kayıt

EKMELEDDİN İHsanoğlu

  1. 1
    ağustos ayındaki cumhurbaşkanlığı seçimi için chp ve mhp'nin "çatı adayı" olmuş kişidir.
  2. 2
    chp ve mhpnin cumhurbaşkanlığı için açıkladığı çatı adayı.

    öncelikle sorum olacak; Türkiye cumhuriyetinin cumhurbaşkanlığının adaylığına neden kahire doğumlu biri aday gösterilir?

    bana göre chp ve mhp resmen akp'ye; alın cumhurbaşkanlığı sizin olsun demiştir. aslında muhalefet biraz zeki olup akıllı işler yapsaydı şimdi onlara muhalefet değil iktidar derdik.

    temennim vatanını seven koruyan o göreve yakışan biri göreve gelir.
  3. 3
    bu ülkedeki muhalefetten hiçbir şey olmayacağının göstergesi olan "mr roof". kariyeri ve eğitimi düzgün olabilir; fakat ne kadar kucaklayıcı olur, ne kadar milleti temsil eder ciddi şüphelerim var. birincisi, ülkenin dünyadaki imajını daha da doğuya sürükleyecek bir hamle olmuştur mısır'da doğan biri ve islam işbirliği teşkilatı genel sekreteri olması sebebiyle. ikincisi, halk oyuyla seçilecek bir cumhurbaşkanı olduğu için türkiye'nin büyük bölümü tarafından adı yeni duyulmuş bir aday ne kadar mantıklıdır, bu da bir başka nokta...

    çok da önyargılı olmak da istemiyorum aslında. bu aday laik ve sosyal bir hukuk devletinin cumhurbaşkanı olabilir mi olamaz mı, bunun kendisinin açıklamaları ve yaklaşımları daha da netleştirecektir. fakat dediğim gibi ciddi şüphelerim var. özellikle chp tabanının bu adaya sıcak bakması zor görünüyor. zaten bu seçimde de muhalefet bu işi beceremezse genel başkanların istifalarını vermeleri ve "biz bu işi yapamıyoruz, görevi yapabilecek olanlara bırakıyoruz." demeleri gerekir. zira cumhurbaşkanlığını rte'ye bırakırlarsa artık ülke dibe doğru geri dönüşü olmayan bir yola girmiş olacak.
  4. 4
    chp tabanına soğuk duş etkisi yaratmakla kalmamış bizlere ekmelleddin adını öğreten 71 yaşındaki 12. cumhurbaşkanı adayıdır.
  5. 5
    kendisine sosyal demokrat diyen bir partiden cumhurbaşkanlığı adayı için işaret edilen isimdir.

    boşuna demiyoruz bunlardan bir bok olmaz diye. inadına sosyalizm.
  6. 6
    71 yaşında olan çatı aday. seçilse bile muhtemelen 1-2 sene sonra ölür.
  7. 7
    recep tayyip erdoğan kendisinden daha demokrattır.

    yanlış aday.
  8. 8
    recep tayyip erdoğan'ın kutlamalara erkenden başlamasına sebebiyet verecek olan isimdir.

