kayıt

okunan kitabı saklamak vs başkasına vermek

  1. 30
    saklamanın kazanacağı versus. ben de saklarım, kitaplarım önemlidir.
  2. 29
    başkasına verdiğim zamanlar çok oldu.

    eskiden "bilginin mülkiyeti olmaz" diye okuduğum kitapları bir yerlere bağışlar veya hediye ederdim. hediye ettiğim insanlar "tabi vitus, bilginin mülkiyeti yok, ama sana yok." moduna girdiler.

    mesela kitabı okuyorum, birine hediye ediyorum, buraya kadar sorun yok. sonra o kitaba ihtiyacım oluyor, içinden almam gereken bir şey olduğunu söylüyorum. aldığım cevaplar genelde şunlar oluyor;
    -tamam, en müsait zamanda göndereceğim (o müsait zaman hiçbir zaman gelmez)
    -kargoya vermeye vaktim olmadı, vaktim olsun göndereceğim (halbuki kargoyu çağırıyorsun, evinden gelip alıyor. kaldı ki karşı ödemeli teklif ettim)
    -yaaa benim kuzen aldı onu, geri getirsin göndereceğim.

    bir sürü şey. kendimi keriz gibi hissediyorum. bu yüzden uzun zamandır saklamayı tercih ediyorum.
  3. 28
    isteyen kişinin cidden alamayacak durumu yoksa veririm.
  4. 27
    araba gibi çok daha pahalı bir şeyi bir başkasına gözüm kapalı verirken, kitabımı vermek konusunda negatif düşünüyorum.

    imkansızın şarkısında, yedek lastik gibi bekleyen adam rolünde kendimi hayal ederken kitabı verdiğim kişi ya etmezse ? mühim mesele.
  5. 26
    kitap eğer odanın bir köşesinde duracaksa elbette başkasına vermek çok daha mantıklı. hem onu mutlu eder hem de katkıda bulunur.
  6. 25
    kesinlikle paylasmam yenisini alip hediye ederim benim icin daha iyi. ileride kocaman bi kutuphane hayalim var bir de kitaplarin uzerinde ise yarar seylerin altini cizdigim icin donup bakiyorum ihtiyacim oldugunda.
  7. 24
    kitabına göre değişir mesela bazı kitapları sadece çevremde zorunluluktan bulundurduğum mallar bilinçlensin diye alıyorum.

    kendi oluşturduğum kitaplığımdan ise kitaplarımı verebileceğim insan sayısı bir elin parmağını geçmez. özel baskılar serisine kendim bile dokunmaya kıyamıyorum.
  8. 23
    kötü bir anısı vardır. yüzüklerin efendisi kitabı var bende. kimseye vermem, bir kere birisine vermiştim. yollarımız ayrılırken ilk onu masaya koydu. ne zaman kitap vermek falan denilse bu gelir aklıma.
  9. 22
    Saklamak tokatlar. Gerçek bir kitap sever asla bebeklerini paylaşmaz.
  10. 21
    Sizin için çok değerli bir kitapsa ve karşınızdaki kişiye çok değer veriyorsanız eğer hem bir anı niyetine hem de okuması için vererek durumu ortadan kaldırabilirsiniz. Tesekkurler.
  11. 20
    saklamak.

    arkamdan kardeşlerim sırasıyla geldiği için onların da okuması adına saklamayı tercih ediyorum. şu sıralar çok okuma fırsatım ve hevesim olmasa da vakti zamanında okurken kitaplarıma çok değer verip özenle okurdum zarar vermeden. herkeste aynı hassasiyeti de görmediğim için pek kıyabileceğimi sanmıyorum.
  12. 19
    Kitaba ve verilecek kişiye göre değişiyor bence. Bazı insana cin ali serisi verilir anca bazısına da daya oblomovu insancıkları okuyup gelsin doya doya tartış.
  13. 18
    etik olanı saklamak olanıdır dediğim durum.

    verdiğimiz kitap ya geri gelmemiştir..veya tam gelmemiştir.

