kayıt

eşcinsellik hastalIk akraba evliliği helal

  1. 1
    yeni rektor olan ilahiyatcI prof. dr. nihat hatipoğlu acIklamasI

    kendisi de akrabasIyla evli bildigim kadarIyla. escinsellige ise imtihan olarak bakIyor.
  2. 2
    organlarından herhangi birinin işleyişinde bir bozukluk duyumsanması hastalığın tdk daki tanımı. Doğal olan karşı cinse ilgi duymaktır. Eşcinsellik genetikten gelebiliyor. Dolayısıyla organların olması gerektiği gibi çalışmama durumu var. Tdk nın tanımına göre eşcinsellik hastalık oluyor. Ha isteyen öyle yaşamı tercih eder kimse karışamaz. Yalnız eşcinselliğe hastalık değil demek, ama birine hastalık dememekle eş değer. Genetiklerin çoğunlukta olduğu gibi çalışmama durumu var. Toplumun %80 i eşcinsel olsaydı bu kez hasta olan bizler olacaktık. Olaya objektif bakabilmek lazım biraz. Alt ve üst soy ve birinci derecede yansoy haricinde de akraba evliliğinde sakınca olmamalı zaten
    • Eşcinsellikte genetiğin rolü bulunmasına karşın salt genetikle açıklanabilecek kadar açık olan bir konu da değildir. İlave etmek istedim.
    • "doğal olan karşı cinse ilgi duymaktır" olay burda bitiyor zaten. hayatı boyunca karşı cinsle münasebete girmeyi denemeyi bile düşünmeyen, cinsel herhangi bir şekilde etkilenmeyen insanların da "hasta" olduğunu düşünürüz o zaman; ve bu kişiyi "tedavi" etmeye çalıştığımızda homofobik kesim de dahil olmak üzere "insanları rahat bırakın" diye herkes ayaklanır. "sen bilirsin"e düşer, çeker gider herkes.

      peki bunun aynısı neden homoseksüellikte yaşanmıyor?
  3. 3
    iki hede de insanlık tarihinin taa köklerinden bu yana var olan bir olgu. aynı fahişelik en eski mesleklerden biridir goygoyu gibi.

    eşcinsellik ve akraba evliliği; parantez açmak gerekirse ensest ilişki antik çağlarda ve inanışlarında oldukça yaygın bir durum. hatta ensest evlilik antik mısır'da sadece yüksek zümreye tanınmış bir olaydı (şanımız yürüsün ayağı). yüksek kişilik kız kardeşi ile evlenir, öldüğü zaman kendisi adına kocam ve erkek kardeşim diye ağıtlar yakılırdı. osiris kız kardeşi isis ile evliydi. hatta atayiz çevrelerin sık sık argüman olarak sunduğu sümer sosyal yaşamında da eşcinsellik vardı. erkekler kadın kıyafetleri giyerdi veya tam tersi. arap toplumunda da vardı.

    tüm bunlar halen var. musevilikte, islama oranla daha gevşek bu akraba evliliği olgusu. ensestlik de öyle. hatta semavi dinlere göre akraba evliliğinin yumuşak karnı hz. adem ve havva'dan beri var oluşu. zamanla bir şekilde bakış açısı değişti. değişmeyen tek şey insan faktörü. kimin neye nasıl anlam yüklediği ile alakalı bir durum. sosyolojik bir vaka.

    özellikle anadolu kırsalında ailelerin, tüm o dayı dediğimiz adamların neler yaptığını okuyoruz, duyuyoruz. muhafazakar takılan kişileri de görüyoruz.

    (bkz: siklenme ölçer)
  4. 4
    ted talks olayını bilmeyen kalmadı. hatırlayan hatırlar; ben ne ismini, ne de bahsettiği terimsel şeyi birebir hatırlıyorum. konusu eş seçimiydi.

    şöyle bir şey diyordu: iki kişi arasında vücut bir şey bir şey(kimyasal) oranı arasındaki fark ne kadar kapalıysa, o iki kişinin birbirinin kokusundan tiksinme meyli o kadar fazladır. birey bu yüzden kendisinden farklı olanı beğenir, onunla çiftleşmek ister. Genetik çeşitliliğin artmasına yönelik bir mekanizmadır bu.