    çalsın davullar..
  9. 9
    chp'yi ikiye bölmüş olan "çatı aday". çatı biraz çatırdatan olmuş oldu ama neyse.
  10. 10
    kimi koyarlarsa koysun chp seçmeninin oy atacağı, mhp seçmeninden oy alabilecek, muhafazakar kesimden de oy çalabilirz tayyip'i bir tek böyle deviriz diye düşünülmüş cumhurbaşkanı adayı. Kürtler önemli tabi.
    Akıllıca bir hamle olabilir zaten kimi koysak alamayacaktı şöyle muhafazakar bir aday koyalım da belki bi ihtimal.
  11. 11
    Ekmeleddin İhsanoğlu kişisel background'u,iç/dış politikadaki fay hatları düşünüldüğünde akıllıca bir sürpriz. Kürtler ve solun uç kesimlerine de eğilebilirse hoca seçimi 2. tura taşıyıp belki bir sürpriz yapabilir.(zor olsa da). İhsanoğlu'nun adaylığına itiraz edenlerin gerçek siyasi argümanı olduğunu düşünmüyorum. Onların itirazı adayın kendilerinkinden farklı olan kültür dünyasına. Ve Adaya tepki gösteren bir kısım "aydın" kendilerini İskandinavya'da yaşıyor zannediyor. Her şeyi dalgaya almaya başlayan belli bür güruh da isime takılmış . tek derdimiz ekmeleddin ihsanoğlu'nun adını telaffuz edememek olsun. kenan evren'in adını ettik de ne oldu dostlar? İlhan Kesici - Altan Öymen gibi isimlerin yerine daha uygun olduğunu düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığı makamı normalde partiler üstüdür- tarafsızdır. Bu açıdan hiç bir partiye mensup olmamasının yanı sıra daha önceden verdiği röportajlardan www.radikal.com.tr/... , www.aksam.com.tr/... da her kesime saygı duyabilecek bir aday olduğunu düşünüyorum. Yanılabilirim ama alternatif olarak başka biri kim olabilir onu bilmiyorum. Sonuçta diğer adayın ne çapta pardon çapsızlıkta biri olduğunu az çok biliyoruz.
  12. 12
    seçim de rte yi zorlayamayacak olan cb. lığı adayıdır.
  13. 13
    seçimler belki kaybedilir ancak çoğu kişide oluşan chp dinsizdir imajını yok edecek adam olabilir kendisi yada ne mhp nede chp doğuda başarılı olur diyenleri de susturabilir adı daha söylenebilir olsa 10 numara aday olur.
  14. 14
    adam hakkında en ufak bir fikir sahibi olmayan zihin fukaralarının türlü türlü bok attığı cumhurbaşkanı adayıdır. ha sanmayın ki ben biliyorum, hayır, hiçbir şey bilmiyorum; ama öğreneceğim.
    yaşadığımız ülkenin büyük bir çoğunluğu CHP'ye dinsiz diye oy vermiyor lan, günah olduğuna inananlar var. dini siyasete alet ediyorlar diye AKP'ye kızıyoruz ama başka yolu yoksa sen de yapmak zorundasın bunu. ve yolu yok, kör müsünüz?
    tatava yapma bas geççi arkadaşlarım, buyrun sıra sizde. hani diyordunuz ya karşısında en fazla oy potansiyeli kimdeyse ona düşünmeden basın. basın işte!
    bunu yaparsanız ve bilen, bu adama güven duyan birileri varsa ya da en azından bir kesim rte'den tiksinmiş olan grup chp'nin dinsiz olmadığına kanaat getirirse ya da getirmese bile chp'ye oy vermenin günah olduğu inancı kırılırsa bir şeyler olur.
    kırın lan zincirlerinizi.
  15. 15
    imgur.com/...
  16. 16
    kendisi hakkında ilk defa yazacağım mübarek cb adayı. öncelik chp ile mhp neden bu kadar aksiyon yapıp bu eklemeddin amcamızı seçmişler anlamıyorum. halbuki islamcı kesmi yanınıza çekmek chp ile artık hiç olmadığı kadar kolay. yani şimdi sanıyor musunuz akp tabanından geçiş olacak? olmayacağını bildiğiniz halde neden bu şakirt ? onun yerine iki tabanın ortaklaşa olarak kabul ettiği bir isim tercih edilebilirdi. önceliği türkçülük olan mhp ile önceliği atatürkçülük olan chp'nin bir araya gelerek önceliği islamcılık olan birini seçmesi sadece kabızlıktır, siyasi kabızlıktır, sıçamama daha doğrusu sıçıp sıvama durumudur. bence zülfü livaneli olabilirdi ekşi'de de bahsi geçmişti bir ara, en kötü serdar ortaç'ı getirseydiniz lan bari adamın en azından bi hayran kitlesi var.

    bu arada ekmedelin ne lan ahuahah allah kurtarsın kardeş. manyak şey seni.
  17. 17
    Osmanlı ile ilgili bir kaç kitabını okusam da.

    Meclisteki tüm partilere olan nefretimden nasibini alan kişi. Yok kardeşim benden meclisteki 550 ceylan derisi seviciye oy falan! 12 senedir iktidarın yaptıkları ortada lakin muhalefetin yapamadıkları da ortada! Bu ülkede oy veren her bir kişinin başımıza atadığı saçma sapan bürokratların cezasını çekmekten yoruldum ben arkadaşım!

    aynı zamanda chp nin siyasetinin iflasıdır.
  18. 18
    bb hitap ederken zorlansın diye seçilen çatı aday. ayıb.

    twitter.com/...
  19. 19
    dyp'nin desteğini çektiği çatı adayı. gerçi çok bir şey fark etmez ama olsun.

    www.ntvmsnbc.com/...
  20. 20
    soner sarıkabadayı'dan sonra ismi en çok karıştırılan kişi. ekmel insanoğlu, ekmeleddin islamoğlu, ekmel ihsanoğlu..
  21. 21
    ekmekleyedin tarzı bir telafuz duydum geçenlerde üzüldüm . Cumhurbaşkanı adayımız.
  22. 22
    kendisini diger muhafazakar tayfasindan ayiran ozellikleri var bu amcanin. mesela adam oncelikli basarili bir akedemisyen, bagira cagira konusmuyor, ciltlerce kitaplari var. fakat secildikten sonra tayyibe baglar mi veya bulent arinc gibi kamera gordugu yerde aglamaya baslar mi bilemeyiz. ama secilsin be degisiklik iyidir.
  23. 23
    cumhurbaşkanlığı seçimlerinde %60 civarında oy beklediğini açıklamıştır.

    www.ntvmsnbc.com/...
  24. 24
    babayı alması muhtemel dededir.
  25. 25
    kişiliğiyle değil, siyasi vizyonuyla beğenilmeyendir.

    yoksa bilim adamıymış falan bunlara kimse bir şey demiyor.