kayıt

23 ocak 2019 venezuela olayları

  1. 1
    ABD Başkanı Donald Trump'ın, Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu ülkenin "geçici devlet başkanı" olarak tanıdığını açıklamasıyla birlikte başlayan olaylardır. abd Başkan Yardımcısı Mike Pence'de meşru lider Maduro'ya karşı ayaklanma çağrısı yapmış ayrıca.
    twitter.com/...

    Maduro bu gelişmeler üzerine ABD ile diplomatik ilişkileri kesip Amerikalı diplomatlara Venezuela'yı terk etmeleri için 72 saat süre tanımış.
    twitter.com/...

    darbe is coming...
  2. 2
    Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’nun kendisini "geçici devlet başkanı" ilan etmesiyle gerçekleştirilmeye çalışılan darbe.

    Şu an maduro sarayın önünde konuşarak halkı birlik ve beraberliğe davet ediyor. Abd ile tüm diplomatik ilişkileri kestiklerini açıkladı.

    Bunlar olurken ülkenin diğer bir tarafında yoğun çatışmalar yaşanıyor.
  3. 3
    (bkz: juan guaido'nun kendini geçici devlet başkanı ilan etmesi)
    (bkz: trump'un venezuela devlet başkanı maduro'yu tanımaması)
  4. 4
    maduro'ya çökecekler gibi duruyor.
  5. 5
    iphone'u yoksa durum kötü.
  6. 6
    kolombiyadaki uyuşturucuyu sağlama aldılar, meksikada çatışma ayağına uyuşturucunun fiyatını yukselttiler, şimdi ucuz petrol için, arap petrolune alternatif yaratıp arapları da ıslah etmek için venezuela ya çöküyolar. kapitalizmin allah belasını versin...
  7. 7
    Amerikancı darbe girişimine karşı Ulusal Milisler sokağa inmiş.

    twitter.com/...
  8. 8
    dünya petrol rezervinde, pastada en büyük paya sahip olan ve amerika'ya bu kadar yakın bir ülke'nin başına gelmesi şaşırtıcı olmayan olaylar.

    hugo chavez döneminde parlayan ve altın çağını yaşayan venezüela, chavez'in ölümünden sonra yönetimi onun eski sağ kolu olan Maduro'ya teslim etti. maduro ise ülkeyi simcity oynar gibi yönetmeye kalkınca ekonomik kriz baş gösterdi. durum böyleyken ve halk içinde büyük çatışmalar başlamışken - veya başlatılmışken - hemen yanı başındaki altın yumurtlayan tavuğa tabi ki göz koyacaktı amerika.

    bu olanlar siyasi bir darbeye örnek gösterilebilir. ana sebebi halk içindeki çatışmaların günümüzde ulaştığı maksimum noktadır. halk birlik olup ülkeyi savunmaktansa, başka kuvvetlerle birlik olup kendi düşünce biçimini dayatmaya odaklanmış durumdadır. günümüz türkiye'sinin de bu olaydan çıkartacak çooook dersi olmalı ancak, sağcısıydı solcusuydu derken, samimi mahallelerden soğuk beton sitelere dönen ülkemizde birliğe dair ancak kırıntılardan bahsedilebilir.

    orada petrol bitince yine buralara döner bazı ülkeler. halk da bunu "baştakini savunuyorum", veyahut baştakini protesto ediyorum sanarak iç çatışmaya çevirir. çok uzun sürmez, ömrümüz yeter bunları görmeye. bu ülkeden de chavez'e örnek olmuş çok daha büyük bir lider geçti. bize dünyanın en güzel coğrafyasında sevgiyle birbirine bağladığı halkı da arkasına alarak harabelerden bir ülke ve şu sözleri armağan etti;

    Ey Türk Gençliği!

    Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

    Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

    Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

    arada bir okumakta fayda var. her geçen gün daha da anlam kazanıyor.
  9. 9
    (bkz: venezuela nasıl intihar etti)
  10. 10
    aaa çok ayıp ama, kapitalizm kaka. amerika'nın yaptığını kesinlikle desteklemiy... şaka şaka.

    buna izin veriyorsan, hak ediyorsun. bu sadece venezuella halkı için geçerli değil.

    vur oğlum. sen, aklın ve bilimin öncüsüsün. kendini maduro'ya, aladeen'e, esad'a, uzun boylulara yönettirenlerin; ''yönetilenlerin'' ağzına bir güzel sıç!!!