bir saldırı.
  14. 1
    Eski bir asker olduğu düşünülen bir kişinin facebook üzerinden canlı yayın açıp camii'ye saldırması olayı