    üzücü.
  14. 17
    Ya veresim gelmiyor benim.. ama aradan uzun süre geçmişse o zaman da herkes okusun diye dağıtasım geliyor. Verdiğim kişi okudukça ben mutlu oluyorum :)(:
  15. 16
    Kitaplarını saklayan bir insanım ben de, ancak okuduğum bir kitabın başkasına yarar sağlayacağını görmüşsem (hani bir boşluk olur da kapatmak için tam ona uygun olan şey elimdeymiş hissi gelince) onun da okuması gerektiğini düşünüyorum. Çok zorlansam da , nadiren...
  16. 15
    Saklamak açık ara farkla alır.

    Ben kitabımı verince böbreğimi vermiş gibi hissediyorum kitap fetişiyim sanırım.
    kütüphane yapıyorum bakıp bakıp mutlu oluyorum Okumasam da alırım öyle dursunlar. Evlatlarım benim
  17. 14
    Saklarım benim malım kıymetli arkadaş.
    (bkz: kitaplar güldür ma çiçektir )
    (bkz: kendine alsınlar )
  18. 13
    İstediğiniz kitap olsun, adres gönderin yeter. Ha kargo parasını vermem o ayrı xd.
  19. 12
    Çoğu zaman kütüphaneden ödünç alıp okuduğum için beni pek ilgilendirmeyen durumdur. Ha bazen bir kitabın kütüphanede bulunan basımından daha iyi çevirisi olan başka bir basıma ulaşmam gerekiyor veya kütüphanede aradığım kitap bulunmuyor, ancak o zaman gidip kitap satın alıyorum. Satın aldığım kitapları da geri vermek kaydıyla isteyen arkadasa veriyorum. Rafta boş boş durup ne yapacaklar, verin birine de okusun? Ülkede okuyan adam zor bulunuyor zaten bir de bunun istifçiliğini yapmanın anlamı yok
  20. 11
    Bir çarşaflı atasözü der ki;
    Aklımda kalacağına rafımda kalsın

    Yahu kitap ödünç verdiğimde eserekli gibi davranmaya başlıyorum. Günlük rutinim falan şaşıyor. Sürekli acaba geri vericek mi, ne zaman verir, arkaya doğru kıvırmasa bari.. hastalıklı hastalıklı düşüncelerle boğuşmak zorunda kalıyorum.
  21. 10
    letgo, sahibinden vs. üzerinden satmak deyip çekilmek istiyorum. bok yesin insanlar bok, hediye hak etmiyorlar.
  22. 9
    Özenle okuduğunuz kitabı ödünç verip geri alamayınca yaşadığınız hüzün sonrası saklamak olarak tercih ediyorum. "Otomatik portakal" nerelerdesin? şimdi kimlerin elindesin? Hangi rafta kaldın ve tozlandın?
  23. 8
    Asla vermem assla! Birine kitap verirsem aklım kalıyor vallahi getirecek mi bir zarar verecek mi diye düşünüyorum sürekli. En son 6 7 ay önce önce verdim sonra tövbe ettim vermeye artık yakınımdakilere okuduğum kitaplardan bahsetmeme kararı aldım. yanımda konuşsalar bile şu kitap iyiymiş diye hıı öyle miymiş diyip geçiyorum bende var demiyorum. Kitabım aklımda duracağına yanımda dursun arkadaş uğraşamam o stresle.
  24. 7
    Okuduğum bir kitabı vermem. Çünkü üzerinde notlar falan olur. Aynı kitaptan alır onu veririm.
  25. 6
    önceleri koşulsuz saklamak der ve kütüphaneme de asla dokundurtmazdım, muhtemelen asla.
    ama yakın tarihli edindiğim bi fikirle, çok çok beğendiğim ve işime yarayacak kısımları dijital ortama taratıp saklayarak kitapları da sahiden ulaşmasının güç olduğuna inandıklarıma veriyor ve ileride kitabı tekrar okumak istersem satın alıyorum.
    kütüphanem çok dağıldı diye üzülürken farklı hayal dünyalarına misafir oluyor gibi hissetmek iyi de geldi vallahi ne yalan söyleyeyim..