kayıt

maymun idamı

  1. 1
    osmanlı'da keskin gözleri ve zekası nedeniyle maymunlar birer gözcü olarak donanmalarda kullanılmaktaydı.
    gemilerdeki gözetleme kulesinde bulunan eğitimli maymunlar uzaktan bir düşman gemisi gördükleri an çığlıklar atmaya başlar, tehlikeyi karşı uyarı verirdi.

    ii. bayezit döneminde gelişme gösteren denizcilik ile birlikte asker maymunlar da donanmaya katılmış oldu. kanuni döneminde ise kuzey afrika'dan getirilen maymunlar, tersane önlerinde ve galata'da satılmaya başladı. sonrasında zengin kesimin evcil hayvanı haline geldi.

    maymunların giderek çoğalması, sokaklarda dolaşmaya başlaması daha önce imam olan, iii. murat'ın tahta geçmesinden sonra rumeli kazaskerliği görevine getirilen, imam abdülkerim efendi başta olmak üzere bazı kesimleri rahatsız etti.
    maymuların cinsel amaçla kullanıldığı yönünde bir söylentinin yürümesi ile imam önderliğinde ayaklananlar, maymunların satıldığı yerleri bastı. sonunda olay abdülkerim efendi'nin emri ile maymunların idam edilmesine kadar vardı.

    yaşanan bu olayla birlikte imam abülkerim efendi'nin lakabı da 'maymunkeş' olarak kaldı.
  2. 2
    evrim karşıtlarındaki maymun husumetini gayet iyi anlatan bir olay.

    bakın abd'de muzun kilosu 39 cent. tece'de 10 lira. maymuna dair her şey kan dökme sebebi olmuş geri dönülmez biçimde. bu kavga neriye kadar arkadaşlar ?
  3. 3
    Maymun aslında mymom dan gelebilir. Bizim analarımız aslında maymun olabilir. Dış mihraklar, fetö, pkk, daeş, cehape, faiz lobisi bize yalan tarih anlatıyor
  4. 4
    hiddetle karşı çıktığım eylem. bu maymunlar (maymuşlar) ne etti size?
    • bu durumda maymuşlar cehennemi mi oluyor ^^
    • bir maymuş'a her yer cehennem.