kayıt

bill gates'in hamburgerci kuyruğunda beklemesi

  1. 1
    aslında normal olabilecek bir şey ama bizdeki götü kalkıkları düşününce insanda bir vavv isteği uyandırıyor hem de bu adamın tırnağı olamayacaklarken.
    tık
  2. 2
    bill gates'in oğlu bir mekanda oturuyormuş garsona 500 dolar bahşiş fişeklemiş. günler sonra bill gates aynı mekanda takılmış ve garsona tamı tamına 5 dolar bahşiş vermiş. garsonun müdür senin oğlan 500 verdi sen 5 veriyorsun hayırdır ? tepkisi üzerine bill gates uzaklara bakmış ve şöyle demiş. benim susak bir milyarderin oğlu ben ise bir işçinin..

    hadi eyw.
    • adamı işinden etmeyelim dedim karşim.
  3. 3
    adam gibi adam oldugunun kanItIdIr. adam zenginligi sindirmis. baska soze hacet yok.
  4. 4
    normal bir eylem ama bize garip gelir çünkü mütevazılık bizde laftadır. bizim millete karşı mütevazı olmayacaksın, duyulan saygı anında düşer. bizde cebi azıcık para gören, mekan kapatır. görgüsüzlüktür, eziklik ve özgüvensiliği parayla kapatma refleksidir. bu anlamda bizdeki burjuvazi -hoş gerçek burjuvazi bile değiller- eksiktir. işin eğitim yönü belki yeni nesilde belli standarda ulaşır ancak kültür ve kişilik anlamında yeterli düzeye ulaşmadığı sürece ülkeye katkıları laf salatasından öte olmaz.
  5. 5
    hamburger yeme olayından maddi kazanç sağlayabilecekken bunu sıradan biriymiş gibi yapması çok gariptir.

    (bkz: burak özçivit'in 80 kadınla yemek yiyip 1 milyon tl alması)
  6. 6
    Bill gates, yıllardır servetin getirdiği ünü nakış nakış işlemeyi çok iyi başaran bir iş adamı. İş dünyasında ünü olan kişilerin ününü idare etmesi parayı idare etmesinden daha önemlidir daima. Mesela birisi bill gates’e para kazandırırken “acaba?” Diye düşünmeyecektir. Lakin sözlük yazarlarından birisi yarın ağaoğlu’ndan ev alırken “acaba? Diye düşünebilir. Bu da zenginlerin üzerine yapışan antipatikliği bill gates’in çok iyi yönetme başarısından kaynaklanıyor.