kayıt

intihar saplantısı

  1. 3
    Bir insan neden mi intihar etmeyi düşünür...

    Kişinin intiharının arkasında mutlaka psikopatolojik bir neden olduğu belirlenmiştir.
    Tabii alkol kullanımı da bu olasılığı arttırır.

    Her neyse saplantı, obsesyon kişinin aklını kurcalayan uzaklaşılamayan düşüncelerdir. Kişinin sürekli intihar üzerine düşünmesi yardıma ihtiyacı olduğu anlamına gelir. Kişi buna ilişkin planlar yapmaya başlamışsa acil yardım planı uygulanır, hastaneye yatırılması söz konusu olabilir.
  2. 2
    Bir insan neden intihar eder ki? Bunu uzun yıllar boyunca düşündüm fakat kayda değer bir cevap veremedim kendime. Çünkü herhangi bir şey intihar nedeni olabilir,sınırsız olasılık var. Arkada bırakılan intihar mektupları her zaman saçma gelmiştir bana,intihar eden kişi siktiri çekmiştir her şeye neden geride bir kaç dizelik bir şey bıraksın ki? Bir intihara tanık olmak,intihara olan saplantıyı beynine mıh gibi çakar,bak bunu biliyorum işte.

    "Sizlere ayak uyduramadığım için üzgün olduğumu bilmenizi isterim. Nefes almayı beceremiyorum."

    sıradan cümleler,belki de hiçbir şey ifade etmeyen kurallı cümleler dizisi. Sanırım bu yüzden intihar etmişti;anlaşılmamak..
  3. 1
    şahsımda da vardır. cioran'a sardım bu aralar, söylediklerinden adeta büyüleniyorum ama yazdığı onca şeyden sonra 84 yaşında, bir dakika önce ne dediğini hatırlamayan bir bunak olarak öldüğü geliyor aklıma. büyük hayal kırıklığı yaşıyorum. kendini öldürmeliydin şerefsiz cioran. alçak oğlu alçak.