kayıt

iklim değişikliği

  1. 1
    son yıllarda kendini iyiden iyiye hissettiren değişimdir. bana göre iklim değişikliğindeki önemli dinamiklerden bir tanesi de menopoza giren kadınlardır. niye diye sormayın olum işte utanıyoz..
    • 2
      Bugün Avrupa'da sıcaklıkların iki gün normalin üstünde seyir etmesiyle kodumun aktivistleri sahneye çıkıp, pr kasıp rekalm yapmaya başladı. O birde 10 küsür yaşında greta var. Eline veriyorlar metini sağ da okuyup, duruyor.

      Çin on günde bir termik santral açıyor. Laf etmiyorlar. Hindular, ganj nehrinde ceset yıkayıp, bokunu ganja akıtıp, okyanuslara çöp döküyor ama hiç ağzını açan yok sonra batı da ise pet şişe, naylon torba yasaklatıyolar.

      İki yüzlü ibneler.

      İklim stabil bir şey mi ? Bundan 2000 sene önce ile 10.000 yıl önce arasında fark yok mu? Götün tutuştu tabi öleceğim diye. Buzul çağındaki dinozorların ne günahı vardı amk. Gebereksiniz hepiniz romantik ibneler. Dünya da insanlar olmadan devam edecek yoluna.

      Edit: burada varsınız biliyorum.
    • 3
      iklim değişikliklerinin artması sebebiyle pandemilerin daha fazla görüleceği kesindir. böylelikle bir kıtlığın da olması kaçınılmazdır. bitkilerin de bu durumdan etkileneceği ve insanlara zarar vereceği büyük ihtimaldir. yaşam ve tarım alanları azalacaktır. mantara benzer hastalıklara karşı dirençli ve daha az ilaç gerektiren gdo'lu gıdaların geliştirilmesi gerekmektedir. güneş paneli gibi yenilenebilir enerjilerin nükleer enerjiden kat kat daha fazla atık bıraktığından güneş paneli gibilerini dikmektense veya ormanları kesip tarım alanı açmaktansa gdo'lu gıdaların üretimini arttırmak çok daha mantıklı olacaktır.
      gdo'lu gıdalar zararlı değildir, toplumun yeterli gıdayı elde edebilmesi ve sağlıklı bir şekilde beslenebilmesi için gerekli olan bir şeydir.
    • 4
      Var olmayan şey. Lisede okuttular bize. Hava durumu değişir iklim değişmez diye. Değişmiş ama yavaş yavaş. Hızlı değişirse de bize ne amk. Dünya yıkılsın sikimizde değil. Keşke Trump reis gelseydin
    • 5
      çağımızın en büyük sorunu. önünü alamazsak gelecek bizim için sıkıntılı olacak.
    • 6
      www.bbc.com/...

      twitter.com/...

      günden güne tehlikeli hale gelmeye başlıyor. ipcc raporu paylaşılmış.