kayıt

erkeklerin ev işi yapmaması

  1. 1
    her işi kadınlardan daha iyi yaptığını söyleyen beylerin konu ev işi yapmaya geldi mi hiç oralı bile olmamasıdır. öyleyse ev işlerini de erkekler yapmalı.
    • ablacığım sen aslında iyi bir insansın :D cidden bak ! :)
    • Dünyanın en boş girdisi
    • evet :) haklısın :)
  2. 2
    ben yapıyorum,evi dahi temizliyorum,bulaşıkları yıkıyorum,çamaşırları asıyorum.
  3. 3
    genele yaymamakta fayda var. bu biraz sorumluluk biraz da gonul isi.

    sorumlulugunu bilen zaten yapmasi gerekeni yapar. ailesiyle beraberse en azindan kendi odasini temizler. ev arkadasiylaysa is paylasimi yapar, yapmak zorundadir. universite dahil kendi evimde olali 9 yil oldu. her isimi severek yapiyorum. yemekleri severek yapiyorum, temizlige olabildigince onem veriyorum. ne kadar temiz olursan baskasina degil kendi faydana.

    evde kedi besleyenlerdenim. tuy sorunumuz maalesef cok. en az iki gunde bir supurup siliyorum evi ki gelenler kildan tuyden rahatsiz olmasin.
  4. 4
    Kimse kusura bakmasın ama bana güzel yemekler yapmayan, evimi pırıl pırıl temizlemeyen kadın avcunu yalar, imkanı yok öyle birine vermem.
  5. 5
    Hödüklükten kaynaklanır. Güzel bi ailede yetişen her erkek tamamen yapmasa da en azından yardım etmeyi bilir, sorumluluk sahibidir. Bu benim görevim değil diyenlerin ağzına fırın küreğiyle yapıştırmak gerekir.
  6. 6
    Olum benim tanıdığım bütün erkekler yapıyor hangi erkekler bu iş yapmayan
  7. 7
    ben baya yapıyorum. fakat birilerinin bana bunu sürekli hatırlatması lazım. mesela "nevro, git çöpü at." "nevro bulaşıklarda bana yardım et". olay bu. çünkü iki tane ablam + annem olduğu için, evde benlik bir ev işi olmuyordu, kendileri hallediyorlardı. şimdi öğrenci evinde olduğumuz için yine yapmıyoruz ev işlerini çoğunlukla da, ben lafı nereye bağlayacaktım unuttum aq. öğrenciyken de iş yapmıyoruz ki biz, işimiz gücümüz yan gelip yatmak. unuttum vereceğim örneği.
  8. 8
    O durum, eğitimli aileler için, biraz eskide kaldı be. Avrupa'da falan zaten tarih oldu, ingiliz soyluları ile texas'ın kovboyları çekimserliklerini biraz koruyorlar, ama Onlar için de gelenek ve kemikleşmiş toplumsal roller her şey demek zaten.

    Bu konuda anca eğitimden yoksun, orta-alt ve alt gelir sınıfına ait insanlara laf edilebilir ki, orada da çoğu zaman kadın ev işlerinin tamamını yüklenirken, erkek de parasal işlerin tamamını üstleniyor.
  9. 9
    Aslında hepsi yapıyor ama sorarlarsa “yapmıyorum.” Diyorlar.
  10. 10
    Reşit olana kadar ev hanımlığı yaptığımı bilmeyen yazar beyanı.
  11. 11
    Daha çok yetiştirilme tarzıyla alakalı olan durum.

    Küçüklükten itibaren 'sen erkeksin' düşüncesiyle büyütülen bir erkeğe haliyle ev işi yapmak abes görünecektir.
    İşte bunlar hep toplumsal cinsiyet.
  12. 12
    kısmen doğru olmayan önerme. ben dahil etrafımda kaç tane erkek arkadaş varsa hepsi bir şekilde yapıyor, en son yerleri markladığımı, tuvaleti domestosladığımı biliyorum. musluklardaki su lekeleri için de cillit bang köpük. mis.

    elbette yaşadığın evse olması muhtemel eylemlerdir.
  13. 13
    haktır. rabbim erkek olarak yaratmış, biz bu işlerden muafız. elimi bile sürmem wallahi.
  14. 14
    Üniversiteden arkadaşlarım efsane ev işi yaparlardı, öğrenci evi demeye çekinirdiniz, yemekleri öyle muazzam olurdu, bizim ev 3 kızdan oluşsa da rahat olduğumuzdan onlar kadar önemsemiyorduk. Ha keza eşim de çok güzel ev işi yapar. Hatta temizlik gününde iki kişi yapıyoruz bölüşüp, süpürge tutmak bende, vileda onda, yemek yapmayı canımızın istediğine göre ayarlıyoruz, banyo ve tuvalet temizliği de sıraya göre oluyor, çamaşırı en son sepeti kim doldurduysa o yıkıyor ve asıyor. Bazen taş kağıt makas yapıyoruz. O yüzden bu bakış açısı epey saçma geliyor. Erkekler bal gibi de ev işi yapıyor, anneleri tarafından birer prems olarak yetiştirilmedilerse.
  15. 15
    O eskindenmiş. Şimdi hem kadın hem erkek çalışınca, işleri bölüşmek şart oldu, sanırım.
  16. 16
    Öyle bir şey yok. Ev işi yapmayan erkek ılıktır net
  17. 17
    Çok saçma,erkekler neden ev işi yapamasın ki?

    Elimiz tutuyorsa ev işi yapmamak demek,onu yetiştiren ebeveynlerin,o erkek kişisini çok fazla şımartması,her istediğini önüne getirmeleri,her isteğine evet demesi,sorumluluk vermemesi,erkek evin direğidir(?) mantığı ile yetiştirip,erkek hegemonyası mantığıyla büyütmelerinden kaynaklanmaktadır,kısaca sıkıntılı bir birey.

    Kadın veya erkeğin her işi yapamıyor olmasını anlarım ama tabii konu erkek.Madem eşitiz kadının yapmayı sevmediği işler gibi erkeklerinde yapmayı sevmediği işler olması normal fakat bu demek değildir ki yaşadığın ortamı,kendi kirlettiğin,kullandığın yeri bir başkası temizlemek zorunda.Bazı erkekler için evlilik,tek başına kendi kendine yetemeyecek,hayatını idare ettiremeyecek olmak adına bir çözüm yolu olabiliyor maalesef.
  18. 18
    kendi kendine yetemeyen erkeklerdir onlar. lütfen bir genelleme yapmayalım.
  19. 19
    Kendi kendine yetemeyen erkek haraketidir. Tek yaşadıği zaman çok zorlanacaktır.