kayıt

gastrit

  1. 1
    Mide mukozasının inflamasyonudur.

    Helicobacter pyloriler, aspirin, antiromatizmal ilaçlar, alkol neden olur.

    Ani gelisenlerde Abdominal rahatsızlık, baş ağrısı, bulantı, kusma, anoreksi, hıçkırık gibi belirtileri varken asemptomatik de olabilir.
    Kronik gelişen gastritte b12 vitamin eksikliği, istahsizlik, yemeklerden sonra yanma hissi, bulantı, kusma, geğirme ve ağzıda ekşimsi tat hissi olabilir.

    Kesin tanı, radyoloji, endoskopi, ureaz testi ile konur.

    Etken bakteri ise antibiyotik tedavisi uygulanır. Bakteri dışında bir etken söz konusuysa semptomları arttıran yiyecek ve içeceklerden sakınılır.
  2. 2
    düzensiz uyku, düzensiz yemek, acılı ve baharatlı yemekler, alkol, kafeinli içecekler, asitli içecekler, gereksiz ve kontrolsüz içilen bazı ilaçlar ((bkz: antibiyotik),(bkz: aspirin), bakteriler ve stres gibi etmenlerden dolayı midenin asit dengesinin bozulması ve mide mukozasının fazla asitten dolayı yanması durumudur.

    midem yanıyor :(
  3. 3
    Sürüm sürüm süründüruyor şu an bu genç yaşımda başıma gelen saçma hastalık
  4. 4
    iki antibiyotik, bir mide koruyucu, üstüne ishal kesici ile 15 günlük tedavi uygulanır. tedavi edilmezse mide kanserine sebep olabilir.

    kudret narı ve doğal elma sirkesinin iyi geldiği söylenir.
    • Bende uygulandı ama geçmedi üstüne çok fazla sigara içmeye başladım büyük ihtimal bi 10 yıl içerisinde mide kanserinden ölürüm
    • Tek tedavi ile geçmedi ise bahsettiğim gibi doğal yöntemleri deneyin.
  5. 5
    hemen bi gaviscon şurup
  6. 6
    (bkz: herkes doktor amk yerinde)
  7. 7
    uyutmayandır. öldürmeyip kırbaçlayan, süründürendir. insanı bir kaşık ilaca muhtaç eder.
  8. 8
    Bende akut kronik gastrit ve reflü var. Ama başka bir hastalık bunları tetikliyor. Vallahi gece uyutmaz gündüz yedirmez bir hastalık. Her seferinde gaviscon, rennie veya talcid'e sarılmayın. Bana başlarda günde rahatsızlandıkça sekiz kere gaviscon içebilirsin diyen Doktorum sonra hepsini bırakmamı söylemişti, bunları kullanmak yerine perhiz yapıp düzgün beslenmeden rahata kavuşulmuyor. Bulunan herkese geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.
    • Bende de var leyki çok kötü bir şey düzgün besleniyorum sadece 1 sigaram var ona rağmen yanıyor
  9. 9
    gece yemek yemediğiniz zaman düzelme gösteren illet hastalık.