kayıt

Sözelciliğin düşük zeka göstergesi olduğu düşüncesi

  1. 1
    maalesef hala varolan bir düşünce. Nedeni basit, çünkü sayısalda iş var. Çünkü sözelde iş yok. Bu kadar. Haliyle de anne babalar çocuklarının ne istediğini önemsemeden sayısal oku, fen lisesine git, mühendis, doktor ol vs vs diye diye çocuğun beynini iyice sulandırıyor.

    Sonra doktora, mühendise, avukata, öğretmene, siyasetçiye, esnafa, işçiye herkes sallamaya başlar.
  2. 2
    Ülkemizde biraz doğru sanki. @1 değinmiş de biraz.
    Sayısal mantıkla bütün ilerleyen bir zeka faaliyeti. Ülkemizde hiç sayısal yapamayanlar sözele gidiyor genellikle de iş olmadığından. Yani bu zeka yeteneği hayli düşük olanlar sözelci.
    Doğru denebilir genelleme.
  3. 3
    Bir gerçektir. Ayrıca çoğunlukla sayısal öğrencileri sözelcilerden iyi sözel yapar. Zamanında ygs'de türkçe ve sosyal de lisenin ilk 10'u sayısal öğrencileri idi..
  4. 4
    sayısalcıların işidir. bunu destekleyenler sözelciler de yok değil elbet.
  5. 5
    sayısalcı zeka yoksunlarının uydurmasıdır.
    Şöyle ki; Sözel ve Sayısal'ı düşünelim.
    Sayısalcı adam iki üç tane formül ezberliyor, alanın da vermiş olduğu tercih seçeneğinin çok olmasından dolayı barajın üstünde puan alarak tercih yapıp hatta üstüne üstlük yerleşebiliyor.
    Ancak Sözel öyle mi? Yıl boyunca çalışıyorsun, tarihinden türkçesine, felsefesinden edebiyatına, sosyolojisinden psikolojosine, matematiğinden geometrisine. Tüm bunlar yetmezmiş gibi de verilen soruların en az %85'ini de doğru yapman ve yanlışının olmaması gerekiyor ki, yerleşme ihtimalin olsun.
    Peki şimdi gelelim sonuç bölümüne. Sözelci bu kadar çaba sarf edip, bir yıl boyunca tüm bilgileri belleğine kaydedip bi de üstüne üstlük sınavda da toplam sorunların en az %85'ini yapıyor ancak sayısalcı ezberlediği iki üç tane formül ve basit çözümlerle soruların yarısından azını çözüp yerleşiyor.
    dur bi dakika ya. hakikatten sözelciler kafasızmış.

    dipnot: Sözelciyim, atanamayan tarihçilerdenim.

    edit: zeka ayrı, kafasızlık ayrı şey.
  6. 6
    hem sayısalcı hem sözelci biri olarak; arafta kaldığımı gösteren yargı.
    • tarafını seç.....
    • mühendisim ama tarihçi kalmak istiyorum...
  7. 7
    Sayısal mezunu olarak ayt barajı gecemedim. Çünkü sayisalim yokken sözel düşük zeka dedikleri için secmedim . Herkes en iyi olduğu bölümü seçsin . Ayrıca koskaca İlber Ortaylı'nın okuduğu bölüm sözel bölümdü bence bunu da bir düşünün derim
  8. 8
    sayısalcı adam 2-3 tane formül ezberleyip üzerine sözeldeki tüm soruları bir taraflarını sallaya sallaya çözüyor. kendi arkadaşlarımdan biliyorum.
    zekaya hiçbir şey diyemem ama sözelcilerin gereksiz ağlaması beni tilt etti. herkes bilir ki sayısal daha zordur. bu genele vurulduğunda böyle, ağlamaya gerek yok.
    ayrıca hacettepe otomotiv mühendisliğinde okuyan 2 kişi ile ev arkadaşıyım. ilk yıllarda en büyük zevkimiz toplaşıp sözelcilere sövmekti.