    bulursam linkini koyacağım, fakat kendi yorumumu da ekleyeyim:

    bunları bir yere kapat, akraba akrabayı sevsin. bir zaman sonra açıp bakalım, görelim neler olmuş. şu ikili bu kadar fantastik ortamlara ışınlanmadı hiç.
    • koku olayını biliyorum. ted konuşmalarından değil taa 2004-2005 civarlarından beri. aslında basit bir biyoloji bilgisi. kokunun çekici gelip gelmemesine göre beyin bilinçaltı düzeyde genetik uyum ve bağışıklı sistemi analizi yapıyor. kokunun hoş gelmesi, kişilerin birbirini genetik anlamda kusurları kapatıcı, bağışıklığı güçlendirici ve çeşitlendirici anlamda tamamlıyor anlamına geliyor. en basit ve yüzeysel açıdan. yani kokusu hoş gelmiyorsa bağışıklık sistemleriniz benzer. yani çiftleşme sonucu meydana gelecek yeni bireylerin bağışıklık sistemi ebeveynlerinden üstün değil. bu da bir yerde evrimin mekanizmasına aykırı.
    • sen mükemmel bir detaysın!
  5. 5
    akraba evliliği de, eşcinselliği de yerin dibine batsın. Eksik söylemdir.
  6. 6
    (bkz: Tabi lan manyak mısın)
  7. 7
    akraba evliliği problem bunu anlamak lazım. türk aile yapısında ensestin bu kadar çok görülmesinin nedeni de tam olarak bu zaten. İletişimi yüksek ve akrabalarla birlikte yaşama konusunda çok içli dışlı bir toplumuz, böyle birlikte yaşayıp büyümüş insanları da birbirleriyle evlendirince ya da evlenmeye teşvik edince ensestten başka bir şey beklemesinler zaten. normalde dünya çapında ensest denilen şey sadece kan bağıyla sınırlanmaz, kardeş gibi büyüdüğün herkes için ensest geçerlidir. bizde maşallah kuzenler falan baya helal adı altında birbirine kakalanmış
    benim midemi bulandırıyor.
  8. 8
    Doğacak çocuğun Sağlığı açısından da helal mi kardeş? sorusunu akıllara getirendir.
    Gerçi sorun değil ya, sakat doğarsa önce bir akraba tecavüz eder, sapığını serbest bırakırlar, sapığı da Suriyeli evlat edinir. Nasıl olsa Suriyeli de bol, hallederiz evelallah.
    • Ateşleyen arkadaş Türkiye gerçeklerine uzak sanırım...
  9. 9
    islamiyetin anlatılış biçimine göre %100 doğrudur. çünkü anlatılan islam bunları söylüyor. doğrudur demiyorum, anlatılışa göre doğrudur.

    akraba evliliği hz peygamber'in evlilikleri örnek verilerek helal gösterilir mesela. ancak koşullara görelik veya istisnalılık göz ardı edilir. ayrıca rivayetler olsun, kuran ayetleri veya o çağlarda yazılan metinler olsun sınırlı çevrelerce çevrildiği, yani nüfusun%99'u tarafından anlaşılarak okunamadığı için çeviriler ve söylenenler %100 doğrudur kabulü var ki bu da anlatılan ve yerleşmiş din inancındaki "sorgulanamama özelliği" nedeniyle sorgulanmıyor.

    hz havva ile hz adem'in çocukları kendi içinde evlendi olayı da saçmalık ve bilerek sanki tüm nüfus bu ikisinden türemiş gibi anlatılıyor. bu, mümkün değil. bu ikisi ilk yaratılan insanlar olabilirler ancak soyun türediği ve çoğaldığı yegane iki kişi değiller. nüfus, bir insan topluluğundan türemiştir. sadece iki kişiden değil.

    ---

    biyoloji görmeyenlerin bilmemesi doğaldır. ortaokul biyolojisinde bile anlatılırdı. bir türün güvenle çoğalabileceği minimum birey sayısı/nüfusu/popülasyon miktarı bulunur. popülasyon ekolojisi denir buna. korunma durumunu gösterir. türe ait birey sayısı belli eşikleri aştıkça korunma durumu değişir. kalabalık bir nüfus yeterlidir. birey sayısı azalarak takip altına alınması gereken düzeye indi diyelim belki popülasyonun kendini kurtarması açısından yine yeterlidir. biraz daha azalırsa kritik seviyeye iner. daha da inerse işte o zaman popülasyon bir daha eskisi gibi verimli ve sağlıklı bir nüfusa erişemeyecek kadar genetik anlamda kısırlaşmış demektir. bu eşikler tabi ki her canlıda farklı. toprak solucanı ile insanı bir tutmamak gerekir bu yüzden. toprak solucanı 2 bireyden bile çoğalabilirken, insan çoğalamaz.
  10. 10
    İnançlı tayfanın gösterdiği anlamsız tepkiyi anlamak zor. Islama göre doğru bir açıklama. Yaradılışçı tayfaya göre tüm insanlar adem ve havva'dan gelmiştir dolayısıyla ensesttir. Yani ensest günah, haram vs değil.

    Yine aynı yaratıcı allah eşcinsellik ve sapıklıktan lut kavmi'ni helak etmiştir. Açıklamada bir problem yok tatlısu müslümanları, oyna devam.
  11. 11
    Peki ya eşcinsel akraba evliliği?
    soruldu mu bu hocam?