kayıt

anadolu üniversitesi'nin cinsiyetçi soruları

  1. 7
    soruları hazırlayanın neye hizmet ettiği ortadadır. anadolu üniversitesine gerçekten hiç yakıştırmadım bu durumu. yıl olmuş 2019 biz hâla kadının toplumdaki konumunu tartışıyoruz ve ne yazik ki bunu hep gündemde tutan üst kesimler. hele bu bir üniversite olunca hayret etmemek olağan dışı.

    (bkz: welcome to ortadoğu çöplüğü)
    (bkz: welcome to arap zihniyeti)
    (bkz: welcome to yeni türkiye)

    yerleştirin yerleştirebildiğiniz kadar a.k'un ortadoğu basmakalıp zihniyetini. nasıl olsa sizlere mani olan bir halk yok. yazıklar olsun hepimize.
  2. 6
    Öncelikle bu işin duyarla alakası yok. Her ne kadar troll de olsa (yani umarım trolldür) açıklamak lazım. Bu da duyarsa kadınlar ölsün aq niye yaşıyorlar.

    Büyük ihtimalle, umarım, bir konuya ait sorulardır. Oradaki basmakalıp sözcüğü bunu gösteriyor çünkü. Toplumdaki cinsiyet benimsenmiş cinsiyet rolleri ve kadına yönelik algı hakkındaki sorular. Bunu şuradan da anlıyoruz: hiçbir derste "kadın şöyle olursa çekici olur" gibi bi öğreti olamaz. "topluma göre kadın şöyle olursa çekici olur" sorusu vardır. Ve dersin hocası da bunun kastedildiği ortada olduğu için bu şekilde sormuştur. Ancak böyle hassas konuda sosyal medya etkisini unutmuş sanırsam. Böyle iki sorunu fotoğrafı çekilip atılınca olayı anlamak için zorlamak gerekiyor tabi. Zorlamayınca da "cinsiyetçi" deyip geçiyorsun. E diyenler de tamamen haksız değil ama daha sağduyulu yaklaşılabilir aşırı tepkiler yerine.

    Edit: sosyal psikoloji dersine ait sorularmış. Bu da demek oluyor ki sorular toplum bakış açısını ölçmek için sorulmuş. Yani sorularda ben bir sorun göremiyorum. Dediğim gibi daha net sorulsaymış sosyal medyaya düşmezmiş. Gerçi kimsenin de derste net soru sorma gibi yükümlülüğü olmaz, ders bellidir sonuçta herkes o ders kapsamında düşünerek cevaplar. İlk görünüşte hoş görünmüyor. Ben de beğenmedim. Ama sanıyorum işin gerçek yüzü bu değil. Gereksiz yüklenme.
  3. 5
    bunlar nasıl sorular...eril diliniz midemi bulandırdı. çıkkış yapıyorum.
  4. 4
    muhtemelen sosyoloji dersi falan ama soruların soruluş biçiminde ciddi sıkıntı var.

    soruları örneklerdeki şekilde olduğu gibi "hangi mesleği yapan kadınlar çekicidir? hangi özellikler kadını çekici yapar? hangi meslekler ev sorumluluklarını aksatır?" şeklinde değil de sosyolojik anlamda toplumda genel olarak hangi mesleklere mensup kadınların çekici olduğu düşünülür? sosyolojik anlamda hangi meslekleri yapan kadınların sorumluluklarını aksattığı düşünülür? sosyolojik anlamda hangi özellikleri taşıması kadına çekicilik katar? şeklinde sorulmalıydı.

    anahtar kelime sosyoloji. dolayısıyla sosyolojik bakış açısını ifade etmek ve tercihen hangi toplumdan bahsedildiğini de belirtmek gerekli. bu soruları iskandinav ülkelerinde sorsanız kadınlara hakaretten kamu davası açarlar.
  5. 3
    eksiktir.

    kadınları seksi yapan detaylar, kadınları itici kılan detaylar, kadınların tahrik edici hareketleri, kadınların efendi erkek yerine piç erkek tercihi gibi konulara da acilen değinip sorular hazırlanması gerekmektedir.

    ne demiş hababam sınıfı ahmet; "utanacağınızı bilsem yüzünüze tükürmek isterdim ama ondan da anlamazsınız ki siz"

    • sosyolojik ve ekonomik anlamda onlar da irdelenebilir tabi ^^
  6. 2
    (bkz: hiç kimsenin bilmediği efsane duyarlar)
  7. 1
    açıköğretim kitabında yer alan sorulardır.
    ''eğitim şart'' demek isterdim ama hazırlayan üniversite olunca diyemiyorsun.
    twitter.com/...