kayıt

polis olmanın mantıklı açıklaması

  1. 1
    olduğundan emin olmadığım açıklamadır.
  2. 2
    eğer her iş kolunun mantıklı bir açıklaması varsa bu da vardır. olduğundan eminim.
  3. 3
    Her mesleği yapmanın birden fazla nedeni olabilir. Kişinin koruma güdüsü doyurması ya da güç arzusunu toplumca kabul edilebilir hale getirme niyeti olabilir. Belki başka iş kolu bulamadığındandır belki baba mesleğidir, ilk modelinden kapmıştır.

    Korumadan yok etmeye geniş bir yelpazeye sahip nedenler grubu ile açıklanabilir. Allahım psikanalitik ne güzel bir şey.
  4. 4
    (bkz: Arka sokaklar)
  5. 5
    (bkz: Balta )
    (bkz: Sap )
  6. 6
    bunun mantikli bir aciklamasi yok.

    o'na mantikli gelen sana mantikli gelmeyebilir. yani mantik olayi kisiden kisiye degiskenlik gosterebilir. asil soru "neden?"

    kendimden ornek vererek gideyim;

    - babasini kucuk yasta kaybeden bir arkadasim var. babasi polisti, oldurulmus. kucuklugunden beri hep "polis olacagim" dermis. 2016'da ozel harekat polisi olarak goreve basladi. o'nun polis olma tercihi babasinin izinden gitmek olabilir. bu o'na mantikli gelir, sana gelmeyebilir.

    - devlet memuru kafasiyla ilerlersin. parasi guzel, imkanlari iyi dersin ama mesele can'dir fakat bu kafayla polislik meslegini secen can'a degil parasina bakar, gecimimi en iyi boyle idame ederim der polis olur. bu o'na mantikli gelir, sana yine mantiksiz gelebilir.

    - askeri uniforma giymeyi sever, belinde silah olmasini diger insanlardan farklilik olarak gorur. polis olmak ister polis olur. sirf bu yuzden o'na mantikli gelen sey ne yazikki sana yine mantikli gelmeyebilir.

    her seyde mantik aramanin bir manasi yok.