kayıt

taciz

  1. 1
    ruh ve beden bütünlüğüne dışsal bir etki ile saldırıda bulunulmasıdır.

    ocakbaşında yemeğini beklerken garsonun oturduğun tabureyi fırsat bilip sırtına sürtünmesidir örnekle ve daha nice benzer olayla çoğaltılabilen bir durumdur maalesef. burası da böyle bir yercilerin ağzını yüzünü kırasın gelir.
  2. 2
    bazen taciz olmadan da olmuş gibi davrananları görebiliriz. örneğin; otobüs, metro gibi toplu ulaşım araçlarında sıkça gözlenir bu durum.
    ortalık zaten sıkış sıkıştır. hanım kızımız ise prenses kontenjanından yararlandığı için en ufak etkileşimi taciz sayar. zaten 10cm2 alan içinde bulunan iki kişinin birbirine temas etmemesini düşünmek saçmalıkken, bu kızımız işi abartır. bütün otobüs onun için sıkışmıştır ve yine sırf onun için herkes muhtemel sapıktır. dirseğiniz sırtına değse uff slk şy.s.s tribi atar.
    başka bir örnekte ise metroda karşılıklı koltuklarda oturan er kişimiz etrafa bakar. affedersiniz göt kadar alan olduğu için muhtemel olarak ileri doğru bakmaktadır. tesadüftür ki yine karşısına hanım bir kızımız oturmuştur. bu hatunumsu kişilik diğeri gibi etrafı potansiyel tacizci olarak görmektedir. halbuki adamın bakacak başka yeri yoktur. ya o tarafa bakacaktır ya da yol boyunca kendi çükü ile bakışarak gidecektir.

    işte bu tarz durumlarda bahsi geçen şahısların derhal gaz odalarına gönderilmesi ve ergenler için sabun haline getirilmesi gerekmektedir.
  3. 3
    bir kişiye kötü muamelede bulunmak ya da daha açık ifade ile kişinin istemediği bir hareketi gerçekleştirmektir.

    Bu fiziksel olabileceği gibi sözlü şekilde de olabilir. Bir durumun taciz olarak nitelendirilebilmesi için şu hallerle bağlantılı olması gerekir,

    Cinsiyet, kimlik ve ifade türü, etkin köken, din ya da farklı inançlar, fonksiyonel engellilik, cinsel tercihler ve yaş ile ilgili rahatsız edici hareketler taciz olarak sınıflandırılır.


  4. 4
    Shoshana Roberts isimli bir kadın, erkek arkadaşıyla bir video çekerek kendisine yönelik sözlü tacizleri sosyal medyada paylaşmış.
    www.nolm.us/...
  5. 5
    cinsel ve ağır saldırı demekmiş.
  6. 6
    Kişiye cinsel arzu ile, kişinin rızası dışında yaklaşmak.

    Hukuken taciz, fiziksel temas harici durumlarda söz konusudur. En bilinen örneği öpücük atmaktır.

    Ben şimdi başka bir örnek vereceğim sizlere. Oturduğunuz mekanda bir kadının/adamın, sizi uzun uzadıya incelemesi ve bunu yaparken masanızın bulunduğu alanda "yürüyüş" yapıyor olması da tacizdir. Böyle bir durumda o kadını/adamı attırın o mekandan. Siz masa ya da mekan değiştirmek zorunda değilsiniz. Unutmayın.
  7. 7
    4. Sınıfta iken başıma gelen kötü durum
  8. 8
    Sadece kadınların başına gelmiyor.
    az evvel başımın ağrıdığını takipçilerimle paylaştım hemen ağrı kesici önerisi geldi. Ressssssmen taciz.
    Ey takipçi sana mı sorcam ben ne içeceğimi..
  9. 9
    taciz, birinin yaşam alanına yapılan en ufak ihlallerin bütününü verilen addır. ekonomik, toplumsal, cinsel vs vs uzar gider. topluma göre taciz ise cinsel amaçlı yapılandır. ve bu yüzdendir ki diğerleri hiçe sayılıp insanların özel alanları ihlal edilip, hayatlarına müdahale edilmektedir.

    tanımadığın birinden numarasını istemek, birisi tuvaletteyken kapıyı zorlamak, yaşadığı alanda özgürlüğüne engel olmak, dinini yaşamasına engel olmak, yere tükürmek, geyirmek bunların hepsi tacizdir. insan oğlunun çevresine ve kendisine kendi rıza olmadan yapılan her davranış da tacizdir.

    taciz, yani birini rahatsız etmek, onu psikolojik veya fizyolojik olarak baskılamak gibi düşünülebilir. bilinçsiz toplumlarda tacize uğrayan suçlanmakta olaydan çok olayın işleniş şekli ve nedenine inilmektedir. pek tabi bu yanlış bir toplumsal reflekstir. toplumların idrakine müdahil olan kannat önderilerinin onlara gösterdiği bu çağ dışı metodlar da buna etkendir.

    tacizin oluş şekli veya yapıldığı ortamın tacizin evrensel çirkinliğine bir etkisi olmamalıdır. zira taciz insanlık suçudur.
  10. 10
    taciz geniş bir yelpazedir. bankanın sürekli sms atması, gereksiz yere korna çalan öküz, cinsel taciz vb şeyler kapsar. o açıdan cinsel tacize ayrı bakmak lazım.
    (bkz: cinsel taciz)
    insan insanı rahatsız etmemeli ama her şeyi taciz kapsamına alıp bireyi toplumdan izole etmek de yıkıcı bir tutumdur. toplumdaki bireyleri yalnızlaştırıp daha kolay yönetmeyi sağlar. insanız, sürü içinde yaşıyoruz elbette birimiz diğerinin rahatsız edeceği bir şeyi yapacak ve söyleyecek, bokunu çıkarmadıkça olur böyle şeyler. tabi ki herkes düzgün hareket etmeli ama herkesin herkesten öcü gibi korktuğu, şöyle yapsam taciz der mi, böyle desem alınır mı diyen bir toplum; bireylerin birbirine karşı düşmanlaştığı, egemenler tarafından birbirine düşürülen bir toplumdur. ''seks sözleşmesi'' diye bir şey çıktı en son avrupada, seksten önce imza atıyorsun taraflardan itiraz gelmesin, mahkemeye düşmeyesin diye. böyle bi distopya olabilir mi ya.
  11. 11
    Güçsüzleştirme anlamına gelen Arapça kökenli sözcüktür.
  12. 12
    Doğuya gidildikçe daha ileri tekniklerini görebileceğiniz zorbalık.

    twitter.com/...