kayıt

üniversite okuyan devlet memuru

  1. 1
    Aldığı maaşına sınıf arkadaşlarının paydaş olduğu sosyal devletin sunduğu eğitim hakkından faydalanan vatandaş.

    Peki bu adamlar mesai saatlerinde nasıl derslere katılabiliyor ? İşini icra etmesi gereken zaman dilimlerinde nasıl okula gelebiliyor ?
    Bizim sınıfta var böyle bir kaç numune, mühendislik tamamlama öğrencileri kendileri. Maşallah, devamsızlıkları benden az, her ders sınıfın en güzel köşesini süslüyor bey dayılarımız. Aynı sınavda kopya çeken bir 1.sınıf öğrencisinin kağıdı alınırken bu bey dayılarımıza kopya çekmeleri için müsaade ediliyor(önlü arkalı oturdukları sınavda konuşarak kopya çekiyor, öğrenciler ve gözetmen dahil bunları duyuyor ama gözetmen üç maymunu oynuyor.) Hocalar, öğrencilere vermedikleri ekstra puanları verip dersleri geçmesine yardımcı oluyor.
    Bu nasıl bozuk sistem, bu nasıl aymazlık.
  2. 2
    Ben.

    Vardiyalı çalışma sistemiyle çalıştığım için aylık doldurmam gereken 176 saati fazlasıyla ek mesai ile kapatıyorum. Bazen 32 saat bazen 64 saat. Tüm derslere devam etmeye çalışıyorum, kopya çekmiyorum, hocalardan ayrıcalık beklemiyorum. Zaten öyle bi şey de yok. Gündüz derse gidip akşam nöbete gidiyorum, nöbet çıkışı yine derse gidiyorum. 32 saat uyumadigim zamanlar oluyor.

    Benimle birlikte okuyan 4 arkadaşım var. Biri mühendislik, 2si fizyoterapi, biri de benimle aynı bölüm. Hepsi aynı koşullarda çalışıp okula gidiyor.

    Genellemeler yanlış olur. Istisnalar her zaman olur. Eğitim benim hakkım diye bunu kötüye kullanmak da yanlış olur ama insanları nasıl çalıştığını bilmeden yargıya varmak yanılgıya sebebiyet verir. Hafta sonu çalışıyor olabilir, ek mesaiye gidiyor olabilir. Her şey olabilir.