kayıt

bisiklet kullanımının yaygınlaşmaması

  1. 1
    Bisiklet kullanmak için trafik nedeniyle yolların elverişli olmaması ve insanların bisiklet yerine araba kullanmayı tercih etmesinden kaynaklı durumdur.

  2. 2
    Zaten haddinden fazla gerçekleşen trafik kazalarını en az %30 arttıracağı için şu an yaygınlaşmaması olumlu olur.
  3. 3
    aslında çok yaygın fakat bisikletlilere göre düzenlenmiş bir ulaşım altyapısı yok türkiye'de, bisiklet yollarını sadece parklara yapmak olarak biliyor bizimkiler, trafikte çok zorlanıyor bisiklet sürücüleri. Hal böyle olunca bisikletlileri göremiyoruz, yoksa varlar, oradalar, aramızdalar, selam olsun onlara
  4. 4
    cografi kosullar da goz onunde bulundurulur. bursa icin konusmak gerekirse inegol'de, yenisehir'de yollar musait ve insanlar toplu tasIma gibi bile kullanIyor bisikletleri. ama sehir icerisinde motor dahi kullanmak zor.
  5. 5
    Üsteki yazarımızın dediği gibi coğrafi koşullarda etkili. Yalova gibi dümdüz şehirlerde zaten yaygın. A
  6. 6
    Bisikletten düşme korkusu.
  7. 7
    İnsan hayatının 3 kuruş etmediği ülkede kendi hayatına değer veren vatandaşlardan ötürüdür. Öbür tarafta sorulucaklardan mi korkuyonuz la kafirler?
  8. 8
    günlük 20-30 km'lik sürüşler yapıyorum. haftasonları artıyor tabiki. bisiklet sürmeye başladığımdan beri daha zinde hissediyorum kendimi. bir spor salonuna gidip kapalı alanda boş boş spor yapmaktansa bisiklet sürerek yeni yerler görmek daha faydalı olabilir.. iyi de kötü de olsa bir bisikletiniz olsun çıkın çıkın dolaşın :D
  9. 9
    Yaşlanmak bu konuda doğrudan etkili. Günlük yaşamda insanlar yaş ilerledikçe daha durağan, sabit bir hale geliyor maalesef.

    Ülkemizde sporu bir rutin olarak tutma yaşı 25-30'u geçmez, tembeliz açık. Aktif sporcular bile 35'i zor deviriyor.
  10. 10
    doğru olabilir ama akaryakıt fiyatlarındandır o.
  11. 11
    Yaşadığım şehirler içerisinde bu tespiti bozan Çanakkale vardı ki çok da tertipli düzenli şekilde hayatın her alanında kullanılıyordu.